Cu de toate

 Cauta » 

Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Postat de: Bucataras in Cu de toate

A venit și timpul lansării oficiale de la București a primei cărți a editurii GastroArt: „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de...Citeste continuarea

O noua experienta, o alta provocare! Macarons! ;)

Postat de: panacris in Cu de toate

Carte de Retete, mai bine zis AdinaSan ;) si Retete Dr. Oetker, m-au provocat sa particip in campania Împarte ceva bun făcut de tine;) M-am conformat si in prima etapa am castigat un loc din...Citeste continuarea

156 de ani de la descoperirea pasteurizării

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Din magazine și supermaketuri se cumpără zilnic lapte pasteurizat, alte produse lactate, sau bere, dar marea majoritate a cumpărătorilor nu știu ce înseamnă pasteurizarea, nu știu dacă e...Citeste continuarea

Paștele Blajinilor, la Botoșani

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Știu că mulți oameni nici n-au auzit de această sărbătoare, în fapt un obicei local răspândit în Europa de sud-est. Un obicei care are farmecul său, pe care oamenii îl perpetuează cu...Citeste continuarea

Meniul de Pasti - 35 de retete perfecte pentru masa de sarbatori

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Miros de cozonac si pasca, oua rosii si friptura de miel, semn ca sarbatorile pascale se apropie si odata cu ele, emotia puternica a ceea ce inseamna minunea Invierii! Dincolo de partea spirituala...Citeste continuarea

Lumea bucatarasilor

Postat de: Adele in Cu de toate

Simplu si frumos despre oamenii simpli si frumosi.Citeste continuarea

ȘTEFAN LUCHIAN - poetul plastic al florilor

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea pictorului botoșănean Ștefan Luchian, pentru că este al doilea mare pictor român, pentru că-mi plac tablourile sale și pentru că...Citeste continuarea

25 deserturi speciale pentru masa de Sarbatori

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In prag de sarbatori magice, ne pregatim cu pasi repezi sa dereticam casa si sa ne gandim la bunatatile pe care le vom pregati cu mare drag pentru masa de Sarbatori! Pe langa mancarurile...Citeste continuarea

Reuniunea de iarna a bloggerilor culinari

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Food Bloggers Conference revine pe 12 decembrie cu editia de iarna! Evenimentul, care va avea loc la Radisson Blu Hotel, se adreseaza tuturor celor pasionati de gatit si de blogging deopotriva si...Citeste continuarea

Cu, sau fără ciorbă la masă?

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Noutățile din gastroenetrologie tulbură liniștea și obișnuințele noastre culinare. Suntem, așadar, într-un impas din care nu știm cum să ieșim. Ne păstrăm obișnuințele, sau le...Citeste continuarea

Bucatarasii au talent

Postat de: Constelatialeu in Cu de toate

Veselie si multa dorinta de intalniri pe bune....Citeste continuarea

Și chefii mor…

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Căteva cuvinte despre un mare chef francez care a plecat din lumea aceasta, zilele trecute...Alain SENDERENS.Citeste continuarea

Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

La puțin timp după ce în cărțile de meniu din Franța a apărut sandvișul intitulat "croque-monsieur", a apărut și "croque-madame" (pentru că în braserii/bistrouri intrau și doamnele)...Citeste continuarea

Croque – monsieur

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

A scrie despre bucătăria franceză este o mare bucurie pentru mine, pentru că astfel țin legătura cu limba care a devenit, de-a lungul anilor, o pasiune pentru mine și pentru că eu cred că...Citeste continuarea

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru mine, a scrie astfel de articole despre arta culinară franceză și despre lumea ei, este o modalitate de a ține legătura cu limba pe care o apreciez atât de mult... Chiar m-am gândit...Citeste continuarea

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Articolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea

Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

După ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea

 Cauta » 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]