Fructele se spala si li se scot samburii, se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza spuma .
Se toarna in pahare si se serveste cu mare pofta.
Apa de trandafiri se obtine astfel: luamcam 120 flori de trandafiri,le clatim cu apa intr-o sita si le punem la fiert asa cu cotor cu tot, in 1,5 l apa.
Lasam sa fiarba pana scade cam la 1,200 l. Adaugam sarea de lamaie si mai lasam sa dea un clocot.
Luam de pe foc, strecuram apa,lasam sa...
Ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte, se omogenizeaza bine si se toarna peste lapte, apoi se pune in blender, impreuna cu fructele si zharaul si se blenduieste ff bine tot.
Servim cu un cubulet, doua de gheata...si o capsuna aromata deasupra....
Floarea am frecat-o bine cu sarea de lamaie, apa am pus-o la foc si cand a dat in clocot am oparit floarea.
Am pus apoi pe foc si am lasat la fiert cam jumatate de ora, am strecurat apoi siropul, a ramas cam 1 litru.
Am pus zaharul in el si am lasat iar pe foc pana s-a ingrosat. la...
Lamaile le spalam bine, le taiem jumatati si le stoarcem sucul. Punem sucul intr-o carafa si turnam apa peste, punem si jumatatile stoarse. Frunzele de menta le pisam bine cu o lg de zahar, pana iese tot sucul din ele, apoi pe turnam cu totul in apa. Punem restul de zahar, amestecam bine si lasam...
Laptele si frisca se pun pe foc pana dau in fierbere, se da deoparte.
Banana se mixeaza pana se face piure.
In laptele putin racorit dizolvam mierea, adaugam banana si scortisoara si amestecam bine.
Servim imediat.
Punem apa intr-o carafa, stoarcem lamaia si punem sucul peste apa. Adaugam mierea, esenta de menta si siropul, amestecam bine si gata (eu am un borcan de dulceata de nuci verzi cica...de vreo 2 ani...numai ca s-a facut sirop...si cum nucile nu le folosesc, iar ca dulceata e prea...lichida...o...
Banana se pune in blender cu dulceata de mure, laptele si mierea si se mixeaza foarte bine. Se pune in pahar si se serveste cu 2 cuburi de gheata si foarte multa placere.
Se pune laptele pe foc cu vanilina si zaharul si se lasa sa dea in clocot.
Se pun in blender bananele decojite, iaurtul si cele 2 piscoturi, se toarna laptele fierbinte si se mixeaza totul ff bine. O sa iasa o spuma densa. Se toarna in 2 pahare inalte si se distribuie deasupra frisca...
Tuica se amestecva cu sucul de la lamaie si siropul de menta, apoi se adauga mierea si se lasa pe foc pana se infierbanta bine si se topeste mierea. Se da la rece. Se adauga apa minerala si sucul de rodii. Se amesteca bine. Se strecoara printr-un tifon curat ca sa ramana limpede. Se...
Se face ceai obisnuit cu apa fiarte si pliculetele de ceai.
Jumatate de lamaie se taie felii si se adauga cu coaja in ceai cand fierbe, sa iasa si aroma din coaja de lamaie.
Se indulceste dupa gust si daca mai e nevoie se mai pune sucul de la cealalta jumatate de...
se stoarce lamaia si se amesteca cu apa,
se adauga indulcitorul, esenta si siropul de menta,
se amesteca bine si se da la rece.
se serveste cu gheata si muuulta sete....
Ciocolata se topeste cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Restul ingredientelor se pun in blender , se adauga si ciocolata cand s-a topit si se amesteca ffff bine, pana se face spumos. Se poate adauga si banana pentru o consistenta mai cremoasa.
E foarte bun! Pe bune!
Toate ingredientele le-am pus in blender si le-am mixat foarte bine, apoi am dat la frigider sa se raceasca bine...Mie imi place foarte foarte rece...de aceea mai adaug si cuburi de gheata la servire.
Cui ii place, sa pofteasca la un pahar receeeee!!!!
Toate ingredientele le-am pus in blender si le-am amestecat pana s-au facut spuma. Am pus in pahare si am servit cu cuburi de gheata.
Mie mi-a iesit astfel cam un litru de milkshake.
Foarte gustos si racoritor!
Caisele si piersicile curatate le-am dat la robot si le-am facut pasta, apoi le-am amestecat cu laptele rece, esenta si mierea si zaharul. Am turnat in cupe si am pus doua cuburi de gheata in fiecare.
Super bun!!!
Am pus zaharul la caramelizat si am stins cu un paharel de apa .
