Ficatul se curata si se spala in apa rece.
Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata.
Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici.
Se adauga ouale si mararul, ceapa verde si usturoiul taiate marunt.
Se condimenteaza dupa gust cu sare...
Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda.
Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa.
Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea.
Separat se pune la fiert apa pentru colorare.
In vase micute (de preferat de inox) se adauga...
Se curata si se spala carnea foarte bine.
Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient.
Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar.
Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se...
Se toaca carnea.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat.
Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena.
Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Matele spalate si curatate bine se...
Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.
Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.
Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la...
Se taie ceapa si se pune la prajit alaturi de ardei si ciuperci.
Se pune si cascavalul rupt in bucati.
Oaule se bat cu un praf de sare si se adauga peste legume.
Se acopera tigaia cu un capac si se continua coacerea pana omleta este bine legata.
Se serveste calda.
Se curata cartofii si se spala.
Se taie in felii sau bastonase.
Se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie.
Se adauga cartofii, se stropesc cu ulei si se condimenteaza.
Se pun la copt pentru 30 de minute la o temperatura de 180 grade. (se poate regla in functie de cat de copti...
Drob
Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se adauga ouale si mararul, ceapa verde si usturoiul taiate marunt. Se condimenteaza dupa gust cu sare...
Oua colorate de Paste
Oaule se degreseaza cu detergent si apa calda. Se asaza intr-o cratita intinsa si se adauga apa rece atat cat sa le acopere si sarea grunjoasa. Se fierb la foc mic, penrtu a evita craparea. Separat se pune la fiert apa pentru colorare. In vase micute (de preferat de inox) se adauga...
Piftie
Se curata si se spala carnea foarte bine. Intr-o oala mare se pune la fiert toata carnea si se toarna apa cat sa o acopere suficient. Se spumuieste pe parcurs ori de cate ori este necesar. Se pot adauga si morcovii. Dupa fierbere se scot intr-un vas si se acopera pentru a nu se...
Carnati de casa
Se toaca carnea. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, ardei iute, cimbru uscat (maruntit) si usturoi pisat. Se amesteca totul pana ce se obtine o compozitie omogena. Se lasa la rece peste noapte, pentru a se intrepatrunde toate aromele. Matele spalate si curatate bine se...
Sunca
Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute. Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara. Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la...
Omleta cu ardei si ciuperci
Se taie ceapa si se pune la prajit alaturi de ardei si ciuperci. Se pune si cascavalul rupt in bucati. Oaule se bat cu un praf de sare si se adauga peste legume. Se acopera tigaia cu un capac si se continua coacerea pana omleta este bine legata. Se serveste calda.
Cartofi prajiti la cuptor
Se curata cartofii si se spala. Se taie in felii sau bastonase. Se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie. Se adauga cartofii, se stropesc cu ulei si se condimenteaza. Se pun la copt pentru 30 de minute la o temperatura de 180 grade. (se poate regla in functie de cat de copti...