Cum se prepara Scrob cu ceapa si sunca presata - Reteta gustoasa de omleta jumari:
Intr-o tigaie, pune o lingura de ulei sau putin unt si incalzeste la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida si usor aurie.
Adauga sunca presata taiata bucatele si caleste-o...
Cum se prepara Tocana de vita cu cartofi - Reteta gustoasa si satioasa:
Incinge uleiul intr-o cratita adanca sau oala de fonta. Adauga cuburile de vita si prajeste-le pe toate partile, pana cand sunt bine rumenite.
Scoate carnea si las-o deoparte.
In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata...
Cum se prepara Penne cu pesto – Reteta rapida si gustoasa de paste cu arome proaspete:
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare, pana devin al dente. Scurge-le bine, dar pastreaza cateva linguri de apa de la fiert.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul...
Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa:
Daca folosesti naut uscat, acesta trebuie lasat la inmuiat peste noapte si apoi fiert pana devine moale. Daca folosesti naut din conserva, scurge-l bine si clateste-l cu apa rece.
Intr-un blender sau robot de bucatarie,...
Cum se prepara Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit:
Preincalzeste cuptorul la 160°C.
Spala coastele de porc si indeparteaza membrana alba de pe partea din spate a acestora (folosind un cutit ascutit pentru a o desprinde mai usor).
Unge coastele cu ulei de...
Cum se prepara Tocanita de vita cu bulion - Reteta care iti aduce gustul copilariei:
Taie carnea de vita in cuburi de marimea dorita.
Curata si taie marunt ceapa si usturoiul, apoi taie cuburi morcovii.
Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul si adauga ceapa. Caleste-o la foc mediu pana...
Cum se prepara Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor:
Preincalzeste cuptorul la 150°C. Pune un vas cu apa in cuptor.
Marunteste biscuitii intr-un robot pana obtii un pesmet fin.
Amesteca biscuitii cu untul topit si zaharul pana obtii o...
Cum se prepara Biscuitii nasturei cu gem de caise - Reteta simpla si rapida:
Intr-un bol mare, bate untul si zaharul pudra pana devine un amestec cremos si pufos.
Adauga oul si esenta de vanilie, apoi amesteca pana la omogenizare.
Cerne faina, praful de copt si sarea peste amestecul de...
Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza:
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
Incorporeaza ingredientele uscate...
Cum se prepara Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios:
Intr-o tigaie, topeste 150 g de zahar la foc mic pana devine caramel auriu.
Adauga untul si amesteca bine.
Pune bananele taiatein jumatati in caramel si lasa-le cateva minute, pana devin aurii si moi. Pune-le...
Cum se prepara Paine de casa pufoasa - Reteta de baza:
Intr-un bol mic, dizolva drojdia proaspata cu zaharul si putina apa calduta. Lasa sa stea 10-15 minute pana cand se activeaza.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga sarea. Fa o gaura in mijloc si toarna drojdia...
Cum se prepara Reteta de cornuri pufoase simple:
Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana se umfla.
Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga zaharul, praful de sare, ouale, drojdia activata si restul de...
Cum se prepara Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa:
Curata merele de coaja, apoi da-le pe razatoare.
Intr-o tigaie, pune merele si zaharul. Amesteca pana cand merele incep sa se inmoaie si zaharul se caramelizeaza usor (aproximativ 5-7 minute).
Adauga...
Cum se prepara Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit:
Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, verdeata, sarea, piperul si boiaua (daca o folosesti). Framanta amestecul pana devine omogen.
Ia cantitati...
Cum se prepara Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post:
Curata si taie cartofii in cuburi mici. Curata morcovii si taie-i rondele subtiri.
Pastaile se spala bine si se taie bucati de 2-3 cm. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-o oala...
Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o...
Cum se prepara Pancakes pufoase - Reteta simpla de clatite americane:
Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un alt bol, bate oul si amesteca-l cu laptele, untul topit (sau uleiul) si esenta de vanilie, daca folosesti.
