Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si...
Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar...
Mod de preparare:
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se...
Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun..In coca rezultata amestecam si coaja rasa + zeama de la o lamaie...
Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama.
Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul,...
Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le punem intr- o tava de yena,in scobitura facuta punem jumatate lingurita cu unt,jumatate lingurita de zahar brun,stropim cateva picaturi de lamaie si un praf de scortisoara.Le vom baga la...
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un...
Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat doreste.Eu am pus 300 gr pentru ca am facut intr-o craticioara mai mica.La urma dupa ce s-a fiert adaug si...
Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce,crema de iaurt si se omogenizeaza bine,cateva picaturi de esenta de lamaie. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5...
Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va...
Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,rama maestro,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de...
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu...
Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Prima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile de pe plic.Cand sunt gata fierte scoatem pastele,le punem intr-o strecuratoare,le clatim cu un jet...
Blatul:
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem...
Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.
Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea...
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.
Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful...
Tort de ciocolata cu crema de castane.
Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si...
Creme ole cu capsuni in foietaj.
Curatam capsunile si le spalam bine,apoi le lasam cu zahar brun,intr-un castron.Am pus cateva linguri generoase de zahar brun.Separat facem creme ole conform cu indicatiile de pe plic.Eu am pus 500 ml de lapte la doua plicuri de creme ole.In instructiuni spun ca se pun 400 ml lapte la 1 plic, dar...
Tort de capsuni cu crema de iaurt.
Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se...
Prajitura cu visine.
Se freaca mai intai untul cu zaharul brun pana ce devine o spuma,apoi adaugam cate un galbenus pe rand,amestecand de jos in sus incet.Adaugam faina cernuta si albusurile batute spuma tare cu cel putin 2 linguri de zahar brun..In coca rezultata amestecam si coaja rasa + zeama de la o lamaie...
Pateuri cu nectarine
Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama. Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste faina. Dupa ce am intins aluatul cu sucitorul,...
Mere coapte cu inghetata si scortisoara.
Merele le taiem pe jumatate,scobim cu o lingurita casuta cu seminte.Dupa ce terminam de curatat merele,le punem intr- o tava de yena,in scobitura facuta punem jumatate lingurita cu unt,jumatate lingurita de zahar brun,stropim cateva picaturi de lamaie si un praf de scortisoara.Le vom baga la...
Rulada cu dovleac
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un...
Compot de gutui,cu biscuiti de cacao.
Curatam gutuile de coaja si de samburi,le spalam bine si le punem in apa la fiert.Dupa ce s-au fiert punem zaharul,plus pliculetele de zahar vanilat.Fiecare este liber sa-si puna zahar cat doreste.Eu am pus 300 gr pentru ca am facut intr-o craticioara mai mica.La urma dupa ce s-a fiert adaug si...
Banane cu nuci si lichior de portocale.
Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yena(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6...
Tort cu struguri rosii si crema de iaurt.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana...
Tort cu crema de iaurt si piersici din compot
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce,crema de iaurt si se omogenizeaza bine,cateva picaturi de esenta de lamaie. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5...
Rulada cu nuca
Se framanta un aluat din aceste ingrediente:rama maestro,oua,faina,coaja rasa de la o lamaie si zeama stoarsa de la o lamaie,o lingura esenta de rom,1 cubulet de drojdie(25 gr),150 ml lapte caldut,ptr a dizolva drojdia,6 linguri de zahar. Aluatul trebuie sa fie potrivit.. Amestecam, pana se va...
Rulada cu mac
Se framanta un aluat din aceste ingrediente.Aluatul trebuie sa fie potrivit,deci vom pune mai intai,ouale,zaharul,rama maestro,coaja rasa de lamaie,zeama de la o lamaie,apoi vom adauga faina,peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de...
Guguluf in doua culori ornat cu ciocolata.
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu...
Tort cu crema de vanilie si mure.
Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a...
Tort de piersici cu blat de ciocolata.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Tort de visine cu crema de iaurt.
Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la...
Budinca dulce din penne rigate cu branza de vaci si stafide.
Prima data fierbem pastele(penne rigate).Punem apa la fiert cu un praf de sare si cand apa da in clocot punem pastele in apa,adaugam 2 linguri de unt in apa si le fierbem conform cu instructiunile de pe plic.Cand sunt gata fierte scoatem pastele,le punem intr-o strecuratoare,le clatim cu un jet...
Tort cu doua creme si cirese confiate.
Blatul: Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul.Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem...
Tort de pere cu crema de iaurt.
Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,apoi se adauga smantana,branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,(circa 5 minute)apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea...
Tort cu crema de lamaie si kiwi.
Separam ouale,albusul de galbenus.Batem albusurile cu un praf de sare bine si apoi adaugam zaharul cate o lingura si amestecam bine,pana ce se incorporeaza si se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si la urma faina, cate o lingura de faina.Mentionez ca in faina punem praful...