modules/forum/post.tpl

intrebari culinare

20.08.2011 / 22:16

Nick: gionitoaei
Bucataras incepator
Bucataras din: 12.08.2011
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult

Citeaza

20.08.2011 / 22:36

Nick: gaby_d
Bucataras Minunat
Bucataras din: 14.10.2009
Retete: 622
Scrie-i mesaj privat

gionitoaei a spus:

cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult

Depinde ce reteta folosesti.

Eu iti pot da doua sfaturi, dar nu garantez ca va iesi, doar testeaza.

-Coace-l la foc mic, 160-165 grade. Eu il coceam la 175-180 grade si se lasa; acum nu mai am problema asta.

-Foloseste praf de copt pus direct in faina, nestins.

spor si zi-mi cum a iesit

Citeaza

22.08.2011 / 07:01

Nick: Ina
Bucataras Chef
Bucataras din: 09.04.2010
Retete: 579
Scrie-i mesaj privat

gionitoaei a spus:

cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult

 1. - incearca sa-l lasi mai mult cu 5 minute in cuptor, poate nu este suficient de copt.

 2. - schimba tipul de zahar ( poate fi umed, tras ) - eu am patit-o de la zahar PIC  la mai multe prajituri. pana am observat ca nici de caramelizat nu merge 

Citeaza

24.01.2015 / 09:03

Nick: Sidy
Bucataras grozav
Bucataras din: 15.02.2010
Retete: 691
Scrie-i mesaj privat

 Dragele mele fete harnicute , am si eu o intrebare.

Stiti cum se face maioneza din ardei copti ?A facut careva ?

Am auzit de ea, am si vazut-o pe Paprika, dar am ajuns prea tarziu, cand era gata.

Ma poate ajuta cineva ?

Va rog frumos....

Citeaza

25.01.2015 / 08:04

Nick: carmen
Bucataras incepator
Bucataras din: 28.01.2009
Retete: 21
Scrie-i mesaj privat

Sidy a spus:

 Dragele mele fete harnicute , am si eu o intrebare. Stiti cum se face maioneza din ardei copti ?A facut careva ? Am auzit de ea, am si vazut-o pe Paprika, dar am ajuns prea tarziu, cand era gata. Ma poate ajuta cineva ? Va rog frumos....

nici n-am auzit, zau

Citeaza

25.01.2015 / 09:40

Nick: violeta30
Bucataras talentat
Bucataras din: 17.08.2013
Retete: 201
Scrie-i mesaj privat

 Daca te ajuta este in engleza reteta (125 ml maioneza light, 5 ml - ardei copt facut pasta, 5 ml suc de lamaie, un praf de sare si piper. Se amesteca maioneza cu ardeiul, sucul de lamaie, praful de sare si piper. Se pastreaza doua zile)

Smoked Paprika Mayonnaise
  • Portion size1/2 cup (125 mL)
Ingredients
  • 1/2 cup (125 mL) light mayonnaise
  • 1 tsp (5 mL) smoked paprika or Spanish paprika
  • 1 tsp (5 mL) lemon juice
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch pepper
Preparation

Combine mayonnaise, paprika, lemon juice, salt and pepper. (Make-ahead: Cover and refrigerate for up to 2 days.)

Citeaza

25.01.2015 / 09:44

Nick: violeta30
Bucataras talentat
Bucataras din: 17.08.2013
Retete: 201
Scrie-i mesaj privat

gionitoaei a spus:

cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult

 Folosesti :

- ouale reci sau nu sunt foarte proaspete;

- praful de copt este tras, umezit;

- faina umeda (de ex cea de la Lidl am patit-o sa nu fie buna, nu stiu ce avea in ea, folosisem aproape un kg de faina cand am facut paine si nu se lega, coca era tot moale);

- zaharul care nu e zahar (se foloseste prea multe cristale sau conglomerant).

Citeaza

25.01.2015 / 09:47

Nick: violeta30
Bucataras talentat
Bucataras din: 17.08.2013
Retete: 201
Scrie-i mesaj privat

 Si inca ceva, toate ingredientele trebuie lasate la temperatura camerei si apoi sa pregatesti produsul. Cuptorul trebuie preincalzit, iar dupa ce bagi tava la cuptor sub nici o forma nu deschizi cuptorul cel putin 30 minute. Te uiti prin geamul de la usa ca sa vezi cum sta "treaba" :))

Citeaza

27.01.2015 / 07:06

Nick: Sidy
Bucataras grozav
Bucataras din: 15.02.2010
Retete: 691
Scrie-i mesaj privat

violeta30 a spus:

 Daca te ajuta este in engleza reteta (125 ml maioneza light, 5 ml - ardei copt facut pasta, 5 ml suc de lamaie, un praf de sare si piper. Se amesteca maioneza cu ardeiul, sucul de lamaie, praful de sare si piper. Se pastreaza doua zile) Smoked Paprika Mayonnaise Portion size1/2 cup (125 mL) Ingredients 1/2 cup (125 mL) light mayonnaise 1 tsp (5 mL) smoked paprika or Spanish paprika 1 tsp (5 mL) lemon juice 1 pinch salt 1 pinch pepper Preparation Combine mayonnaise, paprika, lemon juice, salt and pepper. (Make-ahead: Cover and refrigerate for up to 2 days.)

 Multumesc Violeta.

In reteta ce am vazut-o ( finalul doar) erau macar 2-3 ardei copti....

Sa ai o zi minunata !

Citeaza

27.01.2015 / 13:01

Nick: violeta30
Bucataras talentat
Bucataras din: 17.08.2013
Retete: 201
Scrie-i mesaj privat

 Ei mai sunt si altfel de retete de ex: 

http://mamebune.ro/index.php/2013/06/13/reteta-salata-de-ardei-copti-cu-maioneza/

https://www.maggi.ro/salata-de-ardei-copt-cu-maioneza-si-usturoi

http://www.bucatariairinei.ro/2013/02/salata-de-ardei-copti-cu-maioneza.html

Poate se nimereste ceva :))

Citeaza

19.06.2023 / 16:18

Nick: dumb11
Bucataras incepator
Bucataras din: 16.06.2023
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

To find the most delicious restaurant in the city, just click here. It has really delicious cuisine, nice and tidy staff. It has a convenient location and good reviews. If you really love Italian cuisine, you will definitely like it. 

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]