Am adaugat mierea si am lasat sa dea in clocot.
Am adaugat pliculetele de ceai si am lasat sa fiarba un minut apoi am stins focul.
Am lasat la infuzat 5 min.
Am scos apoi pliculetele si am completat cu apa usor...
mai intai am curatat merele si le-am taiat in patru, le-am pus la fiert in apa plata cu 1 lamaie si zaharul si o jum l-ita de condimente...am pus la fiert si coaja de mar, fiindca raman multe vitamine in ea ( cand fierb merele cojile se scot si se arunca)...am lasat pana au fiert fff bine...
am curatat merele si le-am taiat in 4
le-am pus la fiert in 2 l de apa plata, impreuna cu cojile, fiindca in coaja sunt multe vitamine, nu vroiam sa se arunce degeaba,
am pus si zaharul, scortisoara si nucusoara si dulceata....adica tot....
am lasat sa fiarba bine, apoi am...
toate fructele, mai putin portocalele le-am mixat , grapefruit-ul l-am curatat inainte de pielita...portocalele le-am stors la storcator....am aduagat apa si esenta...am pus si putina scortisoara dar doar deasupra....mai mult pt decor....pacat ca nu am avut niste frumze de menta proaspete....
am folosit ingredientele caldute, nici prea calde, dar nici de la frigider....ca, deh!...a venit frigul....brrrrrr!!!
deci: toate ingredientele de mai sus se pun in shaker sau blender si se mixeaza fff bine, in afara de frisca batuta, care se pune deasupra.
P.S. trebuia sa postez si poza...
se ia apa rece de la frigider si se amesteca cu sucul de la o lamaie bine stoarsa, o lg de miere si una de zahar.
se caramelizeaza alte doua lg de zahar si se stinge cu doua-trei lg de limonada, apoi se toarna peste restul din carafa. se amesteca fff bine, si se mai taie deaupra doua-trei...
Milkshake de zarzare
Fructele se spala si li se scot samburii, se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza spuma . Se toarna in pahare si se serveste cu mare pofta.
Sirop de trandafiri cu menta
Apa de trandafiri se obtine astfel: luamcam 120 flori de trandafiri,le clatim cu apa intr-o sita si le punem la fiert asa cu cotor cu tot, in 1,5 l apa. Lasam sa fiarba pana scade cam la 1,200 l. Adaugam sarea de lamaie si mai lasam sa dea un clocot. Luam de pe foc, strecuram apa,lasam sa...
Milkshake de cirese amare
Punem toate in blender si le terciuim bine. Mai putem adauga un cub de gheata....si ....pofta buna!
Milkshake cu ciocolata, capsuni si banane
Ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte, se omogenizeaza bine si se toarna peste lapte, apoi se pune in blender, impreuna cu fructele si zharaul si se blenduieste ff bine tot. Servim cu un cubulet, doua de gheata...si o capsuna aromata deasupra....
SIROP DIN FLORI DE SALCAM
Floarea am frecat-o bine cu sarea de lamaie, apa am pus-o la foc si cand a dat in clocot am oparit floarea. Am pus apoi pe foc si am lasat la fiert cam jumatate de ora, am strecurat apoi siropul, a ramas cam 1 litru. Am pus zaharul in el si am lasat iar pe foc pana s-a ingrosat. la...
Limonada cu menta
Lamaile le spalam bine, le taiem jumatati si le stoarcem sucul. Punem sucul intr-o carafa si turnam apa peste, punem si jumatatile stoarse. Frunzele de menta le pisam bine cu o lg de zahar, pana iese tot sucul din ele, apoi pe turnam cu totul in apa. Punem restul de zahar, amestecam bine si lasam...
Milkshake de banane cu scortisoara
Laptele si frisca se pun pe foc pana dau in fierbere, se da deoparte. Banana se mixeaza pana se face piure. In laptele putin racorit dizolvam mierea, adaugam banana si scortisoara si amestecam bine. Servim imediat.
Limonada cu sirop de nuci verzi si esenta de menta
Punem apa intr-o carafa, stoarcem lamaia si punem sucul peste apa. Adaugam mierea, esenta de menta si siropul, amestecam bine si gata (eu am un borcan de dulceata de nuci verzi cica...de vreo 2 ani...numai ca s-a facut sirop...si cum nucile nu le folosesc, iar ca dulceata e prea...lichida...o...
Milkshake de banane cu dulceata de mure
Banana se pune in blender cu dulceata de mure, laptele si mierea si se mixeaza foarte bine. Se pune in pahar si se serveste cu 2 cuburi de gheata si foarte multa placere.
