Dulceturi si gemuri de pregatit in luna Ciresar - 20 de retete delicioase
Postat de: Bucataras in FructeLuna iunie ne bucura cu aromele si culorile fructelor proaspete, asteptate cu nerabdare. Fie ca vorbim de capsunile cele dulci si aromate, de trandafirii parfumati, de caisele rumenite sub...Citeste continuarea
Croissant-ul nu este de origine franceză!
Postat de: RODIMUR in AlimenteFoarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom
Postat de: RODIMUR in AlimenteMai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul
Postat de: RODIMUR in AlimenteProfiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena
Postat de: RODIMUR in AlimenteÎn cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea
Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul
Postat de: RODIMUR in AlimentePentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea
Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume
Postat de: RODIMUR in Cu de toateArticolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea
Mari chefi bucatari francezi in top
Postat de: RODIMUR in Cu de toateDupă ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea
Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition
Postat de: Bucataras in Cu de toateCea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea
10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului
Postat de: Bucataras in Cu de toateIn fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea
Cus-cusul in bucataria internationala
Postat de: RODIMUR in AlimenteAm aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea
Retete cu gust de copilarie
Postat de: Bucataras in ConcursIn preajma zilei voastre, dragi copii, v-am pregatit un nou concurs! Da, voi, bucatarasii, copiii de toate varstele, care va jucati cu drag pe cel mai vesel site culinar, Bucataras.roCiteste continuarea
Cele mai apetisante 30 de retete cu capsuni
Postat de: Bucataras in FructeSezonul capsunilor deschide apetitul pofticiosilor de deserturi cu fructe, dar nu numai! Cu toti ne lasam inspititi de o prajitura pufoasa sau cremoasa, plina de aroma si parfumul minunat al...Citeste continuarea
Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun
Postat de: RODIMUR in CraciunCu acest articol doresc să prezint un alt obicei culinar al francezilor, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului.Citeste continuarea
Honoré de Balzac - 20 mai 1799
Postat de: RODIMUR in Cu de toateBalzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea
Noaptea Muzeelor 2017
Postat de: claudiaO in Bucataras hai huiHai hui prin Bucuresti! Daca tot e week end si mai e si o noapte speciala, de ce nu? Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații...Citeste continuarea
Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe
Postat de: claudiaO in Cu de toatePe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea
40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena
Postat de: Bucataras in Cu de toatePeste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea
Atentie, Sighisoara, vin bucatarasii! - Intalnirea bucatarasilor 2017
Postat de: Anca_Bucataras in Bucataras hai huiPrajiturile sarbatorilor la francezi (2) / Boboteaza si placinta regilor
Postat de: RODIMUR in Cu de toateOdată cu articolul despre clătite am început, practic, o prezentare episodică a obiceiurilor culinare ale francezilor de sărbătorile lor religioase. Această serie se continuă acum cu...Citeste continuarea
Poveste cu un cuvant
Postat de: Constelatialeu in Bucataras in orasSau cum am fost provocati sa ne jucam....Citeste continuarea
CONCURS: Retete pentru un Picnic reusit
Postat de: Bucataras in ConcursDragii mei, Pentru ca luna mai este consacrata ca luna a picnicurilor, dar si pentru ca maine va avea loc multasteptatul Picnic al bucatarasilor, iata o noua tema frumoasa de concurs: Retete...Citeste continuarea
Cel mai tare banc
Postat de: Bucataras in ConcursCea mai vesela si harnica comunitate? Raspuns corect - Bucataras.ro Se stie, nu-i asa? :)))Citeste continuarea
Lucian BLAGA, 9 mai 1895
Postat de: RODIMUR in Cu de toatePentru că e ziua când s-a născut o mare personalitate a culturii române, LUCIAN BLAGA, poate e bine să acordăm câteva minute, întru amintirea câtorva date importante...Citeste continuarea
5 mai 1821 - Napoleon
Postat de: RODIMUR in Cu de toatePentru că iubesc mult cultura și civilizația franceză, nu pot lăsa această zi să treacă fără a scrie câteva cuvinte despre însemnătatea ei. Este modul meu de face cunoscute și de a...Citeste continuarea
Prăjiturile sărbătorilor la francezi / Clătitele de Întâmpinarea Domnului
Postat de: RODIMUR in Cu de toateIdeea acestui articol de popularizare a unor obiceiuri franceze a plecat de la o discuție aici, pe forum, asupra ingredientelor compoziției de clătite, eu refuzând categoric să admit drojdia,...Citeste continuarea
Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE. Bucureşti, 16 Iunie 1920
Postat de: RODIMUR in Scoala de retete11Pentru că ieri a fost 1 Mai, ziua tradițională a micilor și a berii în România, am găsit această rețetă, scrisă pe timpuri de către bucătarul vestitului restaurant bucureștean "Caru'...Citeste continuarea
Cum se prajeste corect pestele file
Postat de: AlexTeacher in TehniciCe tigaie folosesti, cat de incinsa, cum faci sa nu se stranga pielea pestelui cand il prajesti si mai ales, cat timp il lasi pe fiecare parte? Daca tii cont de cateva reguli simple o sa iti iasa...Citeste continuarea
Cele mai bune retete pentru picnicul de 1 Mai!
Postat de: Bucataras in Bucataras hai huiMinivacanța de 1 Mai debutează anul acesta încă din weekend, așa că nu ne rămâne decât să ne încărcăm bateriile cu energie și să ne pregătim de picnic.Citeste continuarea
Astrologie: Punctele forte ale fiecarei zodii in parte
Postat de: Constelatialeu in Cu de toateIntroducerea o fac astrologii.....Citeste continuarea
Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker - Stelute de ciocolata
Postat de: Bucataras in Cu de toateDr.Oetker iti da ocazia sa faci din fiecare zi o sarbatoare si motiv de petrecere! Noi iti sugeram sa pregatesti stelute de ciocolata, sa iti inviti familia si sa va bucurati de lucrurile simple...Citeste continuarea