publicat la 15.11.2015
publicat la 27.11.2013
publicat la 27.11.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Îngheţată de caramel
Am topit 150 gr de zahăr, mai bine zis l-am cam ars pentru că am plecat de lîngă el doar puţin, am zis eu. Separat am încălzit laptele. Am dat zahărul deoparte şi am turnat încet laptele peste el că se face spumă şi se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic,...
Surpriză din Pădurea Neagră
Am sfărâmat blatul şi am pus o parte în 2 cupe de îngheţată. Am însiropat blatul, am adăugat frişcă, apoi o lingură de jeleu, iar blat sfărâmat şi însiropat, din nou frişcă iar la sfârşit restul de jeleu rămas.
Tort Pădurea Neagră
BLAT Se amestecă făina, praful de copt, amidonul şi cacao şi se adaugă peste gălbenuşurile mixate cu zahăr şi 3 linguri de apă. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, apoi untul topit şi răcit, dar lichid.Se amestecă uşor cu o lingură de lemn sa nu se lase, apoi se pune...
Tort diplomat cu piersici
Iata cum am preparat reteta de Tort diplomat cu piersici Blatul Am topit untul in cuptorul cu microunde. Am pus stafidele la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Pana s-a racit putin untul am sfaramat biscuitii in robot. La sfarsit am adunat toate ingredientele intr-un castron si...
Prajitura racoroasa cu zmeura
Pentru blatul retetei de prajitura cu zmeura am procedat asa : Blatul este blatul meu cel vechi, cu ceva crantanitor. Se topeste untul, se sfarama biscuitii, se rade lamaia si se stoarce apoi zeama din ea. Se amesteca biscuitii cu zeama de lamaie si cu coaja rasa, se adauga untul...
Sorbet de pepene galben cu lamaie
Reteta sorbet de pepene : Am taiat pepenele in 2 si am scos samburii din mijloc. Apoi l-am taiat felii si am curatat coaja. Feliile curatate le-am taiat cubulete si le-am maruntit fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Am facut un sirop din apa si zahar, la care am adaugat coaja rasa de...
Pandispan cu piersici
Se amesteca zaharul cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si se presara intr-o tava dreptunghiulara de copt. Se taie piersicile in felii si se pun intr-o sita la scurs. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se bate bine...
Improvizatie bicolora
Blat Se topeste untul cu zahar. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu cerealele, apoi se toarna peste untul fierbinte. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se apasa usor cu o lingura. Se da la rece si intre timp se pregateste prima crema. Crema de...
Pasca cu branza dulce de vaci
Pentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina apa calda, apoi am presarat cu putina faina si am lasat la cald sa cresca maiaua. Dupa ce a crescut...
Tort de Dragobete, cu doua creme si inimioare
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat. Separat se bat albusurile spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul peste spuma de albusuri, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se inmoaie albusul....
Tort teren de tenis
Am pus intr-o tava de cuptor cu pereti inalti folie de plastic, am pus prima crema facuta exact dupa reteta Ancai la tortul diplomat cu fructe de padure. Pentru crema a doua am preparat budinca, frisca si gelatina urmand instructiunile de pe fiecare pachet, am pus zahar vanilat in...
Placintele dulci cu branza de vaci
Dezgheti foile la temperatura camerei. Pana se dezgheata foile poti prepara compozitia de branza. Bati ouale bine, adaugi zaharul, esenta de portocale, branza, si stafidele. se pune cate o lingura de branza pe fiecare patrat de aluat si se impatureste dupa imaginatie. Se coace la cuptor...