Ceea ce nu stiu multe mamici este faptul ca cele 12 kilograme acumulate de-a lungul sarcinii se pierd usor in perioada prin alaptat, printr-o alimentatie corecta, sanatoasa, dar si un program de exercitii fizice foarte usoare, care sa nu oboseasca foarte mult organismul.
Nu se poate pune problema unei diete, si este gresit daca o mamica isi va pune ambitia sa tina dieta. Doctorul nu recomanda sa se tina dieta pana ce copilul nu are 6 luni. De ce? Pentru simplul fapt ca laptele matern poate avea de suferit odata ce sunt implementate cateva reguli drastice in alimentatie. Asa ca, stergeti de pe lista aceasta idee.
O proaspat mamica isi va recapata silueta de dinainte de a ramane insarcinata, daca mananca sanatos, cat mai multe fructe si legume, daca se hidrateaza intens, daca alapteaza macar 6 luni de zile si va accepta ideea sa faca exercitii fizice usoare, si nu in ultimul rand sa fie rabdatoare cu ea insasi. In plus, acele cateva kilograme in plus nu trebuie privite ca pe o imperfectiune. Asa cum au fost acumulate, tot asa vor si disparea, adica lent, fara riscuri.
Astfel, mamica trebuie sa manance variat. Sa consume cat mai multe alimente proaspete, integrale. Sa evite grasimile trans, saturate, zaharurile, alimente procesate, bogate in E-uri, sa evite alcoolul, cafeaua, tutunul. Sa consume numai proteine de calitate, in acest sens se vor alege numai sortimentele de carne slaba (peste, pui), cu putine grasimi. In ceea ce priveste pestele, o alegere inspirata este pestele gras, bogat in acizi grasi saturati. Carnea rosie se va evita, intrucat contine grasimi saturate. Si pentru ca tot suntem la capitolul lipide, se va gati numai cu grasimi sanatoase-uleiuri vegetale, bogate in antioxidanti (ulei de floarea-soarelui, ulei de rapita, ulei de in, ulei extravirgin, de masline).
Pe langa o alimentatie corecta, se recomanda sa se alapteze pentru ca astfel se ard foarte multe calorii. In plus, mamica se aproprie mai mult de bebelusul sau. In plus, prin laptele matern copilul primeste anticorpi.
Depozitele de grasimi pot fi arse daca se implementeaza un program de exercitii fizice usoare, de exemplu, plimbari cu bebelusul. Orice activitate fizica placuta, care nu oboseste foarte mult organismul, dar il mentine activ, este bine-venit. Chiar si desele momente in care bebelusul trebuie ridicat, schimbat si hranit pot fi catalogate ca exercitii fizice, pentru ca bratele sunt solicitate.
Dupa 6 luni de zile de la aducerea pe lume a micutului, poate fi schimbata alimentatia. Implementandu-se cateva reguli stricte, mai ales daca se opteaza pentru o scadere rapida in greutate, desi aceasta trebuie sa fie lenta ( nu mai mult de aproape 1 kilograme in minus, pe saptamana). Bineinteles, cea mai simpla metoda de a slabi este reducerea caloriilor din meniu, avand in vedere ca dieta hipocalorica promoveaza pierderea in greutate.Insa, pana atunci, mamica trebuie sa consume pana la 2500 de calorii pe zi, sa aiba mare atentie ce mananca, pentru ca orice gest facut il poate face rau celui mic.