Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Ii condimentan cu oregano, busuioc, sare , piper, boia si putin ulei.
Acelasi lucru il repetam si cu ciocanelel de pui.
Lasam la cuptor pana se rumenesc!
Fierbem cremwurstii. Ii taiem rondele.
Oul il punem intr-o tigaie care nu lipeasca cu un strop de ulei, atat si punem un capac. Lasam pana este gata...in functie de cum vrei agalbenusul, tare sau moale( eu prefer tare).
Asezam feliutele de paine, punem oul si decoram cu ardeiul,pulpita si...
Punem legumele la fiert timp de 6-8 minute.
Spalam pulpele, le condimentam si le pregatim dupa gustul fiecaria...eu le-am facut la dry cooker.
Tragem la tigaie ceapa ,si usturoiul tocate si apoi adaugam porumbul in foarte putin ulei. Le calim timp de 5 minute dupa care adaugam mixt-ul de...
Separam albusurile de galbenusuri.
Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine.
Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul marunt si leadaugam peste compozitia de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma si le incorporam...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele subtirele. Ii condimentam alaturi de carne pe care ii ungem cu un strop de ulei. Punem tigaia la foc mic si asezam carnita si cartofii. Lasam pana se rumenesc si intoarcem si pe aprtea cealalta. Servim alaturi de rosiute si ardei. Foarte rapid si...
Lasam pachetul cu aluat la dezghetat.
Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte.
Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde...
Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare.
Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o).
Dupa ce s-a rumenit indeajuns am...
Spalam aripioarele si le taiem in doua.
Intr-un vas punem faina, in altul ouale pe care le batem si adaugam smantana, mustarul si condimentele, iar in alt vas punem pesmetul cu susanul.
Trecem fiecare bucatica prin faina, ou, pesmet.
Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un...
Punem carnea intr-un vas.
Morcovii ii curatam, ii spalam si ii dam prin razatoare.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Painea o punem la inmuiat in apa.
Patrunjelul il tocam marunt.
Peste carnea tocata adaugam morcovii, painea scursa si faramata, ouale, patrunjelul , usturoiul si...
Se bat snitelele ( pe care punem o folie de plastica sa nu sara bucati de carne) pe un tocator cu ciocanelul. Intr-un vas punem faina, in altul ouale batute si amestecate cu mustarul si condimentele, in celalalt pesmetul. Se ia fiecare bucata de carne si se trece prin faina. ou , pesmet....
Am fiert pulpele, broccoli si pastele in apa clocotia cu sare si ulei ( fiecare in vasul prorpiu). Pentru sos am pus apa si bulionul impreuna cu condimentele la fiert si l-am lasat pana a dat 2-3 clocote. Am spalat pastele, le-am scurs..am dezosat carnea de pe os si am pus-o in sos impreuna cu...
Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat ciupercile, ceapa, pieptul de pui, ficateii, smantana, patrunjelul, ouale, cartoful, usturoiul, ceapa,...
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert. Umplem rosiile cu compozitia obtinuta si le asezam in oala una langa alta. Punem apa cat sa acopere toate...
Am spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru mămăligă se pune apa pe foc cu sare și puțin ulei; după 10 minute am adăugat mălaiul și am...
Tăiem feliile de piet subțirele ( dacă e cazul le batem ). Într-un vas punem făina, în altul pesmetul, în altul ouăle bătute cu muștarul , sarea și piperul. Tăvălim în făină, ou, pesmet. Le prăjim pănă devin aurii.
Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.
Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine și am tăiat câteva...
Am spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust condimente. Le-am lăsat la baiț acoperite cu folie cam 12 ore( va ieși foarte fragedă). Apoi am...
Am pus carnea la călit cu sarea și piperul. Apoi am adăugat ceapa și usturoiul tăiate în bucățele mai mari împreună cu pătrunjelul și le lăsăm să se înmoaie după care am adăugat zeama de la sărmăluțe ( sau apa)...cât să acopere stufatul. Lăsăm să dea...
Ciupercile le-am fiert separat cu usturoiul. Legumele le-am călit în unt ...carnea am pus-o pe grătar. Am amestecat legumele cu ciupercile și am asezonat cu puțină brânză..și o lămâie..și asta a fost :))
Am curățat cartofii, i-am spălat și i-am tăiat felii. I-am condimentat bine bine cu ce am avut la dispozitie (usturoi, rozmarin, cimbru, boia, piper, sare, un amestec picant) și le-am amestecat în punga magică. Același procedeu l-am urmat și pentru cărniță.
Varza și...
Pentru clătite am amestecat apa cu laptele, oul și am bătut bine cu telul după care am adăugat treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Spanacul l-am fiert și apoi l-am tocat. După l-am adăugat peste compoziție împreună cu usturoiul și condimentele după gust. Pentru...
Cartofi cu ciocanele la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem fasii mai groase. Ii condimentan cu oregano, busuioc, sare , piper, boia si putin ulei. Acelasi lucru il repetam si cu ciocanelel de pui. Lasam la cuptor pana se rumenesc!
Smiley face - dieta Dukan
Fierbem cremwurstii. Ii taiem rondele. Oul il punem intr-o tigaie care nu lipeasca cu un strop de ulei, atat si punem un capac. Lasam pana este gata...in functie de cum vrei agalbenusul, tare sau moale( eu prefer tare). Asezam feliutele de paine, punem oul si decoram cu ardeiul,pulpita si...
