Ceapa tocata se caleste in putin ulei.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt.
Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia.
Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate...
Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei.
Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust.
Se lasa la foc potrivit pana se patrunde bine toata carnea.
Se adauga sucul de rosii si se fierbe inca 10...
Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor.
Se adauga uleiul si se pune la cuptor.
Se amesteca ocazional.
Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor.
Carnatii se prajesc separat si se servesc alaturi de varza...
Se taie carnea cuburi.
Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor.
Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin.
Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt, vinul rosu si sucul/bulionul.
Se omogenizeaza totul si se da la cuptor pentru 90 de minte, la o...
Carnea se spala si taie in cuburi mici.
Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte.
Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne, cartofii feliati sau taiati cuburi, ceapa si prazul, rosiile si cateva bucati de ghimbir.
Se...
Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor.
Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute.
Se adauga orezul si se sareaza dupa gust.
Se toarna supa de pui/legume, se adauga mazarea si porumbul si se continua fierberea, la foc mic, pana cand orezul este suficient...
Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe culoarea adăugăm ardeii şi ceapa, busuiocul verde tocat şi condimentăm după gust cu sare şi piper....
Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit.
Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand...
Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat.
Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust.
Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa.
Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatura de 180 de grade....
Se curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit.
Se spumuieste ocazional.
Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine.
Se sareaza dupa gust si se continua fierberea atat cat este necesar.
Usturoiul se piseaza, se potriveste de gust cu sare si i se adauga...
Sarmale
Ceapa tocata se caleste in putin ulei. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga sucul de rosii, orezul si mararul tocat marunt. Se amesteca usor, se adauga carnea tocata si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei lingurite, umplem frunzele de vita/varza/tei cu cate...
Tochitura cu mamaliguta
Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei. Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la foc potrivit pana se patrunde bine toata carnea. Se adauga sucul de rosii si se fierbe inca 10...
Varza calita cu carnati de casa
Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga uleiul si se pune la cuptor. Se amesteca ocazional. Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa la cuptor pana se rumeneste usor. Carnatii se prajesc separat si se servesc alaturi de varza...
Friptura de vita in sos de vin rosu
Se taie carnea cuburi. Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt, vinul rosu si sucul/bulionul. Se omogenizeaza totul si se da la cuptor pentru 90 de minte, la o...
Cartofi copti cu carne
Carnea se spala si taie in cuburi mici. Optional (datorita timpilor diferiti de gatire) pulpa de porc se rumeneste usor inainte. Se asaza intr-un vas de yena incapator cuburile de carne, cartofii feliati sau taiati cuburi, ceapa si prazul, rosiile si cateva bucati de ghimbir. Se...
Orez cu pui si legume
Se taie puiul in bucati mici si se prajeste usor. Se adauga ceapa si prazul, ardeii tocati si se calesc 5-10 minute. Se adauga orezul si se sareaza dupa gust. Se toarna supa de pui/legume, se adauga mazarea si porumbul si se continua fierberea, la foc mic, pana cand orezul este suficient...
Musaca cu carne de porc si cartofi
Într-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe culoarea adăugăm ardeii şi ceapa, busuiocul verde tocat şi condimentăm după gust cu sare şi piper....
Piure cu chiftelute
Se pregatesc chiftelutele din ingredientele date: carnea tocata, oua, usturoiul pisat, mararul tocat si condimentele dupa gust. Se obtine o compozitie omogena din care vom forma chiftelutele ce le vom praji la foc potrivit. Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert, in apa cu sare. Cand...
Friptura de porc
Se spala foarte bine carnea si se usuca cu un servet curat. Se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust. Se asaza intr-un vas de cuptor, se adauga sucul de rosii si o cana cu apa. Se acopera vasul cu un capac si se pune la cuptor pentru 90 de minute, la o temperatura de 180 de grade....
Rasol de pui
Se curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit. Se spumuieste ocazional. Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea atat cat este necesar. Usturoiul se piseaza, se potriveste de gust cu sare si i se adauga...