Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati un praf de faina.
Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...
Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios.
Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute.
Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune...
Se lasa aluatul de foietaj la dezghetat.
Spanacul se dezgheata,se stoarce foarte bine de zeama si se pune intr-un bol. Adaugam branza rasa, 1 ou, pesmetul, sare si un praf de piper si amestecam bine.
Punem o parte din aluat in tava pentru tarta si oprim o parte pentru facut grilajul de...
Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea.
Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina.
Framantam pana cand aluatul devine omogen...
Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si piper dupa gust. Mararul il tocam marunt si il adaugam in compozitia de chiftelute.
Punem uleiul...
Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de...
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.
Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.
Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit...
Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa gust. Rosiile se umplu cu aceasta compozitie. Se poate presara verdeata desupra.
Se lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale.
Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa.
Presaram sare si piper si rulam. Taiem felii de aprox. 1 cm grosime si le punem in tava tapetata cu hartie...
Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute.
Se adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte.
Cand se rastoarna pe platou, se presara si patrunjelul tocat marunt.
Saratele cu branza
Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati un praf de faina. Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...
Saratele cu susan si chimen
Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios. Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute. Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune...
Tarta cu branza si spanac
Se lasa aluatul de foietaj la dezghetat. Spanacul se dezgheata,se stoarce foarte bine de zeama si se pune intr-un bol. Adaugam branza rasa, 1 ou, pesmetul, sare si un praf de piper si amestecam bine. Punem o parte din aluat in tava pentru tarta si oprim o parte pentru facut grilajul de...
Scovergi
Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Framantam pana cand aluatul devine omogen...
Chiftelute din cartofi
Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si piper dupa gust. Mararul il tocam marunt si il adaugam in compozitia de chiftelute. Punem uleiul...
Aperitiv lipii cu branza si ceapa
Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de...
Scovergi cu branza
Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros. Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit...
Rosii umplute cu crema de branza
Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa gust. Rosiile se umplu cu aceasta compozitie. Se poate presara verdeata desupra.
Rulouri aperitiv cu kaiser afumat
Se lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale. Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa. Presaram sare si piper si rulam. Taiem felii de aprox. 1 cm grosime si le punem in tava tapetata cu hartie...
Omleta pufoasa cu salam
Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute. Se adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte. Cand se rastoarna pe platou, se presara si patrunjelul tocat marunt.