Iata peste ce am dat astazi! Voi..ce parere aveti?
Nutritionistul Cristian Margarit ne da 20 de motive intemeiate pentru a diminua consumul de paine:
1. Painea ingrasa. Sub orice forma, din orice tip de faina, fie alba sau integrala, consumul de paine adauga calorii goale, fara...
V-am povestit ca de ceva timp am inceput sa ma interesez tot mai mult de alimentatia sanatoasa, de o dieta cat mai echilibrata, cu grasimi cat mai putine, cu cat mai putin gluten, hrana raw-vegana, bazata pe cruditati, etc.
Stiu ca multa lume este oarecum reticenta cand ma aude ca vorbesc...
Pt. ca am tot fost intrebata ce este psyllium-ul acesta, cum se pronunta si la ce e bun, m-am gandit sa postez si aici cateva informatii , poate va intereseaza sau veti gasi, ca mine, un ajutor in problema digestiei cu care se confrunta multa lume. Nu e greu sa dai o simpla cautare pe internet...
Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative.
Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o "tableta" de...
Postarea de azi vine din framantari mai vechi ale mele....si in urma vizionarii ultimului episod dintr-un serial pe care l-am urmarit cu drag...si nu in ultimul rand, in urma multitudinii de romane citite de-a lungul timpului.
Inca din copilarie crestem cu povesti si basme, cu printi si...
Ehehe, multe stiati despre mine, dar de faptul ca am o problema medicala care ma obliga sa fiu extrem de atenta cu alimentatia mea, cu siguranta nu stiati! De fapt, unii o numesc afectiune medicala, altii---sensibilitate. Se numeste colon spastic sau iritabil (poate unii dintre voi ati auzit de...
Condimentele si mirodeniile se utilizeaza de secole, nu doar pt. a da savoare preparatelor culinare, ci si pt. proprietatile lor curative. Specialistii au aratat ca mirodeniile promoveaza sanatatea si starea de buna functionare a organismului uman prin intermediul unei serii de actiuni care...
V-ati intrebat vreodata de ce atunci cand simtim nevoia de caldura sufleteasca, de starea de bine, apelam sa ciocolata? Sau de ce, cand avem de facut o alegere dificila pt. un cadou, cautam bomboanele dulci cu ciocolata? Ele pot spune "iarta-ma" sau"te iubesc" tot la fel de...
De cand am "intrat in bucatarie", ca sa zic asa, am avut ocazia sa intalnesc o multime de oameni, deosebiti, cei mai multi dintre ei. Insa, asa cum ma si asteptam, aproape fiecare are o afectiune sau sensibilitate, chiar si eu (dar despre starea mea medicala povestim alta data), ceea ce...
Cred ca toata lumea stie cat de benefica e catina pt. organism, ea contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele.
La noi in tara se gaseste catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism....
Renuntarea la paine!?!
Iata peste ce am dat astazi! Voi..ce parere aveti? Nutritionistul Cristian Margarit ne da 20 de motive intemeiate pentru a diminua consumul de paine: 1. Painea ingrasa. Sub orice forma, din orice tip de faina, fie alba sau integrala, consumul de paine adauga calorii goale, fara...
Motivatie pt. sanatate prin alimentatie
V-am povestit ca de ceva timp am inceput sa ma interesez tot mai mult de alimentatia sanatoasa, de o dieta cat mai echilibrata, cu grasimi cat mai putine, cu cat mai putin gluten, hrana raw-vegana, bazata pe cruditati, etc. Stiu ca multa lume este oarecum reticenta cand ma aude ca vorbesc...
Ce este psyllium si la ce ajuta
Pt. ca am tot fost intrebata ce este psyllium-ul acesta, cum se pronunta si la ce e bun, m-am gandit sa postez si aici cateva informatii , poate va intereseaza sau veti gasi, ca mine, un ajutor in problema digestiei cu care se confrunta multa lume. Nu e greu sa dai o simpla cautare pe internet...
Pudra de marar
Condimentele sunt utilizate dintotdeauna in prepararea mancarurilor si deserturilor. pe langa savoarea deosebita pe care o dau preparatelor, ele au si propietati curative. Eu una le folosesc foarte mult in bucatarie si m-am gandit sa postez din cand in cand cate o "tableta" de...
Viata (nu) bate filmul!
Postarea de azi vine din framantari mai vechi ale mele....si in urma vizionarii ultimului episod dintr-un serial pe care l-am urmarit cu drag...si nu in ultimul rand, in urma multitudinii de romane citite de-a lungul timpului. Inca din copilarie crestem cu povesti si basme, cu printi si...
Cum am descoperit apa calda:)
Ehehe, multe stiati despre mine, dar de faptul ca am o problema medicala care ma obliga sa fiu extrem de atenta cu alimentatia mea, cu siguranta nu stiati! De fapt, unii o numesc afectiune medicala, altii---sensibilitate. Se numeste colon spastic sau iritabil (poate unii dintre voi ati auzit de...
Beneficii naturale venite din...plante
Condimentele si mirodeniile se utilizeaza de secole, nu doar pt. a da savoare preparatelor culinare, ci si pt. proprietatile lor curative. Specialistii au aratat ca mirodeniile promoveaza sanatatea si starea de buna functionare a organismului uman prin intermediul unei serii de actiuni care...
Ciocolata...eterna ispita!
V-ati intrebat vreodata de ce atunci cand simtim nevoia de caldura sufleteasca, de starea de bine, apelam sa ciocolata? Sau de ce, cand avem de facut o alegere dificila pt. un cadou, cautam bomboanele dulci cu ciocolata? Ele pot spune "iarta-ma" sau"te iubesc" tot la fel de...
Tipuri de faina fara gluten
De cand am "intrat in bucatarie", ca sa zic asa, am avut ocazia sa intalnesc o multime de oameni, deosebiti, cei mai multi dintre ei. Insa, asa cum ma si asteptam, aproape fiecare are o afectiune sau sensibilitate, chiar si eu (dar despre starea mea medicala povestim alta data), ceea ce...
Minunea numita catina
Cred ca toata lumea stie cat de benefica e catina pt. organism, ea contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara se gaseste catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism....