Prajitura Barni
22.05.2012 / 19:08
Citeaza
Dragi bucatarasi, copiii mei sunt innebuniti dupa prajitura Barni, un fel de chec de altfel, insa nu stiu sa il fac sa semene cu acela. Am citit ingredientele si nu prea mi-a placut ce am vazut pe acolo...si mi-as dori sa le fac eu, in casa. Ati facut? Ma puteti ajuta?
23.05.2012 / 08:48
Citeaza
Eu cred ca poti face un blat simplu de pandispan pe care-l umpli apoi cu crema de cacao sau lapte.
Si alor mei le place, dar nu stiu cat prajitura si nu forma in sine. Si faptul ca e frumos ambalata si se gaseste de cumparat la magazin.
27.05.2012 / 14:10
Citeaza
Multumesc, Miha! Ai dreptate, s-ar putea sa conteze si faptul ca e frumos ambalat... >:D<
06.06.2012 / 14:39
Citeaza
Si eu cred ca poti face un pandispan simplu pe care il umpli cu crema dorita. Eventual ai putea sa-l decupezi cu o forma de ursulet. Se poate face din tabla zincata sau cutii de conserve (cum mi-a facut mie sotul decupatoarele :) ) Sau pe sit-ul Decorix am vazut cu ceva timp in urma forme pentru prajitura ursulet.
11.06.2012 / 14:40
Citeaza
Din experienta proprie spun, conteaza mult forma...am gasit din fericire tava cu 6 forme de ursulet si am facut chec cu cacao, la mijloc cu o lingurita de dulceata sau o bucatica de ciocolata...a fost mult apreciat decat in forma clasica de chec!...
Recomandari pentru tine si casa ta
13.06.2012 / 10:28
Citeazasimira a spus:
Din experienta proprie spun, conteaza mult forma...am gasit din fericire tava cu 6 forme de ursulet si am facut chec cu cacao, la mijloc cu o lingurita de dulceata sau o bucatica de ciocolata...a fost mult apreciat decat in forma clasica de chec!...
Simira, si eu am gasit tava cu 6 forme de ursuleti, dar prajirura asta nu are gustul si consistenta unui chec, e putin diferita. Pana la urma voi incerca asa...
Va multumesc tuturor pt sfaturi!
10.09.2012 / 22:59
Citeazadakris a spus:
Simira, si eu am gasit tava cu 6 forme de ursuleti, dar prajirura asta nu are gustul si consistenta unui chec, e putin diferita. Pana la urma voi incerca asa... Va multumesc tuturor pt sfaturi!
Ati incercat prajitura la microunde?Cel care se amesteca ingredientele in cana si se pune ptr 5 minute la microunde?Mie si copilasului meu n-i se pare ca seamana foarte mult consistenta si gustul cu cel al prajiturii Barni.
12.09.2012 / 09:38
Citeazasimira a spus:
Din experienta proprie spun, conteaza mult forma...am gasit din fericire tava cu 6 forme de ursulet si am facut chec cu cacao, la mijloc cu o lingurita de dulceata sau o bucatica de ciocolata...a fost mult apreciat decat in forma clasica de chec!...
la copii forma si ''ambalajul'' sint criteriile de baza in alegerea unui produs...
07.08.2022 / 02:00
Citeazadakris a spus:
Dragi bucatarasi, copiii mei sunt innebuniti dupa prajitura Barni, un fel de chec de altfel, insa nu stiu sa il fac sa semene cu acela. Am citit ingredientele si nu prea mi-a placut ce am vazut pe acolo...si mi-as dori sa le fac eu, in casa. Ati facut? Ma puteti ajuta?
Great site i love it keep posting more! bathroom remodelers near me
17.03.2023 / 14:10
Citeaza
Buna ziua!
Barni este o prajitura foarte populara printre copii, insa ingredientele sale pot fi uneori discutabile. Daca doriti sa incercati sa faceti prajitura Barni acasa, puteti incerca urmatoarea reteta:
Ingrediente:
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 4 oua
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
- Separieti albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
- Mixati galbenusurile cu zaharul si vanilia pana cand obtineti o compozitie cremoasa si omogena.
- Adaugati uleiul si laptele treptat, amestecand fnf constant.
- Incorporati faina si praful de copt treptat, amestecand pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati albusurile batute spuma si amestecati usor, de jos in sus, pana cand compozitia devine aerata.
- Turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute, sau pana cand prajitura devine aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii.
- Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia si a o servi.
Aceasta reteta este o varianta mai sanatoasa a prajiturii Barni si poate fi personalizata cu diferite arome si topping-uri, in functie de preferintele copiilor. Sper ca aceasta reteta sa va fie de ajutor!