Toarna...
Cum se prepara Paine de casa - Cea mai simpla reteta:
Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia si sarea.
Adauga apa calduta si amesteca totul pana cand obtii un aluat lipicios. Nu trebuie sa framanti, doar sa amesteci pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.
Acopera bolul cu...
Cum se prepara Prajitura cu unt si mere, un desert gustos si aromat:
Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Amesteca feliile de mere cu zaharul si scortisoara. Lasa-le deoparte cat timp pregatesti aluatul.
Intr-un bol mare, bate untul moale cu zaharul...
Cum se prepara Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Adauga uleiul si amesteca pana obtii o textura nisipoasa. Adauga oul batut si apa rece treptat, amestecand pana cand aluatul se leaga. Daca doresti, adauga si otetul pentru o...
Cum se prepara Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta bine cu degetele sau cu ajutorul unui robotel pana cand amestecul devine nisipos.
Adauga oul batut si continua...
Cum se prepara Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi:
Dizolva drojdia uscata si zaharul in 100 ml apa calduta si lasa sa stea 5-10 minute pana cand se formeaza o spuma la suprafata.
Daca folosesti drojdie proaspata, faramiteaz-o si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar....
Cum se prepara Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara:
Faramiteaza drojdia proaspata si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar.
Intr-un bol mare, cerne faina si pune sare intr-o parte a bolului.
Adauga drojdia activata si restul de apa calduta. Daca doresti, poti...
Cum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie sau unge tava cu putin ulei.
Intr-un bol mare, combina piureul de dovleac, ouale, uleiul (sau untul topit), laptele, zaharul...
Cum se prepara Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid:
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea si zaharul pudra.
Adauga untul rece si amesteca rapid cu degetele sau cu un blender pana cand amestecul capata o textura nisipoasa.
Adauga oul...
Cum se prepara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de copt (de aproximativ 24 cm) unsa cu unt si pudrata cu faina.
Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu,...
Cum se prepara Branza de vaci - Reteta simpla de casa:
Pune laptele intr-o oala si incalzeste-l la foc mic pana ajunge la o temperatura de aproximativ 35-40°C (sa fie caldut, dar nu fierbinte).
Adauga iaurt, zeama de lamaie sau cheag in laptele caldut si amesteca bine. ...
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere - Reteta rapida si gustoasa:
Spala merele, curata-le de coaja si cotor, apoi taie-le cubulete.
Pune merele intr-o cratita, adauga untul si zaharul si caleste-le timp de 5-10 minute pana se inmoaie putin. La final, adauga sucul de lamaie si...
Cum se prepara Tarta cu mere - Desert delicios si fraged:
Spala merele, curata-le de cotoare, apoi taie-le in felii foarte subtiri.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Adauga...
Cum se prepara Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun:
Pune stafidele intr-un bol cu apa calda pentru aproximativ 10 minute pentru a le hidrata. Scurge-le bine si usuca-le cu un prosop de hartie. Le poti hidrata si in suc de portocale sau rom.
Intr-un bol mare, dizolva...
Scrob cu ceapa si sunca presata - Reteta gustoasa de omleta jumari
Cum se prepara Scrob cu ceapa si sunca presata - Reteta gustoasa de omleta jumari: Intr-o tigaie, pune o lingura de ulei sau putin unt si incalzeste la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida si usor aurie. Adauga sunca presata taiata bucatele si caleste-o...
Tocana de vita cu cartofi - Reteta gustoasa si satioasa
Cum se prepara Tocana de vita cu cartofi - Reteta gustoasa si satioasa: Incinge uleiul intr-o cratita adanca sau oala de fonta. Adauga cuburile de vita si prajeste-le pe toate partile, pana cand sunt bine rumenite. Scoate carnea si las-o deoparte. In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata...
Penne cu pesto – Reteta rapida si gustoasa de paste cu arome proaspete
Cum se prepara Penne cu pesto – Reteta rapida si gustoasa de paste cu arome proaspete: Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare, pana devin al dente. Scurge-le bine, dar pastreaza cateva linguri de apa de la fiert. Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul...
