intrebari culinare
20.08.2011 / 22:16
Citeaza
cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult
20.08.2011 / 22:36
Citeazagionitoaei a spus:
cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult
Depinde ce reteta folosesti.
Eu iti pot da doua sfaturi, dar nu garantez ca va iesi, doar testeaza.
-Coace-l la foc mic, 160-165 grade. Eu il coceam la 175-180 grade si se lasa; acum nu mai am problema asta.
-Foloseste praf de copt pus direct in faina, nestins.
spor si zi-mi cum a iesit
22.08.2011 / 07:01
Citeazagionitoaei a spus:
cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult
1. - incearca sa-l lasi mai mult cu 5 minute in cuptor, poate nu este suficient de copt.
2. - schimba tipul de zahar ( poate fi umed, tras ) - eu am patit-o de la zahar PIC la mai multe prajituri. pana am observat ca nici de caramelizat nu merge
24.01.2015 / 09:03
Citeaza
Dragele mele fete harnicute , am si eu o intrebare.
Stiti cum se face maioneza din ardei copti ?A facut careva ?
Am auzit de ea, am si vazut-o pe Paprika, dar am ajuns prea tarziu, cand era gata.
Ma poate ajuta cineva ?
Va rog frumos....
25.01.2015 / 08:04
CiteazaSidy a spus:
Dragele mele fete harnicute , am si eu o intrebare. Stiti cum se face maioneza din ardei copti ?A facut careva ? Am auzit de ea, am si vazut-o pe Paprika, dar am ajuns prea tarziu, cand era gata. Ma poate ajuta cineva ? Va rog frumos....
nici n-am auzit, zau
Recomandari pentru tine si casa ta
Friteuza dubla cu aer cald, Breville, Halo Flexi, Digital, 11L
25.01.2015 / 09:40
Citeaza
Daca te ajuta este in engleza reteta (125 ml maioneza light, 5 ml - ardei copt facut pasta, 5 ml suc de lamaie, un praf de sare si piper. Se amesteca maioneza cu ardeiul, sucul de lamaie, praful de sare si piper. Se pastreaza doua zile)
Smoked Paprika MayonnaiseIngredients
- Portion size1/2 cup (125 mL)
Preparation
- 1/2 cup (125 mL) light mayonnaise
- 1 tsp (5 mL) smoked paprika or Spanish paprika
- 1 tsp (5 mL) lemon juice
- 1 pinch salt
- 1 pinch pepper
Combine mayonnaise, paprika, lemon juice, salt and pepper. (Make-ahead: Cover and refrigerate for up to 2 days.)
25.01.2015 / 09:44
Citeazagionitoaei a spus:
cine stie sa-mi raspunda......din ce cauza se lasa checul ( adica da innapoi dupa ce il scot din cuptor) multumesc mult
Folosesti :
- ouale reci sau nu sunt foarte proaspete;
- praful de copt este tras, umezit;
- faina umeda (de ex cea de la Lidl am patit-o sa nu fie buna, nu stiu ce avea in ea, folosisem aproape un kg de faina cand am facut paine si nu se lega, coca era tot moale);
- zaharul care nu e zahar (se foloseste prea multe cristale sau conglomerant).
25.01.2015 / 09:47
Citeaza
Si inca ceva, toate ingredientele trebuie lasate la temperatura camerei si apoi sa pregatesti produsul. Cuptorul trebuie preincalzit, iar dupa ce bagi tava la cuptor sub nici o forma nu deschizi cuptorul cel putin 30 minute. Te uiti prin geamul de la usa ca sa vezi cum sta "treaba" :))
27.01.2015 / 07:06
Citeazavioleta30 a spus:
Daca te ajuta este in engleza reteta (125 ml maioneza light, 5 ml - ardei copt facut pasta, 5 ml suc de lamaie, un praf de sare si piper. Se amesteca maioneza cu ardeiul, sucul de lamaie, praful de sare si piper. Se pastreaza doua zile) Smoked Paprika Mayonnaise Portion size1/2 cup (125 mL) Ingredients 1/2 cup (125 mL) light mayonnaise 1 tsp (5 mL) smoked paprika or Spanish paprika 1 tsp (5 mL) lemon juice 1 pinch salt 1 pinch pepper Preparation Combine mayonnaise, paprika, lemon juice, salt and pepper. (Make-ahead: Cover and refrigerate for up to 2 days.)
Multumesc Violeta.
In reteta ce am vazut-o ( finalul doar) erau macar 2-3 ardei copti....
Sa ai o zi minunata !
27.01.2015 / 13:01
Citeaza
Ei mai sunt si altfel de retete de ex:
http://mamebune.ro/index.php/2013/06/13/reteta-salata-de-ardei-copti-cu-maioneza/
https://www.maggi.ro/salata-de-ardei-copt-cu-maioneza-si-usturoi
http://www.bucatariairinei.ro/2013/02/salata-de-ardei-copti-cu-maioneza.html
Poate se nimereste ceva :))