Semintele chia (Salvia Hispanica) sunt nemaipomenite pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau care nu reusesc sa se abtina de la consumul unor alimente mai putin sanatoase, precum chipsurile sau gustarile dulci.
Chiar daca nu sunt promovate intens, semintele chia sunt o alternativa...
Nu multa lume stie ce este tapioca si cu siguranta mult mai putina si consuma acest aliment, folosit pe scara larga in alimentatie, in alte zone ale lumii.
Ce este tapioca?
Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a...
Un aliment cu foarte mare capacitate de vitalizare, regenerare si intinerire !
"Acum câţiva ani am descoperit un aliment magic care m-a cucerit pe loc, aliment pe care îl consider absolut special şi pe care îl recomand cu mare drag tuturor.
Din păcate acestui...
S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor. Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii.
Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani, utilizeaza mierea ca remediu vital de foarte mult timp.
Oamenii de stiinta de azi, accepta mierea...
Quinoa are o valoare nutritionala incontestabila si este, de departe, unul dintre alimentele care fac senzatie in prezent. Desi a fost descoperita in urma cu mii de ani, abia de curand a inceput sa fie promovata si valorificata la adevarata capacitate.
Cum nutritionistii sustin la unison ca...
Smochinul ( Ficus carica ) este un arbore mic sau un arbust din familia Moraceae , una din numeroasele specii ale genului Ficus . Originar din Asia sud-occidentală, crește sub formă sălbatică și în zona Mării Mediterane .
De mărime mică (4 m înălțime) și puțin...
Lipsa de mişcare din timpul iernii, la care se adaugă excesele alimentare îşi fac simţite efectele la început de primăvară. Acest anotimp aduce odată cu ea şi o mare diversitate de legume. Ador gustul fresh al salatei de legume, să “ronţăi” bulbii albi ai cepei...
Ridichile (Raphanus sativus ) sunt in cele mai multe cazuri ingrediente nelipsite ale salatelor sanatoase insa nu sunt putini cei care le consuma simplu, crude, de sine statatoare. Asta pentru cei care le apreciaza gustul, fiind iutimea lor (data de gradul de maturare) nu este pe placul...
La italieni sunt pastele, la francezi e branza, la chinezi e orezul. La noi? "Suntem un popor devorator de carne" sau "cea mai buna leguma este carnea" sunt zicale pe care, daca esti roman, le cunosti prea bine si care iti starnesc un eventual zambet aprobator in...
Aloe vera a fost cunoscuta inca din antichitate pentru virtutile ei terapeutice. Vechii egipteni o foloseau pentru intretinerea frumusetii. Chinezii o numeau „medicamentul armoniei“. Rusii ii spun „elixirul longevitatii“. Iar Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca un...
SEMINTELE CHIA AJUTA LA SLABIT
Semintele chia (Salvia Hispanica) sunt nemaipomenite pentru persoanele care doresc sa slabeasca sau care nu reusesc sa se abtina de la consumul unor alimente mai putin sanatoase, precum chipsurile sau gustarile dulci. Chiar daca nu sunt promovate intens, semintele chia sunt o alternativa...
TAPIOCA
Nu multa lume stie ce este tapioca si cu siguranta mult mai putina si consuma acest aliment, folosit pe scara larga in alimentatie, in alte zone ale lumii. Ce este tapioca? Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a...
HRISCA-aliment miraculos
Un aliment cu foarte mare capacitate de vitalizare, regenerare si intinerire ! "Acum câţiva ani am descoperit un aliment magic care m-a cucerit pe loc, aliment pe care îl consider absolut special şi pe care îl recomand cu mare drag tuturor. Din păcate acestui...
MIEREA SI SCORTISOARA - o combinatie curativa
S-a descoperit ca o combinatie de miere cu scortisoara poate vindeca majoritatea bolilor. Mierea este produsa in majoritatea tarilor lumii. Medicina alternativa Ayurvedica, precum si cea Yunani, utilizeaza mierea ca remediu vital de foarte mult timp. Oamenii de stiinta de azi, accepta mierea...
Quinoa: 5 motive pentru care a fost declarat alimentul anului
Quinoa are o valoare nutritionala incontestabila si este, de departe, unul dintre alimentele care fac senzatie in prezent. Desi a fost descoperita in urma cu mii de ani, abia de curand a inceput sa fie promovata si valorificata la adevarata capacitate. Cum nutritionistii sustin la unison ca...
SMOCHINELE
Smochinul ( Ficus carica ) este un arbore mic sau un arbust din familia Moraceae , una din numeroasele specii ale genului Ficus . Originar din Asia sud-occidentală, crește sub formă sălbatică și în zona Mării Mediterane . De mărime mică (4 m înălțime) și puțin...
Ceapa - medicament de primavara
Lipsa de mişcare din timpul iernii, la care se adaugă excesele alimentare îşi fac simţite efectele la început de primăvară. Acest anotimp aduce odată cu ea şi o mare diversitate de legume. Ador gustul fresh al salatei de legume, să “ronţăi” bulbii albi ai cepei...
Ridichile
Ridichile (Raphanus sativus ) sunt in cele mai multe cazuri ingrediente nelipsite ale salatelor sanatoase insa nu sunt putini cei care le consuma simplu, crude, de sine statatoare. Asta pentru cei care le apreciaza gustul, fiind iutimea lor (data de gradul de maturare) nu este pe placul...
Salata verde o sursa de sanatate
La italieni sunt pastele, la francezi e branza, la chinezi e orezul. La noi? "Suntem un popor devorator de carne" sau "cea mai buna leguma este carnea" sunt zicale pe care, daca esti roman, le cunosti prea bine si care iti starnesc un eventual zambet aprobator in...
Aloe Vera- farmacia din ghiveci
Aloe vera a fost cunoscuta inca din antichitate pentru virtutile ei terapeutice. Vechii egipteni o foloseau pentru intretinerea frumusetii. Chinezii o numeau „medicamentul armoniei“. Rusii ii spun „elixirul longevitatii“. Iar Alexandru Macedon a incercat sa cucereasca un...