Hot Mikshake de banane cu vanilie si frisca
Se pune laptele pe foc cu vanilina si zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se pun in blender bananele decojite, iaurtul si cele 2 piscoturi, se toarna laptele fierbinte si se mixeaza totul ff bine. O sa iasa o spuma densa. Se toarna in 2 pahare inalte si se distribuie deasupra frisca...
Cocktail de rodii si menta
Tuica se amestecva cu sucul de la lamaie si siropul de menta, apoi se adauga mierea si se lasa pe foc pana se infierbanta bine si se topeste mierea. Se da la rece. Se adauga apa minerala si sucul de rodii. Se amesteca bine. Se strecoara printr-un tifon curat ca sa ramana limpede. Se...
Green ice tea
Se face ceai obisnuit cu apa fiarte si pliculetele de ceai. Jumatate de lamaie se taie felii si se adauga cu coaja in ceai cand fierbe, sa iasa si aroma din coaja de lamaie. Se indulceste dupa gust si daca mai e nevoie se mai pune sucul de la cealalta jumatate de...
Mint lemonade
se stoarce lamaia si se amesteca cu apa, se adauga indulcitorul, esenta si siropul de menta, se amesteca bine si se da la rece. se serveste cu gheata si muuulta sete....
Milkshake de ciocolata
Ciocolata se topeste cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Restul ingredientelor se pun in blender , se adauga si ciocolata cand s-a topit si se amesteca ffff bine, pana se face spumos. Se poate adauga si banana pentru o consistenta mai cremoasa. E foarte bun! Pe bune!
Milkshake de banane si capsuni cu iaurt
Toate ingredientele le-am pus in blender si le-am mixat foarte bine, apoi am dat la frigider sa se raceasca bine...Mie imi place foarte foarte rece...de aceea mai adaug si cuburi de gheata la servire. Cui ii place, sa pofteasca la un pahar receeeee!!!!
Milkshake de banane cu inghetata
Toate ingredientele le-am pus in blender si le-am amestecat pana s-au facut spuma. Am pus in pahare si am servit cu cuburi de gheata. Mie mi-a iesit astfel cam un litru de milkshake. Foarte gustos si racoritor!
Milkshake de piersici si caise
Caisele si piersicile curatate le-am dat la robot si le-am facut pasta, apoi le-am amestecat cu laptele rece, esenta si mierea si zaharul. Am turnat in cupe si am pus doua cuburi de gheata in fiecare. Super bun!!!
Lipton ice lemon
Am pus zaharul la caramelizat si am stins cu un paharel de apa . Am adaugat mierea si am lasat sa dea in clocot. Am adaugat pliculetele de ceai si am lasat sa fiarba un minut apoi am stins focul. Am lasat la infuzat 5 min. Am scos apoi pliculetele si am completat cu apa usor...
Nectar de mere cu kiwi si dulceata
mai intai am curatat merele si le-am taiat in patru, le-am pus la fiert in apa plata cu 1 lamaie si zaharul si o jum l-ita de condimente...am pus la fiert si coaja de mar, fiindca raman multe vitamine in ea ( cand fierb merele cojile se scot si se arunca)...am lasat pana au fiert fff bine...
Suc nectar de mere, aromat
am curatat merele si le-am taiat in 4 le-am pus la fiert in 2 l de apa plata, impreuna cu cojile, fiindca in coaja sunt multe vitamine, nu vroiam sa se arunce degeaba, am pus si zaharul, scortisoara si nucusoara si dulceata....adica tot.... am lasat sa fiarba bine, apoi am...
Cocktail de fructe "Pure Energy"
toate fructele, mai putin portocalele le-am mixat , grapefruit-ul l-am curatat inainte de pielita...portocalele le-am stors la storcator....am aduagat apa si esenta...am pus si putina scortisoara dar doar deasupra....mai mult pt decor....pacat ca nu am avut niste frumze de menta proaspete....
COCKTAIL DE CAFEA CALDUT
am folosit ingredientele caldute, nici prea calde, dar nici de la frigider....ca, deh!...a venit frigul....brrrrrr!!! deci: toate ingredientele de mai sus se pun in shaker sau blender si se mixeaza fff bine, in afara de frisca batuta, care se pune deasupra. P.S. trebuia sa postez si poza...
Limonada-caramel
se ia apa rece de la frigider si se amesteca cu sucul de la o lamaie bine stoarsa, o lg de miere si una de zahar. se caramelizeaza alte doua lg de zahar si se stinge cu doua-trei lg de limonada, apoi se toarna peste restul din carafa. se amesteca fff bine, si se mai taie deaupra doua-trei...