Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI259
Retete / Aperitive / Garnituri

Inimioare cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2016

Faina se amesteca cu untul. Se adauga praful de copt, cascavalul ras, sarea si smantana si se framanta astfel incat sa se obtina un aluat care sa se poata intinde usor, dar sa nu fie prea moale. Aluatul se pune la frigider pentru 30 de minute. Dupa aceea, se da drumul la cuptor pentru a se...

Rulouri hot-dog

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2015

Se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute deoparte. Dupa aceea, se adauga un praf de sare, uleiul si laptele caldut si se framanta totul, formand o bila nelipicioasa de aluat. Se acopera cu o folie si se lasa sa creasca la loc cald.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....

Omleta cu cartofi, branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2015

Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi cartofii cu...

Ou ochi cu aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2015

Se spala ardeiul si se taie o felie circulara din el, indepartand semintele. Se aseaza in tigaia unsa cu uleiul incins.  Oul se sparge intr-un castron, apoi se pune in interiorul feliei de ardei si se da cu sare. Pe o farfurie se aseaza jumatatea superioara a frunzelor de salata dupa...

Rosii umplute cu branza pufoasa si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Mararul si ceapa se spala, se taie marunt si se pun intr-un castron impreuna cu branza pufoasa, dupa care se amesteca. Rosiile se spala, se taie un capac in partea superioara (cu codita), apoi cu ajutorul cutitului se taie circular in interior, unde se gasesc semintele. Acestea se elimina cu...

Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2015

Formarea nucilor: Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza un aluat tare, dar putin lipicios.  Se unge fora de nuci cu ulei si se pune la incins la flacara aragazului. Se formeaza din aluat bilute, care se pun in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana...

Checuri-aperitiv cu fasole, ardei copti, branza topita si carnati

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnatii se frig intregi la tigaie. Intr-un castron se pun intai ingredientele lichide: ouale, uleiul si laptele si se amesteca. Se adauga fasolea (clatita cu apa rece si scursa), ardeiul copt taiat, branza topita taiata cubulete, faina, sarea si...

Saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Se intinde pe masa de lucru si se decupeaza saratelele, taind fasii...

Chiftele de pui cu legume la gratar

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2015

Se spala pieptul de pui, se scurge de apa si se se da prin robot.  Ceapa se curata de foi, se spala si se da prin robot. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoare. Cartoful se curata de coaja, se spala si se da pe razatoare. Painea se da prin robot impreuna cu...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2015

Cum se fierbe porumbul. Se culeg porumbii si li se indeparteaza foile. Se pun porumbii intr-o cratita, apoi cateva foi deasupra. Se pune apa, cat sa ii acopere, si se pune o farfurie peste ei. Se pun la fiert pana cand se inmoaie boabele. Se servesc calzi, dati cu sare. 

Omleta taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2015

Se taie sunculita in bucatele. Se spala ardeiul si se taie felii lungi si subtiri. Se spala ceapa si se taie rondele. Toate aceste ingrediente se pun intr-o tigaie unsa cu ulei, la foc mic, se sara si se inabuse putin, acoperind tigaia cu un capac. Intr-un castron se rad branza si...

Briose cu porumb dulce si branza de vaca

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sarea si branza rasa. Se adauga laptele, smantana, ouale si untul topit si racit si se omogenizeaza. Se clateste cu apa rece porumbul din conserva si se adauga peste compozita din castron alaturi...

Sandvisuri cu omleta

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2015

Aluat: Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea...

Dovlecel pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2015

Se curata dovlecelul de coaja, se spala, se feliaza, se pune intr-un castron si se da cu sare, lasandu-se sa se inmoaie timp de cel putin o ora. Dupa aceea, intr-un alt castron se pun ouale, faina si putina sare si se mixeaza. Se incalzeste uleiul din tigaie, se scufunda feliile de dovlecel in...

Chiftelute din dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2015

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare. Dupa aceea, morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata de foi si se da prin robot....

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

In Aperitive / Garnituri la 14 Iul 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza. Salamul...

Branza dulce din lapte de vaca

In Aperitive / Garnituri la 25 Iun 2015

Oala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor. Nu se lasa laptele sa ajunga la punctul de fierbere si sa inceapa sa faca spuma pentru ca altfel, codrii se vor destrama, branza va fi...

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2015

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Crenguta de marar se spala si se taie marunt. Toate ingredientele se pun intr-un castron. Se adauga...

Briose cu branza topita si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cabanosul se taie feliute si se prajeste. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, branza topita taiata in patratele, cabanosul prajit si ardeiul kapia taiat fasii. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna...

Rulouri-aperitiv umplute cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2015

Pentru rulouri: Toate ingredientele se amesteca si se framanta pana cand se formeaza o coca buna de intins. Cu ajutorul sucitorului, se intinde coca pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie fasii late de circa 1,5 cm. Se ruleaza usor pe betele de rulouri si se pun in uleiul incins. Se prajesc...

Omleta cu rosii si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2015

Se curata ceapa, se spala, se toaca si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Rosiile se spala, se taie si se maruntesc la robot, dupa care se adauga peste ceapa. Se mai tin la foc pana cand scade apa din ele. Se ia tigaia de pe foc, se adauga ouale si sarea, apoi se pun din nou la foc si se...

Carnaciori in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2015

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se decongeleaza aluatul de foietaj si se taie 5 fasii de circa 1 cm latime. Carnaciorii se imbraca in aluatul de foietaj, dupa care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu jumatate din galbenus, apoi peste ei se presara seminte...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]