Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta adaugam ouale, condimentele, mararul, dupa care incepem sa amestecam, adaugand faina in ploaie pana...
Se degreseaza si se fierb ouale.
Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte.
Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma.
Se rostogoleste fiecare ou in palma pana cand capata o culoare uniforma.
Dupa ce s-au uscat, se desface plicul cu luciu si...
Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte.
Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic.
Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat pe un prosop uscat.
Intr-o alta oala punem 750 ml de apa,5 linguri de otet si lasam sa fiarba,spre...
Pasul1:Se spala si se feliaza pieptul de pui,se poate taia dupa preferinta fasiute sau bucatale mai mici.
Pasul2:Se bat cele 3 oua cu un praf de sare si piper,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si cat vrem sa fie de consistent aluatul.
Pasul3:Se trece fiecare fasie de piept prin...
Se curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam cartofii.
Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si se adauga peste ingredientele din...
Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml).
Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o crusta frumoasa cascavalului.
Dam prin aluat feliutele de cascaval apoi le punem la prajit in ulei...
Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am...
Pregatirea salatei :
Se curata legumele,se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou.
Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama! Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toata ingredientele si...
Se amesteca branza dulce cu urda si branza topita,apoi se adauga chimen si mararul tocat marunt. Se potriveste de sare apoi se fac bilute asemanatoare usor perisoare sau chiftelute mai mici. Dupa terminare se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Sa aveti spor!
Se fierb ouale,se scot galbenusurile si se freaca cu putina sare si sare de lamaie,apoi se adauga o lingurita de mustar si un praf de piper. Dupa amestecarea acestora picuram putin ulei si incepem sa le frecam.Nu punem mult ulei,deoarece maioneza se poate taia. Dupa finalizarea acesteia se umplu...
Se caleste ceapa.
intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa.
Se amesteca totul. Separat,ungem cu ulei 2 tavi de chec/cozonac...impartim compozitia in 2...
Se fierb cartofii putin, separat se bat ouale amestecandu-se cu caizerul tocat cubulete. Se scot cartofii intr-un castron si se amesteca cu amestecul din oua si caizer. Se dau la cuptor timp de vreo 30 minute, iar cu 10 minute innainte de a-i scoate radeti putin cascaval pe deasupra. Pofta mare!
Aperitiv bulete de cartofi
Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta adaugam ouale, condimentele, mararul, dupa care incepem sa amestecam, adaugand faina in ploaie pana...
Oua vopsite 3D
Se degreseaza si se fierb ouale. Fiecare plic de vopsea se pune intr-un recipient cu apa fierbinte. Se folosesc manusile si se pun 2 picaturi de vopsea in palma. Se rostogoleste fiecare ou in palma pana cand capata o culoare uniforma. Dupa ce s-au uscat, se desface plicul cu luciu si...
Oua vopsite si insorite
Am spalat si degresat ouale in apa fierbinte. Intr-o oala am pus apa,2 linguri de sare si ouale apoi le-am pus la fiert pe foc mic. Dupa ce acestea au fiert,le scoatem si le lasam la uscat pe un prosop uscat. Intr-o alta oala punem 750 ml de apa,5 linguri de otet si lasam sa fiarba,spre...
Piept de pui Shangay
Pasul1:Se spala si se feliaza pieptul de pui,se poate taia dupa preferinta fasiute sau bucatale mai mici. Pasul2:Se bat cele 3 oua cu un praf de sare si piper,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si cat vrem sa fie de consistent aluatul. Pasul3:Se trece fiecare fasie de piept prin...
Omleta vesela - Reteta nr. 100
Se curata ceapa, ardeiul si se maruntesc,punem o tigaie la incins cu o lingura de ulei si adaugam legumele cubulete impreuna cu baconul si carnatul maruntiti si ei. Dupa ce acestea s-au calit, adaugam cartofii. Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si se adauga peste ingredientele din...
Cascaval Delaco pane
Se bat cele 3 oua cu praful de sare si piperul, se adauga faina si putina apa (cca. jumatatea unei cani de 250 ml). Dupa ce ne asiguram ca aluatul este indeajuns de gros incat sa obtinem o crusta frumoasa cascavalului. Dam prin aluat feliutele de cascaval apoi le punem la prajit in ulei...
Dovlecei "fitosi"
Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat timp acestea s-au fiert,dovlecelul ramas l-am taiat in jumatate (pe lung) apoi pe lat,astfel am...
Rulouri umplute cu salata Boeuf
Pregatirea salatei : Se curata legumele,se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou. Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama! Apoi se toaca legumele si carnea cubulete. Amestecam toata ingredientele si...
Bulete de branza cu marar si chimen
Se amesteca branza dulce cu urda si branza topita,apoi se adauga chimen si mararul tocat marunt. Se potriveste de sare apoi se fac bilute asemanatoare usor perisoare sau chiftelute mai mici. Dupa terminare se lasa la frigider pana in momentul servirii. Sa aveti spor!
Oua umpute "ciufulite"
Se fierb ouale,se scot galbenusurile si se freaca cu putina sare si sare de lamaie,apoi se adauga o lingurita de mustar si un praf de piper. Dupa amestecarea acestora picuram putin ulei si incepem sa le frecam.Nu punem mult ulei,deoarece maioneza se poate taia. Dupa finalizarea acesteia se umplu...
Rulada de carne
Se caleste ceapa. intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2 oua crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa. Se amesteca totul. Separat,ungem cu ulei 2 tavi de chec/cozonac...impartim compozitia in 2...
Cartofi gratinati
Se fierb cartofii putin, separat se bat ouale amestecandu-se cu caizerul tocat cubulete. Se scot cartofii intr-un castron si se amesteca cu amestecul din oua si caizer. Se dau la cuptor timp de vreo 30 minute, iar cu 10 minute innainte de a-i scoate radeti putin cascaval pe deasupra. Pofta mare!