Humus simplu - Reteta clasica gustoasa
Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: Daca folosesti naut uscat, acesta trebuie lasat la inmuiat peste noapte si apoi fiert pana devine moale. Daca folosesti naut din conserva, scurge-l bine si clateste-l cu apa rece. Intr-un blender sau robot de bucatarie,...
Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit
Cum se prepara Coaste lipicioase la cuptor - Simplu si usor de gatit: Preincalzeste cuptorul la 160°C. Spala coastele de porc si indeparteaza membrana alba de pe partea din spate a acestora (folosind un cutit ascutit pentru a o desprinde mai usor). Unge coastele cu ulei de...
Tocanita de vita cu bulion - Reteta care iti aduce gustul copilariei
Cum se prepara Tocanita de vita cu bulion - Reteta care iti aduce gustul copilariei: Taie carnea de vita in cuburi de marimea dorita. Curata si taie marunt ceapa si usturoiul, apoi taie cuburi morcovii. Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul si adauga ceapa. Caleste-o la foc mediu pana...
Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor
Cum se prepara Cheesecake cu lamaie – Reteta delicioasa pentru un desert aromat si racoritor: Preincalzeste cuptorul la 150°C. Pune un vas cu apa in cuptor. Marunteste biscuitii intr-un robot pana obtii un pesmet fin. Amesteca biscuitii cu untul topit si zaharul pana obtii o...
Biscuiti nasturei cu gem de caise - Reteta simpla si rapida
Cum se prepara Biscuitii nasturei cu gem de caise - Reteta simpla si rapida: Intr-un bol mare, bate untul si zaharul pudra pana devine un amestec cremos si pufos. Adauga oul si esenta de vanilie, apoi amesteca pana la omogenizare. Cerne faina, praful de copt si sarea peste amestecul de...
Vafe pufoase - Reteta de baza
Cum se prepara Vafe pufoase - Reteta de baza: Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adauga laptele, uleiul (untul topit) si esenta de vanilie, amestecand bine. Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Incorporeaza ingredientele uscate...
Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios
Cum se prepara Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios: Intr-o tigaie, topeste 150 g de zahar la foc mic pana devine caramel auriu. Adauga untul si amesteca bine. Pune bananele taiatein jumatati in caramel si lasa-le cateva minute, pana devin aurii si moi. Pune-le...
Paine de casa pufoasa - Reteta de baza
Cum se prepara Paine de casa pufoasa - Reteta de baza: Intr-un bol mic, dizolva drojdia proaspata cu zaharul si putina apa calduta. Lasa sa stea 10-15 minute pana cand se activeaza. Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga sarea. Fa o gaura in mijloc si toarna drojdia...
Reteta de cornuri pufoase simple
Cum se prepara Reteta de cornuri pufoase simple: Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si putin lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana se umfla. Intr-un bol mare, pune faina cernuta si adauga zaharul, praful de sare, ouale, drojdia activata si restul de...
Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa
Cum se prepara Placintele de post cu mere - Reteta super rapida si delicioasa: Curata merele de coaja, apoi da-le pe razatoare. Intr-o tigaie, pune merele si zaharul. Amesteca pana cand merele incep sa se inmoaie si zaharul se caramelizeaza usor (aproximativ 5-7 minute). Adauga...
Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit
Cum se prepara Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit: Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, verdeata, sarea, piperul si boiaua (daca o folosesti). Framanta amestecul pana devine omogen. Ia cantitati...
Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post
Cum se prepara Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post: Curata si taie cartofii in cuburi mici. Curata morcovii si taie-i rondele subtiri. Pastaile se spala bine si se taie bucati de 2-3 cm. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o oala...
Briose cu mere - Desert parfumat de toamna
Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna: Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea. Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o...
