Scoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu.
Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui blender (1) sau pur și simplu punându-i într-o pungă și strivindu-i cu telul. Peste ei,...
Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu gălbenușul de ou bătut (3).
Presară semințe de susan pe deasupra (4) și bagă-le la cuptor și...
Încălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi de piele, până ce iese cu totul, ca un ciorap. Poți să folosești un șervet de hârtie...
Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1) , fiindcă vei dori să le simți textura în sosul cu gorgonzola. Taie și brânza gorgonzola în bucățele (2) , ca să se topească mai repede.
Pregătește acum carnea. Cotletele trebuie mai întâi condimentate,...
Dă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1) .
Varsă smântâna într-o crăticioară și, la foc mic, adu-o până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul chiar înainte să...
Curăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1) . Pentru aceasta, am folosit un cuțit cu lamă ceramică, ca să evităm oxidarea timpurie a merelor. Taie-le apoi în cubulețe (2) și varsă-le într-un castron (3) , unde le vei lăsa să aștepte puțin...
Să începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1) , pe care ai pregătit-o dinainte, taie cu grijă forma din foaia de aluat (2) . Nouă ne-au ieșit în jur de 18 bucăți, dar...
Întâi și-ntâi, va trebui să topești ciocolata la bain-marie (1) . Aruncă și untul în baia de ciocolată (2) și lasă totul să se topească și să se amestece omogen. Dacă vrei un gust mai intens, presară un vârf de cuțit de sare (3) . Da, da, sare!...
Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei.
Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1) . Separat, amestecă făina cu cacaoa și...
Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată în două felii de bacon, pe care le-ai așezat ca pe o elice, în cruce (2) : pune bucățica de...
Ia portocala și, cu un curățător de legume, taie câteva fâșii din coajă (1) . Dacă prinzi și partea albă din interior, încearcă s-o îndepărtezi, fiindcă e amară. Pentru asta, folosește un cuțit care taie bine, ca să nu te chinui (2) . Taie acum...
Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1) și apoi untul rece tăiat cubulețe (2) . Amestecă totul cu mâna, până ce obții un aluat făinos și sfărâmicios (3) .
Adaugă treptat apa rece (4) și continuă să...
Spală bine și taie pe lungime dovleceii în 10-12 fâșii subțiri (1) . Cel mai ușor ar fi să faci asta cu un curățător de legume. Chiar dacă nu îți ies perfect, nu-ți face griji: poți îmbina două fâșii până obții un rezultat mulțumitor. Acum,...
Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o poți tăia înainte în cubulețe, ca să se topească mai repede). Adaugă apoi și smântâna (2) și lasă totul pe foc mic, până ce...
Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1) , pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără ulei (2) , fie pe un gratar. Curăță între timp morcovul și castravetele (3) .
Taie...
Realizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi completează cu șampanie rece, de la frigider.
Preîncălzește cuptorul timp de 10 minute la 180°C.
Aliniază frumos pe planul de lucru 4 vase care merg la cuptor. Francezii folosesc pentru această rețetă vase mici de ceramică, din sticlă sau din porțelan ( mini-cocottes sau ramequins ) special gândite cât să...
Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3).
Vei obține o...
Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura (Reteta video)
Scoate untul din frigider, ca să se înmoaie puțin, și încinge cuptorul la 150oC, ca să fie pregătit pentru mai târziu. Mărunțește apoi biscuiții cu ajutorul unui blender (1) sau pur și simplu punându-i într-o pungă și strivindu-i cu telul. Peste ei,...
Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)
Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu gălbenușul de ou bătut (3). Presară semințe de susan pe deasupra (4) și bagă-le la cuptor și...
Copane de pui invelite in bacon
Încălzește cuptorul la aproximativ 200oC. Nu va trece mult și vei avea nevoie de el. Curăță puiul de pieliță. Fă o incizie cu un cuțit în partea de sus (1) și trage apoi de piele, până ce iese cu totul, ca un ciorap. Poți să folosești un șervet de hârtie...
