publicat la 25.08.2018
publicat la 30.10.2017
publicat la 25.05.2017
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite cu dulceata,inghetata sau feta
Am preparat aluatul din faina,oua,sare ,lapte si apa minerala. Intai am adaugat in castron faina,apoi ouale,sarea si apoi treptat,treptat am amestecat cu mixer-ul laptele si apa. Tigaia in care se fac clatitele se unge cu putin ulei,eu nu am folosit,tigaia mea nu necesita ulei. Se lasa...
Zwiebelkuchen
Intai,am preparat aluatul: Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul. Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte. Am preparat un aluat ca de pizza:D L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute. In acest timp am curatat...
Budinca cu orez si mere
Preparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa preferinta. Untul,zaharul si galbenusurile se amesteca pana devin cremoase. In aceasta compozitie se...
Clatite banatene
Cele 250 grame branza de vaci le-am amestecat cu un ou intreg,apoi 50 grame de zahar si un zahar vanilat. Apoi am separat ouale. Galbenusurile se mixeaza cu un zahar vanilat,80 grame zahar si smantana. Clatitele le-am umplut cu amestecul de branza,apoi le-am impachetat si le-am asezat...
Muffins cu mere si branza de vaci
Merele curatate de coaja si de samburi se rad pe razatoarea mare,se adauga intr-un castron si se amesteca cu faina ,praf de copt,zaharul vanilat si scortisoara. Intr-un alt castron se mixeaza oul apoi se adauga uleiul,zaharul si branza de vaci. Apoi se incorporeaza prima compozitie in a...
Lasagna dulce ,cu prune caramelizate si scortisoara (Süsse Zwetschgen-Lasagne)
Se prepara budinca de vanilie din lapte,zahar si praful de vanilie,dupa instructiunile de pe plic.Cand este gata se ia de pe foc,se amesteca usor si se raceste putin,iar apoi se adauga branza de vaci si cele trei oua si se amesteca compozitia cat mai bine. Intr-o forma de ceramica se adauga...
Tort cu lichior de oua (Eierlikörtorte)
Cuptorul se incalzeste ,in prealabil,la 180 grade. Pentru blatul de alune: Se separa ouale cu mare grija,pentru a nu se amesteca albusul cu galbenusul(daca sunt urme de galbenus in albus nu se mai formeaza spuma din albus tare). Albusurile se bat bine cu mixerul ,impreuna cu zaharul...
Schupfnudeln mit zimt und zucker
Eu am pus, intai in tigaie zaharul la caramelizat, desi dupa reteta ar fi untul mai intai. Dar eu am ales intai zaharul, ca sa ii dau o tenta de caramel. Apoi am adaugat untul, scortisoara (dupa gust, nu multa ) zaharul vanilat.Si apoi Schupfnudeln. Se lasa la foc mic si se amesteca...
Scurtatura spre Paradis(Abkürzung zum Himmel) :)))
Untul si cu ciocolata se pun intr-o oala pe baie de abur si se lasa sa se topeasca.Cand s-au topit se amesteca restul ingredientelor si se pune compozitia intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina ,la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 50 de minute.Cand este gata,se lasa in forma...
Tort Baiser cu prune
1.Laptele se pune la incalzit.Intr-o oala mica se pune 50 grame zahar la caramelizat.Se amesteca cu laptele ,se lasa sa fiarba usor iar apoi se lasa putin la racit.Se adauga 2 oua si zaharul vanilat si se amesteca.Se lasa scurt pe foc mic dar nu se da in clocot. 2. 150 gr.unt sau...
Tiramisu reţetă de familie
Tiramisu reţetă de familie Laptele cu o lingura de zahar se pun intr-o oala mai mica la foc mediu,se pune si lingurita de cacao ,cafeaua si cele 4 linguri de Amaretto.Dupa ce fierbe usor se ia de pe foc si intre timp se pregateste Crema de mascarpone . -Se amesteca bine 5 galbenusuri cu...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel a la gaby_d :)
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar). Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare. Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.Inventia proprie a...
Gratin cu pere
Perele se taie felii si se pun intr-o forma de tort unsa bine cu unt(Vezi foto).Se presara zahar deasupra. Untul cu zaharul se amesteca foarte bine si se pune si galbenusul,iar la urma se adauga Mascarponele. faina se pune la urma si se amesteca cu grija. Cu o lingurita se intinde...
Tort Bailey`s cu Mascarpone :)
Prepararea Blatului: Se separa ouale.Intai se bat cele trei albusuri cu o lingura de apa bine si inainte de a fi gata se introduce zaharul vanilat si 75 gr.zahar.Se adauga si galbenusurile si se face cu Mixerul.Se amesteca cu grija si faina,praful de copt.Se unge forma de tort cu Rama sau unt...
Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto
Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se amesteca usor cu mixerul cu 2 linguri de zahar si pe urma se adauga la crema de mascarpone.Marul se curata...
Lapte de pasare
se separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si vanilia.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se formeaza consistenta unei...
Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)
Branza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame unt.Prunele (fara samburi) se injumatatesc si se aszeaza peste aluat una langa cealalta(cat mai des...