Articole

Ghidul Michelin, cel mai vechi și mai cunoscut ghid gastronomic din lume

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Pentru că în postările mele de până acum am amintit de căteva ori de Ghidul Michelin și de stelele obținute de unele restaurante, sau chefi, m-am gândit să prezint o scurtă istorie a...Citeste continuarea

10 alimente de evitat seara și de ce

Postat de: RODIMUR in Alimente

Majoritatea oamenilor conștienți știu ce trebuie să mănânce și ce nu, la orice oră din zi. Totuși, am găsit în lista citită zilele trecute câteva alimente la care nu mă gândisem...Citeste continuarea

8 motive să mâncăm regulat pește

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am dat întâmplător peste niște articole despre alimentația sănătoasă și mi-am dat seama că nu toate sfaturile de acolo sunt cunoscute. Iată de ce m-am gândit să le popularizez prin...Citeste continuarea

Povestea de succes McDonalds

Postat de: RODIMUR in Restaurante

Puțini sunt aceia care nu au intrat niciodată într-un restaurant McDonalds, dar puțini sunt și cei care îi cunosc istoria. Iată de ce am sintetizat aici pe scurt istoria de succes a acestei...Citeste continuarea

Croque-madame

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

La puțin timp după ce în cărțile de meniu din Franța a apărut sandvișul intitulat "croque-monsieur", a apărut și "croque-madame" (pentru că în braserii/bistrouri intrau și doamnele)...Citeste continuarea

Croque – monsieur

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

A scrie despre bucătăria franceză este o mare bucurie pentru mine, pentru că astfel țin legătura cu limba care a devenit, de-a lungul anilor, o pasiune pentru mine și pentru că eu cred că...Citeste continuarea

Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru mine, a scrie astfel de articole despre arta culinară franceză și despre lumea ei, este o modalitate de a ține legătura cu limba pe care o apreciez atât de mult... Chiar m-am gândit...Citeste continuarea

Dulceturi si gemuri de pregatit in luna Ciresar - 20 de retete delicioase

Postat de: Bucataras in Fructe

Luna iunie ne bucura cu aromele si culorile fructelor proaspete, asteptate cu nerabdare. Fie ca vorbim de capsunile cele dulci si aromate, de trandafirii parfumati, de caisele rumenite sub...Citeste continuarea

Croissant-ul nu este de origine franceză!

Postat de: RODIMUR in Alimente

Foarte mulți oameni consideră că deliciosul și rafinatul croissant este de origine franceză, pentru că de mult timp el este nelipsit din mic-dejunul tipic francez. Ei, bine, nu-i așa...!Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (4) - Babă cu rom

Postat de: RODIMUR in Alimente

Mai sunt câteva prăjituri de patiserie franceză, dar pentru că nu sunt cunoscute deloc la noi, nu le voi prezenta. Ultima prăjitură pe care o voi prezenta prin intermediul acestor articole...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (3) - Profiterolul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Profiterolul este o prăjitură care a fost în vogă și la noi în țară, în urmă cu vreo 30 de ani. Astăzi sunt persoane care nu știu despre ce este vorba, pentru că nici cofetăriile nu...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (2) - Madlena

Postat de: RODIMUR in Alimente

În cel de-al doilea articol dedicat istoriei fascinante a patiseriei franceze mă voi ocupa de madlene, prăjituri care au apărut și la noi, dar încă nu sunt suficient de cunoscute, sau...Citeste continuarea

Istoria fascinantă a patiseriei franceze (1) - Eclerul

Postat de: RODIMUR in Alimente

Pentru că iubesc limba, cultura și civilizația Franței și pentru că această țară este pe primul loc în arta culinară, m-am gândit să redactez o serie de articole privitoare la istoria...Citeste continuarea

Bocuse d’Or, cea mai importanta competitie gastronomica din lume

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Articolul postat ieri despre Top 10 chefi bucătari se continuă acum, cu această prezentare a unei competiții renumite, creată de unul din cei mai renumiți chefi bucătari ai Franței, Paul...Citeste continuarea

Mari chefi bucatari francezi in top

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

După ce am aflat despre Food Bloggers Conference, Summer Edition, din 7 iunie 2017, am devenit foarte interesată de acest subiect inedit, am citit mai multe din domeniu și am redactat acest...Citeste continuarea