Mixt de legume cu pui - Dukan
Punem legumele la fiert timp de 6-8 minute. Spalam pulpele, le condimentam si le pregatim dupa gustul fiecaria...eu le-am facut la dry cooker. Tragem la tigaie ceapa ,si usturoiul tocate si apoi adaugam porumbul in foarte putin ulei. Le calim timp de 5 minute dupa care adaugam mixt-ul de...
Chec aperitiv - Dukan
Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam taratele, amidonul, praful de copt si condimentele, apoi iaurtul si amestecam bine. Tocam ceapa, patrunjelul, ficateii si ardeiul marunt si leadaugam peste compozitia de galbenusuri. Albusurile le batem spuma si le incorporam...
Cina rapida la Dry Cooker :))
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem rondele subtirele. Ii condimentam alaturi de carne pe care ii ungem cu un strop de ulei. Punem tigaia la foc mic si asezam carnita si cartofii. Lasam pana se rumenesc si intoarcem si pe aprtea cealalta. Servim alaturi de rosiute si ardei. Foarte rapid si...
Spic cu pui
Lasam pachetul cu aluat la dezghetat. Pieptul de pui il calim in 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, pana isi va schimba culoarea. Il lasam sa se raceasca, dupa care taiem carnea cubulete si o lasam deoparte. Calim ceapa si usturoiul in unt pana se inmoaie, dupa care adaugam ceapa verde...
Varza calita
Am avut 3 verze uriase romanesti pe care le-am tocat si apoi le-am frecat bine bine ( ghini ghini de tot :))) ) cu sare mare. Am pus uleiul la incins ( in ceaun s-a petrecut procesul...) peste care am turnat carnea taiacata bucati ( pe care am condientat-o). Dupa ce s-a rumenit indeajuns am...
Aripioare crocante
Spalam aripioarele si le taiem in doua. Intr-un vas punem faina, in altul ouale pe care le batem si adaugam smantana, mustarul si condimentele, iar in alt vas punem pesmetul cu susanul. Trecem fiecare bucatica prin faina, ou, pesmet. Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un...
Chiftelute
Punem carnea intr-un vas. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii dam prin razatoare. Usturoiul il curatam si il pisam. Painea o punem la inmuiat in apa. Patrunjelul il tocam marunt. Peste carnea tocata adaugam morcovii, painea scursa si faramata, ouale, patrunjelul , usturoiul si...
Snitel de porc
Se bat snitelele ( pe care punem o folie de plastica sa nu sara bucati de carne) pe un tocator cu ciocanelul. Intr-un vas punem faina, in altul ouale batute si amestecate cu mustarul si condimentele, in celalalt pesmetul. Se ia fiecare bucata de carne si se trece prin faina. ou , pesmet....
Paste cu pui si broccoli
Am fiert pulpele, broccoli si pastele in apa clocotia cu sare si ulei ( fiecare in vasul prorpiu). Pentru sos am pus apa si bulionul impreuna cu condimentele la fiert si l-am lasat pana a dat 2-3 clocote. Am spalat pastele, le-am scurs..am dezosat carnea de pe os si am pus-o in sos impreuna cu...
Pui umplut "broscuta"
Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat ciupercile, ceapa, pieptul de pui, ficateii, smantana, patrunjelul, ouale, cartoful, usturoiul, ceapa,...
Rosii umplute
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert. Umplem rosiile cu compozitia obtinuta si le asezam in oala una langa alta. Punem apa cat sa acopere toate...
Ficăței cu mămăligă
Am spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru mămăligă se pune apa pe foc cu sare și puțin ulei; după 10 minute am adăugat mălaiul și am...
Șnițel din piept de pui
Tăiem feliile de piet subțirele ( dacă e cazul le batem ). Într-un vas punem făina, în altul pesmetul, în altul ouăle bătute cu muștarul , sarea și piperul. Tăvălim în făină, ou, pesmet. Le prăjim pănă devin aurii.
Grătar la iarbă verde :)
Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat. Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine și am tăiat câteva...
Ciocănele de pui în bere
Am spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust condimente. Le-am lăsat la baiț acoperite cu folie cam 12 ore( va ieși foarte fragedă). Apoi am...
Stufat cu mușchi de porc
Am pus carnea la călit cu sarea și piperul. Apoi am adăugat ceapa și usturoiul tăiate în bucățele mai mari împreună cu pătrunjelul și le lăsăm să se înmoaie după care am adăugat zeama de la sărmăluțe ( sau apa)...cât să acopere stufatul. Lăsăm să dea...
Fripturică la grătar cu legume
Ciupercile le-am fiert separat cu usturoiul. Legumele le-am călit în unt ...carnea am pus-o pe grătar. Am amestecat legumele cu ciupercile și am asezonat cu puțină brânză..și o lămâie..și asta a fost :))
Punga magică
Am curățat cartofii, i-am spălat și i-am tăiat felii. I-am condimentat bine bine cu ce am avut la dispozitie (usturoi, rozmarin, cimbru, boia, piper, sare, un amestec picant) și le-am amestecat în punga magică. Același procedeu l-am urmat și pentru cărniță. Varza și...
Clătite cu spanac și pui
Pentru clătite am amestecat apa cu laptele, oul și am bătut bine cu telul după care am adăugat treptat făina pentru a nu se forma cocoloașe. Spanacul l-am fiert și apoi l-am tocat. După l-am adăugat peste compoziție împreună cu usturoiul și condimentele după gust. Pentru...