Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Postat de Doralinda in Cu de toate pe 11 Ian 2013, 14:17

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Descoperirea Americii si a ......ciocolatei!!

Dupa cum marturisesc iubitorii acestui produs din intreaga lume, ciocolata este cel mai ispititor dulce care exista si care are abilitatatea de a "indoi" si pe cei care au cele mai puternice vointe impotriva savurarii! Sa vedem ce zice istoria........

Pana la descoperirea Americii, ciocolata era necunoscuta in Europa. Primele informatii care exista despre cultivarea arborului de cacao, ne duc spre cararile Maiei si a celor din tribul Aztec, cca 600 de ani dupa Cristos. Fructele copacului erau valoroase si erau destinate zeilor si regilor. Cei din tribul Aztec, le transformau in praf, cu care preparau o bautura adaugand praf de ardei iute(paprika, chili) si alte condimente. Aeasta bautura era considerata ca avand puteri de vindecare.

Cand Hernando Cortes a ajuns in America in anul 1519, imparatul Modezouma i-a oferit printre altele si samburi de la pretioasa planta. Asa, cercetatorul spaniol, intorcandu-se in Spania in anul 1528, a adus cu el materia prima dar si secretele ptr pregatirea noii bauturi. De atunci, ciocolata a castigat fulgerator Europa, dar si prin cultivarea sistematica a copacului de cacao de catre sclavii diferitelor colonii, asa facandu-se cunoscut pe o suprafata cat mai mare. Repede, ciocolata a fost folosita la diferite deserturi, si cativa ani mai tarziu, fabricandu-se prima tableta de ciocolata.

La sfarsitul secolului al 19-lea, in Elvetia, s-a fabricat prima ciocolata cu lapte, poate ca ceam mai cunoscuta forma de ciocolata in intreaga lume, apoi mai tarziu, adaugandu-se migdalele, ciocolata neagra si cea alba.

Arborele de cacao are inaltimea de 6-8 metri si produce cca 20-30 fructe pe an. Aceste fructe contin samburii pretiosi  care dupa uscare iau culoarea binecunoscuta de cafea, care se ambaleaza si se transporta la fabricile ptr prelucare. Acolo se vor curata si se vor decoji, apoi macina ptr a deveni crema de cacao. Se va amesteca si cu alte ingrediente ptr a se fabrica diferite tipuri de ciocolata care mai apoi vor lua diferite forme.

fotografiile sunt de pe site-ul google.com

Comentarii (12)

11.01.2013, 17:08

Bine miha, nu stiam asta, e de pe google photo! Mersi

11.01.2013, 22:12

Minunate daruri avem pe pamant. Din copac sau nu, cert este ca produsul finit este unul caruia nu-i rezista nimeni. Eu am mare slabiciune la ea....la ciocolata.

11.01.2013, 22:39

Da liliana?! Eu nu prea ma "omor" cu cioolata!! in general, nu mananc prea multe dulciuri!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]