1. Coriandrul are un gust usor dulceag, dar si usor acrisor si picant in acelasi timp.
2. In bucatarie, se pot folosi atat boabele de coriandru cat si frunzele. Frunzele nu se usuca, caci isi pierd de tot aroma.
3. Daca folosesti boabe de coriandru, prajeste-le putin inainte de a le adauga in mancare. Acest lucru le sporeste aroma.
4. In bucatarie, poate fi folosit atat pentru mancaruri cat si pentru prajituri sau unele sortimente de paine.
5. Este un condiment foarte bun pentru carne, in special pentru miel, dar merge foarte bine si cu pestele.
6. Boabele de coriandru sunt folosite in curry-uri din bucataria indiana.
7. Frunzele proaspete de coriandru se pot consuma in salate, sandvisuri, antreuri. In bucataria mexicana frunzele de coriandru sunt folosite indeosebi pentru guacamole si salsa. Daca sunt gatite, chiar si pentru o scurta perioada de timp, frunzele de coriandru isi pierd din aroma. Indienii ignora cele de mai sus si gatesc frunzele timp indelungat, pana se dizolva si se pierde printre celelalte ingrediente.
8. Grecii si romanii foloseau coriandru pe post de ingredient in potiunile aforidisiace. Combate eficient anxietatea, diabetul, colicii abdominali; are un efect protector impotriva instalarii anumitor tipuri de cancer.
9. Este bogat in calciu, magneziu, fosfor, vitamina K si C si provitamina A.
10. Exista mai multe tipuri de coriandru: vietnamez (are frunze de forma ovala si un gust mai pronuntat de lamaie), mexican (difera forma frunzei, dar gustul este asemenator) si coriandrul care se gaseste si la noi in supermarketuri.