Articole

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 10 - Rețete interbelice cu cartofi

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Pentru săptămâna asta avem încă provocare gereroasă și un nou ingredient-vedetă, care nu lipsește din bucătăriile noastre: cartoful.Citeste continuarea

Consumul de ouă

Postat de: RODIMUR in Alimente

Dacă tot avem o provocare GastroArt pe tema oului, m-am gândit să aduc în atenția bucătărașilor câteva aspecte importante/interesante relativ la acest subiect.Citeste continuarea

Legumele în patiserie

Postat de: RODIMUR in Legume

Am găsit pe un site francez un punct de vedere referitor la acest subiect și m-am gândit că ar fi interesant de împărtașit și altora...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 9 - Care pe care! Ce a fost mai întâi, oul sau găina?

Postat de: CosminDragomir in Concurs

O dilemă din care parcă nu putem ieși. O întrebare care a devenit extrem de uzitată în discuțiile noastre de zi cu zi și care, de obicei, pune capăt unei polemici în care ambii parteneri...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, completari ;)

Postat de: panacris in Bucatarasii

De pozele facute cu telefonul am uitat ;) Asa ca am revenit cu completari ;) Salata de vinete si ardei coppti a la Simona, Eclere a la Laurici :), oua fierte pe pat de maioneza light si alte...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018,VI

Postat de: panacris in Bucatarasii

Si petrecerea continua, dupa orele 24.00 cu mare veselie! ;) Cam asta am surpins eu, putine ipostaze :D dar foarte graitoare. Sa ne fie de bine si sa ne reintalnim cu mare drag, mereu! Multumim...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, V

Postat de: panacris in Bucatarasii

Si a sosit ziua cea mare: Berbec, bonsu Mistret marca Misulica si DomnPatron Denes, plus alte nimicuri :D aruncate pe gratar;) Se finalizeaza cu mult antren disco anii 80 ;) , nelipsitul dans al...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, IV

Postat de: panacris in Bucatarasii

Si continuam cu o mica vizita in Gura Raului. Minunata locatie. N-am rezistat sa nu degustam si pastravi la gratar ;) Tare buni au fost!Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 8 - Ciulamale, de-ntingi cu pâinea în oale

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Un alt preparat importat din sud, adus de otomani prin țările române. Nu e chiar simplă de făcut pentru că presupune și nițică tehnică pe care, dacă nu o stăpânești cum trebuie, poți...Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, III

Postat de: panacris in Bucatarasii

:-* Fasole cu ciolan afumat la ceaun si cam atat, ca si asa am tot afumat Paltinisul! ;)Citeste continuarea

MAREA PROTAPEALA DISCO - PALTINIS 2018, II

Postat de: panacris in Bucatarasii

Ciorba de berbecut la ceaun, ciuperci umplute a la Cristi ( prietenul nostru), tocanita de galbiori a la Simona, prajitura Desteapta la CrockPot a la Simona si Snickers la CrockPot a la Panacris ;)...Citeste continuarea

Marea Protapeala Disco - Paltinis 2018, I

Postat de: panacris in Bucatarasii

Sara buna dragi prieteni! Nici nu stiu cum sa incep si sa cuprind cele 6 zile si 6 nopti marca Bucataras.ro Pentru noi n-a fost doar Weekend, a fost chiar o saptamana minunata plina de adrenalina,...Citeste continuarea

Zacusca: vedeta cămării noastre

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Este, probabil, cea mai comună conservă pentru iarnă (ca fel de sine stătător, prin urmare excludem murăturile). Se consumă anual tone de zacuscă în România. Numele provine din slavonă,...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 4 - Savarină din caietul bunicii

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Astăzi vă întâmpin cu o provocare dulce, din 1931 (are și Savarina o vârstă). Sper să vă placă. Abia aștept reinterpretările voastre, 87 de ani mai târziu.Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 3 - Malasolca, un preparat întâlnit la cam toate comunitățile de pescari

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Pregătiți pentru o nouă provocare culinară și o nouă poveste? Iată-le! Pentru dobrogeni nici o supriză! Malasolca este un preparat iconic pentru comunitățile din Delta Dunării,...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 2 - Ardei umpluți ca pe timpul lui Cuza

Postat de: CosminDragomir in Concurs

A doua provocare vine chiar din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, din volumul tipărit de editura GastroArt: “Christ Iónnin - Bucătăria română Carte coprinzătoare de mai multe rețete...Citeste continuarea

BioFresh, tehnologia care prelungește prospețimea alimentelor - Surprize și premii la 10 ani de Liebherr în România

Postat de: Bucataras in Ustensile de bucatarie

Știm cu toții cât de neplăcut este să cumpărăm legumele, fructele, carnea sau brânzeturile preferate și după câteva zile să fim nevoiți să le aruncăm. Acest lucru este și mai des...Citeste continuarea

PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII 1 - O supă surprinzătoare din 1913

Postat de: CosminDragomir in Concurs

Încep această rubrică cu o supă cu surpriză, după o rețetă dintr-o carte de bucate românească de acum mai mult de 100 de ani. Am și gătit-o acasă, din păcate nu am poze pentru că nu...Citeste continuarea

Provocarea GastroArt - Retete romanesti vechi in reinterpretarea bucatarasilor

Postat de: Bucataras in Concurs

Bucătărași, atât vreau să știu, sunteți gata pentru noi provocări frumoase? :) De ce va întreb, deși bănuiesc eu cam care e raspunsul: prietenul nostru, jurnalistul Cosmin Dragomir de...Citeste continuarea

CONCURS: Gătește cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale și câștigă premii de senzație

Postat de: Bucataras in Concurs

CONCURS: Gătește cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale și căștigă premii de senzațieCiteste continuarea

Sovârful – doar un simplu condiment?

Postat de: vasimur in Cu de toate

Deoarece mai toți bucătărașii folosesc oregano ca și condiment, în foarte multe preparate, m-am gândit să vă împărtășesc aici, câte ceva despre această miraculoasă plantă....Citeste continuarea

Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale - Câștigătorii primei etape

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragi bucătărași, așa cum ați observat, site-ul Bucataras.ro s-a colorat astăzi cu o mulțime de rețete minunate, care aveau ca element comun folosirea noilor condimente Delikat cu...Citeste continuarea

Tinovul Mohos

Postat de: Ina in Bucataras hai hui

Un loc misterios si unic, pe care va recomand sa-l vizitati macat o data in viata. Informatii suplimentare gasiti aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Tinovul_Moho%C8%99Citeste continuarea

S-a dat startul la gratare. Fara dureri abdominale

Postat de: Bucataras in Cu de toate

A inceput sezonul gratarelor. Cum avem program de iesit la padure aproape in fiecare weekend, nu vom merge cu familia si cu prietenii avand la noi doar cate o punga de biscuiti si cate un fruct....Citeste continuarea

Cartofii cei de toate zilele...

Postat de: RODIMUR in Legume

Pentru că aproape nu este zi fără cartofi în meniu, m-am gândit că ar fi interesant de aflat cum s-a impus această legumă, ieftină și bună, pe mesele europenilor.Citeste continuarea

Picnicul Bucatarasilor Editia 2018

Postat de: panacris in Bucatarasii

O noua "intalneala" cu prieteni dragi si suflet! Si nu in ultimul rand cu multa mancare si veselie! ;) Multumim Anca Bucataras si Bucataras.ro pentru aceste clipe minunate :-* Pffff, cam putine...Citeste continuarea

Fobia glutenului

Postat de: RODIMUR in Dieta

Mă gândeam de mult timp la acest subiect controversat și oarecum la modă, așa că am tot citit articole care să mă edifice în această privință. Se pare că moderația în toate și...Citeste continuarea

Retete pentru un picnic delicios

Postat de: Bucataras in Concurs

Dragii mei, m-am gandit ca DOUA picnicuri, unul fizic, altul virtual, nu au cum sa strice, dimpotriva, cred ca ambele va vor bucura.Citeste continuarea

Invitație la eveniment: lansarea volumului “Bucătăria română 1865” de Christ Iónnin

Postat de: Bucataras in Cu de toate

A venit și timpul lansării oficiale de la București a primei cărți a editurii GastroArt: „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865” de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]