publicat la 11.10.2013
publicat la 26.06.2012
publicat la 26.04.2012
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Muffins cu pere si ciocolata
Zaharul si untul se bat in robot pana se formeaza o pasta cremoasa, se adauga ouale, apoi sosul de pere. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de mai sus. La final, am taiat ciocolata in bucatele mici si le-am adaugat in compozitie. Se unge o...
Paine cu iaurt
In cuva masinii de paine am pus intai lichidele, apoi prafurile, terminand cu faina si drojdia ultima. Am selectat programul de aluat si cam dupa vreo 5 minute am verificat cam cum iese aluatul. Mi s-a parut cam lichid asa ca am mai adaugat un pumn plin de faina alba. Multumita de consistenta...
Mini-papanasi dietetici
Se unge o tava de muffins cu unt si se pune la incalzit cuptorul. Se face o pasta pasta care trebuie sa fie putin fluida, adica ceva mai tare decat iaurtul. Nu trebuie sa curga din castron ca laptele, ci trebuie luata cu lingura. Se pune cam cate o lingura de compozitie in formele tavii si se...
Tarta cu mere
Se amesteca faina, sarea, praful de copt cu amestecul de unt, ou, apa, zahar si lamaie. Se imparte in doua, dintr-una se intinde o foaie care se pune pe hartie de copt, pe fundul tavii de copt. Merele se toaca in robot si se stropesc cu sucul de lamaie si se repartizeaza in tava peste foaia...
Ciorba de perisoare
Se pun oasele in oala de presiune cu doi litri de apa cu o lingurita de sare rasa si o lingurita cu varf de vegeta; se inchide oala, se seteaza cronometrul la 30 de minute (pentru carnea de pasare: 20 de minute) si se lasa pe aragaz la temperatura mare, pana incepe sa suiere, cand se...
Tort Panda
Pentru blat : se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga prafurile treptat, in ploaie. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga la compozitie. Compozitia asta (800...
Somon cu sos de piper
Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa. Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus la fiert vinul cu whiskey, pe foc mic, pentru 2-3 minute, apoi am adaugat smantana si piperul boabe,...
Biscuiti cu migdale si vanilie
Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana) se maruntesc curmalele, nucile, migdalele si se amesteca in compozitia de mai sus, se adauga vanilia,...
Birchermuesli
Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda. A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea, alunele si iaurtul. Se decoreaza cu fructe proaspete sau uscate.
Mini-clafoutis de tomates au chèvre
Ceapa tocata marunt se caleste scurt in uleiul de masline. Se ung cu unt 4 cocote mici, in care se pun ceapa calita, rosiile mici taiate in jumatati (sau sferturi daca sunt prea mari), busuiocul maruntit si branza de capra taiata bucati. Se pre-incalzeste cuptorul la 180°C. Se...
Cartofi copti cu unt aromat
Cartofii spalati se impacheteaza in folie de aluminiu si se coc la cuptor pana se poate introduce cu usurinta furculita in ei. Untul se freaca cu usturoiul stors, marar, sare si piper. Dupa coacere se desfac cartofii din folie si se taie in felii cat mai subtiri, caM 2/3 din latimea...
Oua umplute
Se fierb 6 oua si se clatesc cu apa rece. Se decojesc, se taie in jumatati si se scoate galbenusurile, care se amesteca intr-un robot de bucatarie cu avocadoul bine stropit cu sucul de lamaie (ca sa nu se oxideze) ardeiul rosu, smantana, branza, usturoiul, piperul, sarea. Mousse-ul rezultat...
Mujdei cu rosii
Se zdrobesc cateii de usturoi si rosia/ardeiul cat mai bine (eu am cam rasolit treaba, dar chiar si asa a iesit foarte bun). Se adauga cam jumatate de lingura de ulei de masline se freaca, se adauga o lingurita cu varf de iaurt (sau chiar si mai bine smantana, doar ca eu n-am avut) si se...
Smoothie tricolor
Prima culoare: 250g de afine, 2 linguri de zahar si 200ml de apa. Se amesteca totul intr-un blender si se toarna in pahar. Pentru a doua culoare am folosit fructe « galbene » pentru a avea un contrast cat mai mare, si anume 2 banane, 2 kiwi galbene si 1 lamaie si jumatate, 2...
