Articole

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 8 - Ciulamale, de-ntingi cu pâinea în oale

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Un alt preparat importat din sud, adus de otomani prin țările române. Nu e chiar simplă de făcut pentru că presupune și nițică tehnică pe care, dacă nu o stăpânești cum trebuie, poți...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, III

Postat de: panacris in Bucatarasii

:-* Fasole cu ciolan afumat la ceaun si cam atat, ca si asa am tot afumat Paltinisul! ;)Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, II

Postat de: panacris in Bucatarasii

Ciorba de berbecut la ceaun, ciuperci umplute a la Cristi ( prietenul nostru), tocanita de galbiori a la Simona, prajitura Desteapta la CrockPot a la Simona si Snickers la CrockPot a la Panacris ;)...Citeste continuarea

Marea Protapeala Disco - Paltinis 2018, I

Postat de: panacris in Bucatarasii

Sara buna dragi prieteni! Nici nu stiu cum sa incep si sa cuprind cele 6 zile si 6 nopti marca Bucataras.ro Pentru noi n-a fost doar Weekend, a fost chiar o saptamana minunata plina de adrenalina,...Citeste continuarea

Zacusca: vedeta cămării noastre

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Este, probabil, cea mai comună conservă pentru iarnă (ca fel de sine stătător, prin urmare excludem murăturile). Se consumă anual tone de zacuscă în România. Numele provine din slavonă,...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 4 - Savarină din caietul bunicii

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 3 - Malasolca, un preparat întâlnit la cam toate comunitățile de pescari

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Pregătiți pentru o nouă provocare culinară și o nouă poveste? Iată-le! Pentru dobrogeni nici o supriză! Malasolca este un preparat iconic pentru comunitățile din Delta Dunării,...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 2 - Ardei umpluți ca pe timpul lui Cuza

Postat de: CosminDragomir in Concurs

A doua provocare vine chiar din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din volumul tipărit de editura GastroArt: “Christ Iónnin - Bucătăria română Carte coprinzătoare de mai multe rețete...Citeste continuarea

BioFresh, tehnologia care prelungește prospețimea alimentelor - Surprize și premii la 10 ani de Liebherr în România

Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarie

Știm cu toții cât de neplăcut este să cumpărăm legumele, fructele, carnea sau brânzeturile preferate și după câteva zile să fim nevoiți să le aruncăm. Acest lucru este și mai des...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 1 - O supă surprinzătoare din 1913

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Încep această rubrică cu o supă cu surpriză, după o rețetă dintr-o carte de bucate românească de acum mai mult de 100 de ani. Am și gătit-o acasă, din păcate nu am poze pentru că nu...Citeste continuarea

Provocarea GastroArt - Retete romanesti vechi in reinterpretarea bucatarasilor

Postat de: Bucataras in Concurs

Bucătărași, atât vreau să știu, sunteți gata pentru noi provocări frumoase? :) De ce va întreb, deși bănuiesc eu cam care e raspunsul: prietenul nostru, jurnalistul Cosmin Dragomir de...Citeste continuarea

CONCURS: Gătește cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale și câștigă premii de senzație

Postat de: Bucataras in Concurs

CONCURS: Gătește cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale și căștigă premii de senzațieCiteste continuarea

Sovârful – doar un simplu condiment?

Postat de: vasimur in Cu de toate

Deoarece mai toți bucătărașii folosesc oregano ca și condiment, în foarte multe preparate, m-am gândit să vă împărtășesc aici, câte ceva despre această miraculoasă plantă....Citeste continuarea

Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale - Câștigătorii primei etape

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragi bucătărași, așa cum ați observat, site-ul Bucataras.ro s-a colorat astăzi cu o mulțime de rețete minunate, care aveau ca element comun folosirea noilor condimente Delikat cu...Citeste continuarea

Tinovul Mohos

Postat de: Ina in Bucataras hai hui

Un loc misterios si unic, pe care va recomand sa-l vizitati macat o data in viata. Informatii suplimentare gasiti aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Tinovul_Moho%C8%99Citeste continuarea

S-a dat startul la gratare. Fara dureri abdominale

Postat de: Bucataras in Cu de toate

A inceput sezonul gratarelor. Cum avem program de iesit la padure aproape in fiecare weekend, nu vom merge cu familia si cu prietenii avand la noi doar cate o punga de biscuiti si cate un fruct....Citeste continuarea

Cartofii cei de toate zilele...

