Ceaiul albastru nu este altceva decât oolong, un hibrid de ceai, între cel verde şi cel negru în ceea ce priveşte gradul de fermentare, fiind un ceai semi‑ fermentat. Numele ar însemna, în traducere, (Long) Dragonul (Oo/ Wo) negru conform unor legende...
Sub titlul "Tradiţii bizare de Crăciun", revista Historia a adunat într-un articol punctual cele mai puţin obişnuite obiceiuri din preajma Crăciunului.
Conform articolului publicat în ediția online a revistei, în Japonia, de Crăciun se mănâncă...
Astăzi vom vorbi despre mate, cunoscut și sub numele de yerba mate, o băutură din America de Sud, Paraguay, Uruguay, Argentina, Brazilia, Chile pe care mulți o cunosc din telenovele. Acesta nu este ceai, ci tisane (produs similar cu ceaiul) care provine din funzele arborelui...
Seria despre lumea ceaiului continuă astăzi cu ceaiul negru despre care se știe destul de puțin în țările fără tradiție în consumul de ceai, așa cum este România.
Ceaiul negru poate fi fie ceai orthodox (imagine 1.), despre care am mai vorbit, fie CTC (imagine 2.),...
Pentru că am vazut că bucătăraşii cei harnici se întrec în reţete de turtă dulce, mi-am amintit de un articol publicat de revista Historia în numărul său din decembrie 2011.
Articolul, scris de Alexandra Zaharia, este presărat de detalii istorice mai puțin...
Cum vede un străin experiența culinară transilvăneană? Un meniu, o galerie foto şi două articole despre bucătăria românească, descrisă de un redactor american ce cutreieră Viscri, Biertan, Cri ţ, Meşendorf şi Miklósvár în căutarea...
Am mai vorbit despre aromatizare în articolele anterioare, însă reiau acum subiectul pentru că anumite arome sunt specifice anumitor tipuri de ceai. De asemenea, unele arome sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri și pot influența efectele ceaiului asupra...
Poate mulți se întreabă de ce vorbesc despre infuzarea ceaiului verde când foarte multă lume vorbește despre acest ceai și cum se infuzează. Răspunsul este simplu: Eu am început să beau ceai ca orice român, într-o țară fără tradiție în consumul de...
Astăzi vă voi servi cu o infuzie plăcută de ceai verde bogată în informaţii utile despre structura farmacologică și beneficiile acestui tip de ceai.
Ceaiul verde, aşa cum am mai spus cu alte ocazii, face parte din ceaiurile ortodoxe (ceaiuri prelucrate),...
Astăzi deschid propriu-zis seria despre ceai în care voi vorbi despre fiecare tip de ceai în parte, abordând strucutura farmacologică, ariile de cultivare, particularități, beneficii și modalități de infuzare specifice fiecăruia. Seria debuteză cu ceaiul alb...
Lumea ceaiului- Ceaiul Albastru
Ceaiul albastru nu este altceva decât oolong, un hibrid de ceai, între cel verde şi cel negru în ceea ce priveşte gradul de fermentare, fiind un ceai semi‑ fermentat. Numele ar însemna, în traducere, (Long) Dragonul (Oo/ Wo) negru conform unor legende...
Obiceiuri ciudate de Crăciun
Sub titlul "Tradiţii bizare de Crăciun", revista Historia a adunat într-un articol punctual cele mai puţin obişnuite obiceiuri din preajma Crăciunului. Conform articolului publicat în ediția online a revistei, în Japonia, de Crăciun se mănâncă...
Tisane- Mate
Astăzi vom vorbi despre mate, cunoscut și sub numele de yerba mate, o băutură din America de Sud, Paraguay, Uruguay, Argentina, Brazilia, Chile pe care mulți o cunosc din telenovele. Acesta nu este ceai, ci tisane (produs similar cu ceaiul) care provine din funzele arborelui...
Lumea ceaiului- Ceaiul negru
Seria despre lumea ceaiului continuă astăzi cu ceaiul negru despre care se știe destul de puțin în țările fără tradiție în consumul de ceai, așa cum este România. Ceaiul negru poate fi fie ceai orthodox (imagine 1.), despre care am mai vorbit, fie CTC (imagine 2.),...
Turta dulce, mult aduce
Pentru că am vazut că bucătăraşii cei harnici se întrec în reţete de turtă dulce, mi-am amintit de un articol publicat de revista Historia în numărul său din decembrie 2011. Articolul, scris de Alexandra Zaharia, este presărat de detalii istorice mai puțin...
"Transilvania nu numai că arată ca un basm, ci şi are gustul unuia."
Cum vede un străin experiența culinară transilvăneană? Un meniu, o galerie foto şi două articole despre bucătăria românească, descrisă de un redactor american ce cutreieră Viscri, Biertan, Cri ţ, Meşendorf şi Miklósvár în căutarea...
Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Aromatizare
Am mai vorbit despre aromatizare în articolele anterioare, însă reiau acum subiectul pentru că anumite arome sunt specifice anumitor tipuri de ceai. De asemenea, unele arome sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri și pot influența efectele ceaiului asupra...
Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Despre infuzare
Poate mulți se întreabă de ce vorbesc despre infuzarea ceaiului verde când foarte multă lume vorbește despre acest ceai și cum se infuzează. Răspunsul este simplu: Eu am început să beau ceai ca orice român, într-o țară fără tradiție în consumul de...
Lumea ceaiului- Ceaiul Verde- Structură și Beneficii
Astăzi vă voi servi cu o infuzie plăcută de ceai verde bogată în informaţii utile despre structura farmacologică și beneficiile acestui tip de ceai. Ceaiul verde, aşa cum am mai spus cu alte ocazii, face parte din ceaiurile ortodoxe (ceaiuri prelucrate),...
Lumea ceaiului- Ceaiul Alb
Astăzi deschid propriu-zis seria despre ceai în care voi vorbi despre fiecare tip de ceai în parte, abordând strucutura farmacologică, ariile de cultivare, particularități, beneficii și modalități de infuzare specifice fiecăruia. Seria debuteză cu ceaiul alb...