Pancakes pufoase - Reteta simpla de clatite americane
Cum se prepara Pancakes pufoase - Reteta simpla de clatite americane: Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt bol, bate oul si amesteca-l cu laptele, untul topit (sau uleiul) si esenta de vanilie, daca folosesti. Toarna...
Paine de casa - Cea mai simpla reteta
Cum se prepara Paine de casa - Cea mai simpla reteta: Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia si sarea. Adauga apa calduta si amesteca totul pana cand obtii un aluat lipicios. Nu trebuie sa framanti, doar sa amesteci pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. Acopera bolul cu...
Prajitura cu unt si mere, un desert gustos si aromat
Cum se prepara Prajitura cu unt si mere, un desert gustos si aromat: Curata merele de coaja si taie-le in felii subtiri. Amesteca feliile de mere cu zaharul si scortisoara. Lasa-le deoparte cat timp pregatesti aluatul. Intr-un bol mare, bate untul moale cu zaharul...
Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa
Cum se prepara Strudel cu mere - Reteta simpla cu aluat de casa: Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea. Adauga uleiul si amesteca pana obtii o textura nisipoasa. Adauga oul batut si apa rece treptat, amestecand pana cand aluatul se leaga. Daca doresti, adauga si otetul pentru o...
Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna
Cum se prepara Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna: Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta bine cu degetele sau cu ajutorul unui robotel pana cand amestecul devine nisipos. Adauga oul batut si continua...
Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi
Cum se prepara Pretzels - Reteta renumita de covrigi bavarezi: Dizolva drojdia uscata si zaharul in 100 ml apa calduta si lasa sa stea 5-10 minute pana cand se formeaza o spuma la suprafata. Daca folosesti drojdie proaspata, faramiteaz-o si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar....
Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara
Cum se prepara Paine de casa pentru sendvisuri - Reteta simpla si usoara: Faramiteaza drojdia proaspata si dizolv-o direct in apa calduta cu zahar. Intr-un bol mare, cerne faina si pune sare intr-o parte a bolului. Adauga drojdia activata si restul de apa calduta. Daca doresti, poti...
Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat
Cum se prepara Briose cu dovleac si zahar brun - Un desert pufos si aromat: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu forme de hartie sau unge tava cu putin ulei. Intr-un bol mare, combina piureul de dovleac, ouale, uleiul (sau untul topit), laptele, zaharul...
Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid
Cum se prepara Rulouri din aluat fraged cu stafide - Reteta delicioasa pentru un desert rapid: Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea si zaharul pudra. Adauga untul rece si amesteca rapid cu degetele sau cu un blender pana cand amestecul capata o textura nisipoasa. Adauga oul...
Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos
Cum se prepara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de copt (de aproximativ 24 cm) unsa cu unt si pudrata cu faina. Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu,...
Branza de vaci - Reteta simpla de casa
Cum se prepara Branza de vaci - Reteta simpla de casa: Pune laptele intr-o oala si incalzeste-l la foc mic pana ajunge la o temperatura de aproximativ 35-40°C (sa fie caldut, dar nu fierbinte). Adauga iaurt, zeama de lamaie sau cheag in laptele caldut si amesteca bine. ...
Prajitura turnata cu mere - Reteta rapida si gustoasa
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere - Reteta rapida si gustoasa: Spala merele, curata-le de coaja si cotor, apoi taie-le cubulete. Pune merele intr-o cratita, adauga untul si zaharul si caleste-le timp de 5-10 minute pana se inmoaie putin. La final, adauga sucul de lamaie si...
Tarta cu mere - Desert delicios si fraged
Cum se prepara Tarta cu mere - Desert delicios si fraged: Spala merele, curata-le de cotoare, apoi taie-le in felii foarte subtiri. Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga...
Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun
Cum se prepara Briose dulci cu stafide - Perfecte pentru micul dejun: Pune stafidele intr-un bol cu apa calda pentru aproximativ 10 minute pentru a le hidrata. Scurge-le bine si usuca-le cu un prosop de hartie. Le poti hidrata si in suc de portocale sau rom. Intr-un bol mare, dizolva...