Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Dulciuri

Tort aniversar nunta

In Torturi la 11 Iun 2016

Trandafirii de ciocolata: Pentru a pregati trandafirii, se topesc la chocolate fondue (sau pe baie de aburi) o tableta de ciocolata alba rupta in bucatele mici, alaturi de 2 lingurite cu lapte. Dupa ce se topeste, se da deoparte vasul, se adauga o lingurita cu miere si se amesteca bine....

Tort de ciocolata si cafea

In Torturi la 11 Iun 2016

Mai intai preparam decoratiunile de ciocolata. Se topeste jumatate din tableta, adica 100 g de ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte, pe baie de aburi, amestecand pana se omogenizeaza. Se pune intr-un cornet din hartie de copt si se decoreaza pe o alta hartie de copt ce decoratiuni dorim. Se...

Rochite de ciocolata

In Prajituri la 11 Iun 2016

Mai intai se pregatesc rochitele si bomboanele de ciocolata : Pasul 1: se topeste ciocolata alba la chocolate fondue sau pe baie de aburi. Se ung niste forme de silicon cu un strat subtire de ciocolata. Eu am avut niste forme mari, colorate pentru briose care pot fi folosite oricand pentru...

Tort Poveste de Primavara

In Torturi la 11 Iun 2016

Pentru inceput, am lucrat la florile din pasta fondant in diverse culori, timp de o ora, apoi le-am dat la frigider. De asemenea, am facut si cateva ornamente din ciocolata cu lapte, topita la chocolate fondue. Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana...

Prajitura londoneza

In Prajituri la 5 Iun 2016

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se adauga in ploaie faina si apoi laptele. Se da la cuptor cam 15-20 minute la foc mediu, se face destul de repede daca e cuptorul incalzit....

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2016

Se spala caisele si se scot samburii, dupa care vor ramane aprox 800 g de caise. Acestea se taie apoi in bucati mai mici.   Se fierb apa cu zaharul, iar cand incepe sa se lege siropul, se adauga caisele. Se fierbe acum pana cand este gata siropul. Pentru a testa daca e gata, punem o...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2016

Spalam bine visinele si incepem operatiunea mai putin placuta: indepartarea samburilor. Dupa aceasta, mie mi-au mai ramas aprox 900 g de visine. Le punem intr-o cratita incapatoare si le acoperim cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.   A doua zi, se adauga in...

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2016

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Cand se pun pe foc, adaugam si un pahar cu apa. Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.  ...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2016

Dulceata de capsuni reteta Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai. Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.   A doua zi, le punem la foc mic si le...

Prajitura vieneza

In Prajituri la 5 Iun 2016

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.   Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa...

Negresa

In Prajituri la 5 Iun 2016

Blatul: Se freaca untul cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine. Se pune compozita intr-o tava unsa cu margarina si tepetata cu faina (sau pe foaie de copt) si se da la cuptorul incins pentru 20 de minute, la foc...

Briose copilaroase

In Prajituri la 3 Iun 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma. Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga Rama si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in...

Prajitura Aurora

In Prajituri la 3 Iun 2016

Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se amesteca albusurile si 1 varf de lingurita de sare cu mixerul, pana obtinem o spuma consistenta, nu bezea. Apoi se mixeaza si galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se toarna peste spuma de albusuri. Se amesteca, se toarna...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 3 Iun 2016

Se preincalzeste cuptorul.   Pandispanul: Separam cele 5 oua. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, zaharul vanilat, iar cand spuma devine consistenta, adaugam rand pe rand galbenusurile, uleiul, praful de copt si faina, amestecand continuu. Se toarna o parte din amestec...

Prajitura Lyra

In Prajituri la 3 Iun 2016

Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi...

Prajitura Cosmos

In Prajituri la 3 Iun 2016

  Se preincalzeste cuptorul. Pentru pandispan: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Dintre galbenusuri, unul il oprim pentru crema, iar pe celelalte le turnam unul cate...

Afisate 361 - 376 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]