Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta.
lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de plastic si un prosop si la loc cald.
intre timp ne ocupam de umplutura: calim ceapa tocata marunt,...
Castravetele se taie feliute nu f subtiri .
Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu, praful de sare si se pune cu linguritza pe feliutzele de castravete .
Si gata gustarea!
Foietajulse lasa la temperatura camerei sa se dezghete
Spanacul scurs se amesteca cu branza rasa, oul, smantana, sare si pier si se omogenizeaza bine.
tercem la asamblare: procedam la alegere, eu am taiat foaia pe jumatate apoi la un capat am taiat fasiute subtiri iar la celalalt capat am...
Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.
Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.
Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ...
Foietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta.
Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu galbenus de ou si se presara optional seminte la alegere.
Se coace in cuptorul preincalzit pana cand e...
Pentru clatite procedam astfel: intr.un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine(cantitatile de lapte , apa minerala , faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa).
le prajim in tigaie speciala sa nu se lipeasca .
Pentru umplutura procedam astfel: daca...
rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu rosia taiata, busuiocul se toaca marunt. toate ingredientele se omogenizeaza si se da la rece vreo 20 min.
intre timp se taie painea feliute subtiri si micutze , e de preferat a se folosi...
Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se...
Coronita cu carne tocata
Aluatul: intr.un vas punem faina, oul,drojdia, sarea, untul topit si putina apa calduta. omogenizam si daca mai e nevoie adaugam apa calduta. lasam la dospit 1 ora vasul acoperit cu folie de plastic si un prosop si la loc cald. intre timp ne ocupam de umplutura: calim ceapa tocata marunt,...
Tartine de castravete cu branza si smantana
Castravetele se taie feliute nu f subtiri . Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu, praful de sare si se pune cu linguritza pe feliutzele de castravete . Si gata gustarea!
Placinta cu spanac si branza
Foietajulse lasa la temperatura camerei sa se dezghete Spanacul scurs se amesteca cu branza rasa, oul, smantana, sare si pier si se omogenizeaza bine. tercem la asamblare: procedam la alegere, eu am taiat foaia pe jumatate apoi la un capat am taiat fasiute subtiri iar la celalalt capat am...
Merdenele cu branza
Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min. Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ...
Carnati/cremwursti in foietaj
Foietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu galbenus de ou si se presara optional seminte la alegere. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand e...
Clatite umplute cu branza si spanac
Pentru clatite procedam astfel: intr.un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine(cantitatile de lapte , apa minerala , faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa). le prajim in tigaie speciala sa nu se lipeasca . Pentru umplutura procedam astfel: daca...
Bruschete de rosii cu busuioc proaspat
rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu rosia taiata, busuiocul se toaca marunt. toate ingredientele se omogenizeaza si se da la rece vreo 20 min. intre timp se taie painea feliute subtiri si micutze , e de preferat a se folosi...
Cartofi copti cu sunca si cascaval
Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici. Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se...