Postat de: RODIMUR in Legume

Pentru că aproape nu este zi fără cartofi în meniu, m-am gândit că ar fi interesant de aflat cum s-a impus această legumă, ieftină și bună, pe mesele europenilor.Citeste continuarea

Picnicul Bucatarasilor Editia 2018

Postat de: panacris in Bucatarasii

O noua "intalneala" cu prieteni dragi si suflet! Si nu in ultimul rand cu multa mancare si veselie! ;) Multumim Anca Bucataras si Bucataras.ro pentru aceste clipe minunate :-* Pffff, cam putine...Citeste continuarea

Fobia glutenului

Postat de: RODIMUR in Dieta

Mă gândeam de mult timp la acest subiect controversat și oarecum la modă, așa că am tot citit articole care să mă edifice în această privință. Se pare că moderația în toate și...Citeste continuarea

Retete pentru un picnic delicios

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei, m-am gandit ca DOUA picnicuri, unul fizic, altul virtual, nu au cum sa strice, dimpotriva, cred ca ambele va vor bucura.Citeste continuarea

Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Postat de: Bucataras in Cu de toate

A venit și timpul lansării oficiale de la București a primei cărți a editurii GastroArt: „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de...Citeste continuarea

Pe locuri, fiti gata, PICNIC!

Postat de: Bucataras in Bucataras in oras

Bucatarasi dragi, cred ca e vremea de o intalneala vesela si frumoasa marca Bucataras. Stiu ca anuntul s-a lasat asteptat un pic mai mult decat in anii trecuti, insa gata, planetele s-au...Citeste continuarea

Binefacerile consumului de grepfrut (grape-fruit)

Postat de: RODIMUR in Alimente

Galben, roz, sau roșu aprins grepfrutul este o binefacere pentru organism. Și pentru că acum se găsește în supermarketuri la prețuri promoționale, m-am gândit că e bine să amintesc...Citeste continuarea

O noua experienta, o alta provocare! Macarons! ;)

Postat de: panacris in Cu de toate

Carte de Retete, mai bine zis AdinaSan ;) si Retete Dr. Oetker, m-au provocat sa particip in campania Împarte ceva bun făcut de tine;) M-am conformat si in prima etapa am castigat un loc din...Citeste continuarea

O noua provocare!

Postat de: panacris in Bucataras hai hui

Din ultima experienta ;) Poate SefSuprem Bucataras se gandeste si la o asemenea actiune ;) Nu stiu, zic si eu ;) Chiar a fost o provocare ;) Tot a avut colaborare cu Zepter ;) Atunci am auzit si...Citeste continuarea

156 de ani de la descoperirea pasteurizării

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Din magazine și supermaketuri se cumpără zilnic lapte pasteurizat, alte produse lactate, sau bere, dar marea majoritate a cumpărătorilor nu știu ce înseamnă pasteurizarea, nu știu dacă e...Citeste continuarea

Paștele Blajinilor, la Botoșani

Postat de: RODIMUR in Cu de toate

Știu că mulți oameni nici n-au auzit de această sărbătoare, în fapt un obicei local răspândit în Europa de sud-est. Un obicei care are farmecul său, pe care oamenii îl perpetuează cu...Citeste continuarea

Nou CONCURS culinar: Bunătăți de Paște

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei bucatarasi harnici, Ne mai despart doar cateva zile de maratonul bunatatilor cu specific pascal.Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]