publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de patrunjel cu perisoare din ardei
Se pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca foarte marunt.Se adauga si el si legumele pasate in zeama in care au fiert legumele.Se lasa acoperit...
Ciorbica de curcan
Se fierbe carnea si se indeparteaza spuma.Se mai adauga apa incalzita si se lasa sa fierba bine de tot.Cand e fiarta carnea adaugam legumele curate de coaja si tocate marunt.Se adauga sare si se mai lasa sa fierba impreuna.Cand e aproape gata se adauga o lingura de praf de bros magic si se mai...
Supa cremoasa de cascaval
Am frecat galbenusul cu untul si am adaugat jumatate din cascavalul ras foarte marunt.Am pus intr-o craticioar la bain marie, am lasat putin sa inceapa sa se topeasca cascavalul si untul amestecand cu un tel nemetalic.Am adaugat faina si imediat apoi latele cate putin, amestecand cu telul...
Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba
Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se indeparteaza spuma si cand e apa clara se adauga legumele taiate marunt, curatate de coji si spalate in...
Ciorbita de sir
Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2...
Ciorba taraneasca de perisoare
Se curata legumele de coaja si se da pe razatoare morcovul si dovlecelul iar restul se toaca marunt.Se pun la fiert in apa cu putina sare toate legumele mai putin rosiile care se pun mai tarziu cand celelalte au fiert pe jumatate, ele fiind mai moi.Separat pregatim perisoarele amestecand carnea...
Ciorba de burta cu smantana
Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare. Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot, sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar...
Chisalita olteneasca
Se culeg corcodusele rosii cu grija sa nu fie stricate.Se spala bine si se scot samburii. Se pun la fiert in apa cu 6 linguri de zahar.Cand au fiert bine de tot se paseaza o parte si apoi se amesteca cu 2 linguri de faina si cu acest amestec se ingroasa ciorba noastra de corcoduse (chisalita).Se...
Ciorbica de cartofi cu rosii
Se spala legumele, si se curata de coaja.Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 4 linguri de ulei.Se adauga cele 4 rosii curatate si ele de coaja si tocate marunt.Se mai adauga si sare, o lingurita si apoi si boiaua. Apoi 3 linguri de bulion si o...
Ciorba de peste
Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de orez.Se adauga spre sfarsit o lingura de otet si apoi capul si coada de la peste.Se mai lasa 20 de...
Supa de varza
Se pune varza tocata julien la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se adauga morcovul taiat rondele.Separat tocam pulpa de la 2 rosii mari si o calim putin impreuna cu usturoiul taiat feliute subtiri (lasati putin doar sa se inmoaie bucatelele si sa se coloreze putin nu mult pentru ca vor...
Supa de gaina cu galuste de gris
Se taie jumatate din gaina si se spala bine.Se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa pana se fierbe bine.Cand face spuma o indepartam si adaugam apoi legumele , cepa si telina intregi dar curatate de coaja si spalate bine iar ardeiul si morcovul taiate marunt. Apoi cand supa e aproape...
Supa cremoasa de dovlecel cu mar si telina
Am fiert 1/2 dovlecel, 1/2 mar, 1 bucatica mica de radacina de telina, putin unt si 1/2 galbenus de ou fiert. Fierbem impreuna legumele fara coaja si taiate cubulete mici, apoi le scoatem si le pasam cu blenderul si adaugam putin unt la final, un varf de lingurita si galbenusul fiert tare si...