alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete

Carnati de casa

In Mezel de casa la 7 Dec 2012

Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata. Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine.  Cu...

Omleta-sandvis

In Sandvisuri la 28 Oct 2012

Se bat ouale. Se pune sare, apoi  painea faramitata cat mai bine si legumele tocate.  Se pune in tigaie si se rade cascavalul deasupra .  Se prajeste intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti.

Sandvis cu oua in cuib la microunde

In Sandvisuri la 28 Oct 2012

Chiflele se scobesc la mijloc, cat sa intre un ou. Se sparge oul in cuib si se sareaza. Se da la microunde pt aproximativ 5 minute, sau pana se incheaga albusul si se intareste galbenusul. Se pun pe farfurie si se rade cascaval deasupra.

Sandvis " Samy"

In Sandvisuri la 28 Oct 2012

Cornul se taie pe orizontala si se introduce o felie mare de cascaval. Cornul se baga pt cateva minute la grill, pana se topeste cascavalul, iar cornul are un invelis crocant si tare bun.

Sandvis " Ady"

In Sandvisuri la 26 Oct 2012

Felia se unge cu crema de branza. Ardeii si salamul se taie rotund cu ajutorul uneltei de scos cotoare la mere (oare mie de ce nu mi-a venit ideea asta?!) si se aranjaza cu mult drag peste branzica.

Sandvis cu crema de branza

In Sandvisuri la 25 Oct 2012

Painea se unge cu crema de branza , se orneaza cu ardei si se papa. :))

Sandvis bun

In Sandvisuri la 25 Oct 2012

Se taie cornul pe orizontala si se unge cu margarina. Se pun si celelalte ingrediente, dupa plac si gata..:))

Pizza-sandvis

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Intre feliile de paine se pun ingredientele de mai sus in ordinea dorita si se dau la cuptor sau se fac pe grill, asa cum am facut eu.  Se serveste stropit cu ketchup. Delicios!!!!

Sandvis Delaco simplu

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Felia se unge cu unt, iar cascavalul se pune peste. Se aranjeaza frumos rondelele de castraveti si firele de ceapa ca sa stimuleze cat mai mult pofta piticului..:))

Sandvis Delaco cu carnat trandafir si mozzarella

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Peste felia de paine unsa sau nu cu unt, se pune carnatul, apoi se aranjeaza dupa preferinta celelalte ingrediente. Se serveste cu pofta!

Sandvis Delaco rapid

In Sandvisuri la 18 Oct 2012

Chifla se unge cu unt. Se pun feliutele de parizer si cascavalul feliat. Se stropeste cu ketchup si se savureaza..:))

Sandvis Delaco la grill

In Sandvisuri la 18 Oct 2012

Chifla se taie pe orizontala si se pun ingredientele in ordinea dorita. Se asaza pe grill si se prajeste pana primeste o crusta frumoasa.

Cheesecake cu piersici - fara coacere

In Torturi la 17 Oct 2012

Biscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil,  acoperita cu hartie de copt (a mea are diametrul de 28 cm) Crema de branza se amesteca cu smantana in robot si se adauga...

Crema de branza de casa

In Aperitive / Garnituri la 14 Oct 2012

Branza de vaci se mixeaza bine la robot, sau se da prin masina de tocat, apoi se adauga smantana si untul moale. Se mixeaza iar, pana devine ca o crema mai groasa, dar fina. Daca o vreti mai moale mai adaugati smantana; daca o vreti mai tare puneti mai putin decat am scris eu. Pastrati-o la...

Omleta cu cascaval si ardei

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2012

Taiem ardeii subtirel si frumos. Ouale se bat cu furculita. Se adauga sarea, apoi cascavalul ras. Se toarna omleta in tigaie antiaderenta, apoi se presara rapid bucatelele de ardei, uniform si se pune capac. Cand e coapta pe o parte, o intoarcem usurel pe cealalta. Servim cu o salata de...

Sprot in sos tomat

In Peste la 7 Oct 2012

Pestisorii se spala bine. Persoanele care sunt mai sensibile, pot taia si capul pestisorilor. Eu nu am facut asta. I-am prajit in baie de ulei si i-am scos intr-un castron. Am calit legumele tocate marunt , la foc mic, in putin ulei. Cand au fost calite, am adaugat pasta de rosii, si am lasat...