Cotlete de porc cu gorgonzola si nuci (Reteta video)
Taie nucile, dar nu le mărunți prea tare (1) , fiindcă vei dori să le simți textura în sosul cu gorgonzola. Taie și brânza gorgonzola în bucățele (2) , ca să se topească mai repede. Pregătește acum carnea. Cotletele trebuie mai întâi condimentate,...
Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos
Dă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1) . Varsă smântâna într-o crăticioară și, la foc mic, adu-o până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul chiar înainte să...
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)
Curăță merele de coajă și îndepărtează-le cotorul (1) . Pentru aceasta, am folosit un cuțit cu lamă ceramică, ca să evităm oxidarea timpurie a merelor. Taie-le apoi în cubulețe (2) și varsă-le într-un castron (3) , unde le vei lăsa să aștepte puțin...
Foietaj cu ciocolata si zmeura
Să începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1) , pe care ai pregătit-o dinainte, taie cu grijă forma din foaia de aluat (2) . Nouă ne-au ieșit în jur de 18 bucăți, dar...
Salam de ciocolata si fructe uscate - reteta video
Întâi și-ntâi, va trebui să topești ciocolata la bain-marie (1) . Aruncă și untul în baia de ciocolată (2) și lasă totul să se topească și să se amestece omogen. Dacă vrei un gust mai intens, presară un vârf de cuțit de sare (3) . Da, da, sare!...
Biscuiti de casa cu cacao
Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei. Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1) . Separat, amestecă făina cu cacaoa și...
Pachetele cu carne de porc (Reteta video)
Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată în două felii de bacon, pe care le-ai așezat ca pe o elice, în cruce (2) : pune bucățica de...
Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)
Ia portocala și, cu un curățător de legume, taie câteva fâșii din coajă (1) . Dacă prinzi și partea albă din interior, încearcă s-o îndepărtezi, fiindcă e amară. Pentru asta, folosește un cuțit care taie bine, ca să nu te chinui (2) . Taie acum...
Apple Pie (Placinta americana cu mere) Reteta video
Începe prin a pregăti aluatul: într-un recipient, toarnă făina cu puțină sare (1) și apoi untul rece tăiat cubulețe (2) . Amestecă totul cu mâna, până ce obții un aluat făinos și sfărâmicios (3) . Adaugă treptat apa rece (4) și continuă să...
Rulouri din piept de pui, cu bacon si carnaciori (Reteta video)
Spală bine și taie pe lungime dovleceii în 10-12 fâșii subțiri (1) . Cel mai ușor ar fi să faci asta cu un curățător de legume. Chiar dacă nu îți ies perfect, nu-ți face griji: poți îmbina două fâșii până obții un rezultat mulțumitor. Acum,...
File de vita cu sos de gorgonzola
Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o poți tăia înainte în cubulețe, ca să se topească mai repede). Adaugă apoi și smântâna (2) și lasă totul pe foc mic, până ce...
Salată cu măr verde, ardei gras și feta
Primul pas este să speli și să cureți de cotor și de semințe ardeiul gras. Taie-l apoi în jumătăți sau sferturi (1) , pe care le vei pune să se coacă fie într-o tigaie fără ulei (2) , fie pe un gratar. Curăță între timp morcovul și castravetele (3) . Taie...
Kir regal cu curaçao
Realizează cocktailul direct în paharele în care urmează să fie servit. Toarnă în fiecare câte un deget de lichior de portocale (curaçao albastru), apoi completează cu șampanie rece, de la frigider.
Ou cu chorizo la cuptor
Preîncălzește cuptorul timp de 10 minute la 180°C. Aliniază frumos pe planul de lucru 4 vase care merg la cuptor. Francezii folosesc pentru această rețetă vase mici de ceramică, din sticlă sau din porțelan ( mini-cocottes sau ramequins ) special gândite cât să...
Fondant cu Nutella și ciocolată albă
Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3). Vei obține o...