Sfaturi pentru un cozonac mai pufos

Postat de Lau in Tipsuri pe 10 Mar 2011, 14:06

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Toate ingredientele necesare pregatiri cozonacului se scot din frigider sau camara rece si se lasa peste noapte intr-o incamera incalzita.

Pentru a da cozonacului o culoare galbena mult mai intensa,ouale se sparg de seara si se presara cu sare.

Albusurile se bat mult mai repede daca in castron se adauga cateva picaturi de lamaie si un pic sare,spuma de albusuri astfel obtinuta va fi mult mai ferma.

La cozonac niciodata n use folosesc oua de rata,gasca sau de curca,pentru ca albusul lor este dens si greu,nu se bate bine si nici nu lasa aluatul sa creasca,

Semnul ca aluatul de cozonac e suficient framantat cand devine usor lipicios la pipait,dar nu se mai prinde de maini sau de vas.

Nu oporii niciodata drojdia,va diminua efectul cresterii.

Nu folosi niciun lichid prea fierbinte.

Imediat ce scoti cozonacul din cuptor unge-l cu ulei sau cu ou batut cu lapte.se va pastra mai pufos multa vreme.

Pentr-u a-i anihila gustul amarui oporeste nuca pentru umplutura cu lapte clocotit.

Daca ti-au mai ramas cozonaci care s-au intarit invelestei in folie de aluminiu si tine-i 20 min la cuptor la foc mic,vor deveni iar pufosii

-articol preluat de pe ecusine.ro

Comentarii (14)

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

coryna

Lau

Lau
17.04.2011, 13:51

cris draga multumesc

30.01.2012, 14:18

Nu am decât un comentariu:

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]