Articole

Dulceturi si gemuri de pregatit in luna Ciresar - 20 de retete delicioase

Postat de: Bucataras in Fructe

Luna iunie ne bucura cu aromele si culorile fructelor proaspete, asteptate cu nerabdare. Fie ca vorbim de capsunile cele dulci si aromate, de trandafirii parfumati, de caisele rumenite sub...Citeste continuarea

Croissant-ul nu este de origine franceză!

Postat de: RODIMUR in Alimente

Foarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

Postat de: RODIMUR in Alimente

Mai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Profiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

Postat de: RODIMUR in Alimente

În cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Pentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Articolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea

Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

După ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Retete cu gust de copilarie

Postat de: Bucataras in Concurs

In preajma zilei voastre, dragi copii, v-am pregatit un nou concurs! Da, voi, bucatarasii, copiii de toate varstele, care va jucati cu drag pe cel mai vesel site culinar, Bucataras.roCiteste continuarea

Cele mai apetisante 30 de retete cu capsuni

Postat de: Bucataras in Fructe

Sezonul capsunilor deschide apetitul pofticiosilor de deserturi cu fructe, dar nu numai! Cu toti ne lasam inspititi de o prajitura pufoasa sau cremoasa, plina de aroma si parfumul minunat al...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun

Postat de: RODIMUR in Craciun

Cu acest articol doresc să prezint un alt obicei culinar al francezilor, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului.Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Noaptea Muzeelor 2017

Postat de: claudiaO in Bucataras hai hui

Hai hui prin Bucuresti! Daca tot e week end si mai e si o noapte speciala, de ce nu? Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea

Prajiturile sarbatorilor la francezi (2) / Boboteaza si placinta regilor

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Odată cu articolul despre clătite am început, practic, o prezentare episodică a obiceiurilor culinare ale francezilor de sărbătorile lor religioase. Această serie se continuă acum cu...Citeste continuarea

CONCURS: Retete pentru un Picnic reusit

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei, Pentru ca luna mai este consacrata ca luna a picnicurilor, dar si pentru ca maine va avea loc multasteptatul Picnic al bucatarasilor, iata o noua tema frumoasa de concurs: Retete...Citeste continuarea

Cel mai tare banc

Postat de: Bucataras in Concurs

Cea mai vesela si harnica comunitate? Raspuns corect - Bucataras.ro Se stie, nu-i asa? :)))Citeste continuarea

Lucian BLAGA, 9 mai 1895

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că e ziua când s-a născut o mare personalitate a culturii române, LUCIAN BLAGA, poate e bine să acordăm câteva minute, întru amintirea câtorva date importante...Citeste continuarea

5 mai 1821 - Napoleon

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că iubesc mult cultura și civilizația franceză, nu pot lăsa această zi să treacă fără a scrie câteva cuvinte despre însemnătatea ei. Este modul meu de face cunoscute și de a...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi / Clătitele de Întâmpinarea Domnului

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Ideea acestui articol de popularizare a unor obiceiuri franceze a plecat de la o discuție aici, pe forum, asupra ingredientelor compoziției de clătite, eu refuzând categoric să admit drojdia,...Citeste continuarea

Reţeta de mititei de la Restaurantul CARUL CU BERE. Bucureşti, 16 Iunie 1920

Postat de: RODIMUR in Scoala de retete11

Pentru că ieri a fost 1 Mai, ziua tradițională a micilor și a berii în România, am găsit această rețetă, scrisă pe timpuri de către bucătarul vestitului restaurant bucureștean "Caru'...Citeste continuarea

Cum se prajeste corect pestele file

Postat de: AlexTeacher in Tehnici

Ce tigaie folosesti, cat de incinsa, cum faci sa nu se stranga pielea pestelui cand il prajesti si mai ales, cat timp il lasi pe fiecare parte? Daca tii cont de cateva reguli simple o sa iti iasa...Citeste continuarea

Cele mai bune retete pentru picnicul de 1 Mai!

Postat de: Bucataras in Bucataras hai hui

Minivacanța de 1 Mai debutează anul acesta încă din weekend, așa că nu ne rămâne decât să ne încărcăm bateriile cu energie și să ne pregătim de picnic.Citeste continuarea

Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker - Stelute de ciocolata

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Dr.Oetker iti da ocazia sa faci din fiecare zi o sarbatoare si motiv de petrecere! Noi iti sugeram sa pregatesti stelute de ciocolata, sa iti inviti familia si sa va bucurati de lucrurile simple...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]