Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte .
Indepartam frunzele prazului si il...
Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune.
Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor .
Rosiile le taiem cubulete adaugam cuburile de branza marinata ,busuiocul maruntit si asezonam cu sare si un pic de ulei de la...
Feliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval.
Ouale le batem cu 2 linguri de faina si asezonam cu sare si piper.Dovlecii astfel asamblati ii tavalim prin faina apoi...
Carnea o amestecam cu ceapa tocata fin,usturoiul painea inmuiata in lapte ,patrunjelul tocat ,ouale si condimentele .
Compozitia obtinuta o tinem la rece 30 de minute apoi o modelam si asezam piftelele obtinute in tava unsa cu ulei .Cocem la foc mare pe treapta de sus a cuptorului.
Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4.
Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana si asezonam cu sare si piper.Turnam peste cartofi si ii introducem la cuptor pentru 30 de minute (in...
Framantam aluatul si il lasam la dospit.
Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper.
Eu le-am pasat cu bladerul .
Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a...
Fierbem ficateii ii scurgem de apa ,dar mai pastram putin, ii pasam cu blanderul si in functie de consitenta dorita mai adaugam lichid apoi adaugam untul .Pastram la frigider.
Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza.
Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de cartof ,presaram sare si piper apoi un strat de ou,branza ....ultimul strat sa fie de cartof ,...
Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute.
Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si nucsoara.
Sosul il turnam peste ciuperci ,apoi le mai punem pe foc pentru 2 clocote ,la sfarsit adaugam...
Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit.
Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt .
Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ,dupa ce terminam operatiunea ,servim...
Spalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei.
Nu am facut fotografii la tot procedeul ,am uitat.
Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Eu l-am facut la masina de paine.
Carnea tocata o amestecam cu ou si condimente.
Dupa ce a crescut aluatul rupem bucati potrivite le aplatizam in palma punem carnita si rulam ca la sarmalute.Procedam astfel pana terminam aluatul .
In tava...
Se amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt .
Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta.
Se tin la cuptor pana ce painea s-a rumenit.
Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe foc adaugati si brinza ( daca este calup o dati prin razuitoare sau o maruntiti cu mina ).. sosul :...
Placinta cu praz
Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte . Indepartam frunzele prazului si il...
Bruschete
Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune. Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor . Rosiile le taiem cubulete adaugam cuburile de branza marinata ,busuiocul maruntit si asezonam cu sare si un pic de ulei de la...
Dovlecei pane
Feliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval. Ouale le batem cu 2 linguri de faina si asezonam cu sare si piper.Dovlecii astfel asamblati ii tavalim prin faina apoi...
Piftele la cuptor
Carnea o amestecam cu ceapa tocata fin,usturoiul painea inmuiata in lapte ,patrunjelul tocat ,ouale si condimentele . Compozitia obtinuta o tinem la rece 30 de minute apoi o modelam si asezam piftelele obtinute in tava unsa cu ulei .Cocem la foc mare pe treapta de sus a cuptorului.
Cartofi gratinati
Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana si asezonam cu sare si piper.Turnam peste cartofi si ii introducem la cuptor pentru 30 de minute (in...
Placinta cu ciuperci
Framantam aluatul si il lasam la dospit. Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Eu le-am pasat cu bladerul . Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a...
Pate de ficat
Fierbem ficateii ii scurgem de apa ,dar mai pastram putin, ii pasam cu blanderul si in functie de consitenta dorita mai adaugam lichid apoi adaugam untul .Pastram la frigider.
Cartofi frantuzesti
Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza. Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de cartof ,presaram sare si piper apoi un strat de ou,branza ....ultimul strat sa fie de cartof ,...
Ciuperci cu sos bechamel
Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si nucsoara. Sosul il turnam peste ciuperci ,apoi le mai punem pe foc pentru 2 clocote ,la sfarsit adaugam...
Scovergi de primavara
Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ,dupa ce terminam operatiunea ,servim...
Oua de Pasti
Spalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei. Nu am facut fotografii la tot procedeul ,am uitat.
Painici cu carne
Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Eu l-am facut la masina de paine. Carnea tocata o amestecam cu ou si condimente. Dupa ce a crescut aluatul rupem bucati potrivite le aplatizam in palma punem carnita si rulam ca la sarmalute.Procedam astfel pana terminam aluatul . In tava...
Bruschete cu branza si ceapa
Se amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt . Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta. Se tin la cuptor pana ce painea s-a rumenit.
Bruschete cu carnati si branza
Se scoate carnea din carnati si se amesteca cu branza si cu smantana.Se ung feliile de paine si se dau la cuptor pana se rumenesc bine feliile .
Bacon cu crutoane
Merg grozav la micul dejun. Taiem bastonase din felii de paine le coacem ,infasuram feliile de bacon . 2 feliute de ceapa pe ici pe colo.
Placinta cu spanac
Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe foc adaugati si brinza ( daca este calup o dati prin razuitoare sau o maruntiti cu mina ).. sosul :...