elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI191
Retete / Fructe de mare

Salata cu fructe de mare si avocado

In Fructe de mare la 12 Feb 2018

Fructele de mare se pun la fiert in apa rece cu sare pentru 10 minute. Rosiile se taie feliute mici. Castravetele si ceapa se taie rondele fine. Avocado se taie in doua, se indeparteaza samburele, se taie pulpa in cubulete. Sosul se prepara din zeama de la o lamaie (mai mica), uleiul de...

Creveți provensali

In Fructe de mare la 1 Mai 2013

Călim ceapa, țelina, ardeiul iute și usturoiul (toate tocate mărunt) la foc mare, amestecând din când în când pentru ~ 5 minute. Adaugăm roșiile, vinul, anșoa tăiat bucațele, coaja și zeama de la portocală. Condimentăm cu piper și sare (mai puțină sau...

Creveți gratinați cu spanac

In Fructe de mare la 20 Ian 2013

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Adăugăm vinul și mai lăsăm să fiarbă 5 minute. Adăugăm frișca și mai lăsăm 2-3 minute pe foc până se...

Midii în sos provensal

In Fructe de mare la 24 Iul 2012

Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi). Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise. Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate. Stropim totul cu vin alb. Acoperim cu capac...

Cocktail de creveți

In Fructe de mare la 28 Mai 2012

Creveții proaspeți  sau decongelați  peste noapte în frigider, se spală bine în câteva ape și se lasă la scurs. Într-o tigaie punem untul să se topescă și călim creveții până capătă o culoare frumoasă. Se dau la o parte de pe foc să se...

Surimi cu sos Aioli

In Fructe de mare la 24 Feb 2012

Decongelăm surimi peste noapte la frigider. Desfacem frunzele de la salata și le spălam bine, apoi le lăsăm la scurs. Facem sosul Aioli, rețeta o găsiți AICI. Topim untul într-o tigaie mare, eventual un wok. Prăjim surimi în untul încins pentru câte 2-3...

Cocktail de fructe de mare

In Fructe de mare la 15 Feb 2012

Putem folosi creveți, inele de calamar, scoici, surimi, caracatiță și sepie. Fie le cumpărați congelate gata porționate, fie le cumpărați proaspete și le combinați după bunul plac. Eu am folosit varianta congelată. Se lasă la decongelat peste noapte în frigider. Fructele de...

Afisate 1 - 7 din 7 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]