Sos de hrean

In Sosuri la 2 Oct 2012

Hreanul se spala bine si se curata. Treaba asta e mai grea. Apoi urmeaza si mai greu...:)) Macinatul hreanului. Eu l-am macinat bine la robot si am scapat mai usor. Puteti sa-l macinati cu masina de tocat sau sa-l radeti pe razatoarea mica. Daca sunteti cam stresati, cu ocazia asta va si...

Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2012

1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!! In acest timp, veti observa ca...

Snack crocant din naut

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2012

Nautul se fierbe. Condimentele se amesteca toate. Puneti cat vreti din fiecare, dupa gust si preferinta. Eu pun mult chilli..:)) Stropiti nautul cu ulei, apoi combinati-l cu condimentele. Puneti-l in tava, rasfirat. Dati la cuptor la 180 grade, Mai scuturati din cand in cand tava, ca sa se...

Ciorba de linte cu afumatura

In Ciorbe la 25 Sep 2012

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la f oc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati...

Ravioli de casa - umplute cu ciupeci

In Paste la 23 Sep 2012

Ciupercile se prajesc la foc mic in ulei, in tigaie antiaderenta. Cand sunt gata se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat si usturoiul tocat. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se bat cu furculita. Se adauga faina, apoi se framanta bine. Va rezulta un aluat tare.  Se intind foi...

Zacusca de dovlecei si vinete

In Zacusca la 21 Sep 2012

Gogosarii si vinetele se coc si se curata, apoi se toaca. Ardeii si ceapa se toaca grosier. Gogosarii si ardeii se pun la calit, la foc mic, in 200 ml ulei. Ceapa in 200 ml, separat. Dupa vreo ora, cand sunt caliti deja, ii punem intr-o oala mare impreuna si adaugam dovleceii rasi si vinetele...

Gem de mere si pepene galben

In Dulceata / Gem la 17 Sep 2012

Eu am curatat merele de cotor si le-am mixat cu tot cu coaja in robot. Pepenele, fara coaja si seminte. Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba la foc moderat, amestecand din cand in cand. Am fiert cam 2 ore. Pentru ca eu am vrut sa aiba o consistenta mai groasa, am adaugat la sfarsit un pliculet...

Gogosari murati la rece

In Muraturi la 13 Sep 2012

Gogosarii se curata de seminte si se taie in 4. Restul ingredientelor se amesteca bine pana se topeste zaharul si se adauga peste gogosari, amestecand din nou. Se lasa de pe o zi pe alta la macerat, invartind din cand in cand lingura printre ei. Veti observa ca a doua zi au lasat zeama...

Cea mai simpla si cremoasa inghetata

In Dulciuri la 12 Sep 2012

Bananele se baga pentru cateva ore in congelator cu tot cu coaja. Se scot si se lasa 5 minute pe masa. Se decojesc si se mixeaza cu robotul sau blenderul. Va rezulta o inghetata grozava!

Cuburi de gheata cu verdeata - pt iarna

In Conserve la 11 Sep 2012

Daca aveti un robot de bucatarie, treaba e gata in 3 minute. Daca nu aveti, atunci le tocati ff marunt si fin cu cutitul. Puteti pune separat ficare verdeata sau imbina 2-3 care stiti ca merg perfect impreuna la ciorbite, tocanite, sosuri, etc. Ca verdeata, aveti de unde alege: patrunjel frunze,...

Zacusca de ciuperci

In Zacusca la 9 Sep 2012

Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria...

Pasta de tomate

In Bulion la 8 Sep 2012

Rosiile se spala bine bine. Se taie partea in care a fost codita si apoi se taie in doua. fiecare rosie. Se dau la robot pe putere maxima,pana nu ramane urma de pielita. Chiar nu ramane. Apoi le fierbeti pana scad  la consistenta dorita de voi. Eu le-am lasat vreo 2 ore.

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat

In Ciorbe la 31 Aug 2012

Ceapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete potrivite. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fundul oalei, stingeti cu o cana de...

Pizza-omleta

In Pizza la 28 Aug 2012

Se taie marunt salamul. Ouale se bat  si apoi se adauga condimentele si salamul. Se amesteca toate si se prajeste "pizza" in tigaie antiaderenta unsa cu ulei. Puneti capacul pana se prajeste, astfel ea va fi mai pufoasa. Intoarceti-o apoi si prajiti-o si pe cealalata parte. Tot...

Afisate 1 - 30 din 241 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]