Paste radiatori
Am fiert pastele in apa clocotita pentru 5 minute si le-am clatit cu apa rece. Apoi le-am transferat in vasul meu pentru cuptor si am turnat deasupra urmatorul amestec: un ou, doua linguri de zahar brun, o lingura de nocciola, cam 50g de telemea de oaie si trei linguri de smantana dulce Rama....
Tartar de somon
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se amesteca cca 1 minut.
Rosii umplute la cuptor
Se spala 2 rosii mai rotunjoare, in care se taie un capacel si se scoate cu lingura miezul carnos, pe care il plasam intr-un castronel. Peste miezul de rosii se adauga 2 linguri de urda sarata, jumatate de avocado si o lingurita de seminte de floarea soarelui. Se amesteca bine si se umplu...
Biscuiti scotieni facuti in casa
Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos si parfumat. Se intinde intre doua foi pentru copt si se coace la 160°C pentru 45 de minute (in...
Macaron cu crema de portocale
Cochiliile de macaron: Se cerne praful de migdale si se amesteca cu zaharul praf. Se lasa deoparte. In alt castron (foarte bine degresat), se bat cele 2 albusuri spuma tare, apoi se amesteca cu zaharul, lamaia, un varf de sare si colorantul (noi am folosit altul pentru fiecare test...
Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni traditionali de Craciun
Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o hartie cerata (pentru copt) si se lasa "la uscat" cel putin cateva ore, preferabil peste...
Bombonele dulci cu migdale si curmale
Se pun toate in robot si se toaca bine pana iese o pasta densa, dar totusi moale, deformabila, din care se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale. Bilutele se fugaresc prin zahar colorat, cum am avut eu perlute alb si galbene.
Prajitura cu fructe de padure
Untul si zaharul se bat cu mixerul pana ajung o crema, se adauga ouale unul cate unul. Faina se amesteca intai cu praful de copt, apoi se adauga peste unt-zahar-oua. Se amesteca bine pana se formeaza un aluat foarte moale. Se pune jumatate din el in forma de pandispan, se pune un strat de afine,...
Paste cu ciuperci
Am pus pastele la fiert cu sare, cam 5 minute dupa ce au dat in clocot si m-am ocupat de ciuperci. Am tocat o ceapa mica marunt si am calit-o intr-o lingura de ulei de masline, am adaugat un catel de usturoi feliat si apoi am pus amestecul de ciuperci maruntite si cu bucatelele de morcov...
Coaste de miel la cuptor
Se cresteaza carnea intre coaste dar nu le separ, doar cat sa para feliate si le ung cu un amestec bine frecat pana se face ca o pasta din o lingurita cu varf de praf de mustar, 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de ulei de masline. Le las sa se patrunda pana se incalzeste cuptorul si le...
O altfel de gustarica
1. se pune cuptorul la incalzit (cca 200°C vreo 5 min, timp in care se parcurg pasii urmatori) 2. intr-o forma pentru cuptor cat mai mica, pe o foaie de copt se aseaza o felie de paine 3. se stropeste felia cu ulei de masline 4. se pune o felie de branza (de care aveti prin casa)...
Painici
Din ingredientele date se framanta un aluat fie in masina de paine, fie manual si se lasa la crescut 30-40 de minute. Se imparte in 8 bucati si se intind intr-o foaie de 1 cm grosime si cam 10 cm diametru. Se ung cu ou si lapte si se coc in cuptor la 180°C pentru 15-20 de minute (pana...
Mere umplute la cuptor
Se inlatura cotorul a 2 mere, cu ajutorul unei lingurite si se umple cu cate o lingura de crema de branza (Philadelphia), peste care se adauga nucile faramitate, apoi o lingura de miere. Sunt gata in 30 de minute la 200°C in cuptor cu ventilatie.
Supa de dovleac si mere
Se curata de coaja dovleacul si merele, se taie in bucatele si se pun la fiert in apa, apoi se scurg de apa si se zdrobesc fie cu furculita, fie in robot. Intr-o lingura de ulei de masline se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga 1 catel de usturoi feliat, un ardei taiat cubulete, un cub...