Cel mai important eveniment de food blogging revine! Food Bloggers Conference – Summer Edition

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Cea de-a șasea ediție Food Bloggers Conference va avea loc pe 7 iunie 2017, la JW Marriott Grand Hotel, București. După o ediție de iarnă de succes, unde au fost prezenți unii dintre cei mai...Citeste continuarea

10 retete dulci si savuroase pentru Ziua Copilului

Postat de: Bucataras in Cu de toate

In fiecare an, pe 1 iunie, sarbatorim Ziua Copilului si cum starea de bine a unui copil este data si de un dulce bun, iata cateva idei cu care sa va rasfatati copiii, dar nu numai! Cu siguranta si...Citeste continuarea

Cus-cusul in bucataria internationala

Postat de: RODIMUR in Alimente

Am aflat despre cus-cus în urmă cu foarte mulți ani, din literatură. Mai tărziu, în 1992, am mâncat pentru prima dată cus-cus în Franța, la un curs. Era foarte condimentat și era asociat...Citeste continuarea

Retete cu gust de copilarie

Postat de: Bucataras in Concurs

In preajma zilei voastre, dragi copii, v-am pregatit un nou concurs! Da, voi, bucatarasii, copiii de toate varstele, care va jucati cu drag pe cel mai vesel site culinar, Bucataras.roCiteste continuarea

Cele mai apetisante 30 de retete cu capsuni

Postat de: Bucataras in Fructe

Sezonul capsunilor deschide apetitul pofticiosilor de deserturi cu fructe, dar nu numai! Cu toti ne lasam inspititi de o prajitura pufoasa sau cremoasa, plina de aroma si parfumul minunat al...Citeste continuarea

Prăjiturile sărbătorilor la francezi (3) / Buturuga de Crăciun

Postat de: RODIMUR in Craciun

Cu acest articol doresc să prezint un alt obicei culinar al francezilor, prilejuit de sărbătoarea Nașterii Domnului.Citeste continuarea

Honoré de Balzac - 20 mai 1799

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Balzac, un titan al literaturii universale, cel mai mare scriitor realist al lumii și al Franței. O viață ca un roman. Nu întâmplător, viața sa a stat la baza unui film celebru în care...Citeste continuarea

Noaptea Muzeelor 2017

Postat de: claudiaO in Bucataras hai hui

Hai hui prin Bucuresti! Daca tot e week end si mai e si o noapte speciala, de ce nu? Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee și organizații...Citeste continuarea

Constantin si Elena, Sfintii Imparati care au scos crestinismul din catacombe

Postat de: claudiaO in Cu de toate

Pe 21 mai ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, asa ca m-am gandit sa va aduc povestea lor.Citeste continuarea

40 de retete de tort perfecte pentru sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena

Postat de: Bucataras in Cu de toate

Peste 1,7 milioane de romani isi aniverseaza onomastica duminica, 21 mai, ziua in care biserica ii sarbatoreste pe Sfintii Constantin si Elena.Citeste continuarea

Prajiturile sarbatorilor la francezi (2) / Boboteaza si placinta regilor

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Odată cu articolul despre clătite am început, practic, o prezentare episodică a obiceiurilor culinare ale francezilor de sărbătorile lor religioase. Această serie se continuă acum cu...Citeste continuarea

CONCURS: Retete pentru un Picnic reusit

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei, Pentru ca luna mai este consacrata ca luna a picnicurilor, dar si pentru ca maine va avea loc multasteptatul Picnic al bucatarasilor, iata o noua tema frumoasa de concurs: Retete...Citeste continuarea

Cel mai tare banc

Postat de: Bucataras in Concurs

Cea mai vesela si harnica comunitate? Raspuns corect - Bucataras.ro Se stie, nu-i asa? :)))Citeste continuarea

Lucian BLAGA, 9 mai 1895

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că e ziua când s-a născut o mare personalitate a culturii române, LUCIAN BLAGA, poate e bine să acordăm câteva minute, întru amintirea câtorva date importante...Citeste continuarea

5 mai 1821 - Napoleon

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Pentru că iubesc mult cultura și civilizația franceză, nu pot lăsa această zi să treacă fără a scrie câteva cuvinte despre însemnătatea ei. Este modul meu de face cunoscute și de a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]