Pastele se fierb în apă cu sare. Opţional se poate adăuga o linguriţă cu busuioc uscat.
Separat, amestecăm ouăle cu smântâna.
Într-o tigaie de teflon, punem sosul format să fiarbă la foc potrivit, amestecând ocazional. Presărăm busuioc verde....
Se cresteaza pestele din loc in loc, se condimenteaza cu sare si piper, se persara busuiocul si printre crestaturi se adauga cateii de usturoi feliati.
Se unge uniform cu suc de rosii si se aduaga in tava, pe langa crap, rondele de ceapa rosie.
Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 160 de...
Se curata si se spala pestele.
Se asaza intr-o tava, se unge cu ulei si se condimenteaza uniform cu sare si piper.
Se presara cimbrul si se da tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minte.
Pofta buna!
Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).
Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.
Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la...
Se framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza)
Se imparte in doua parti egale si se intind in foi de jumatate de centimetru grosime.
Se asaza in tavi (unse in prealabil) si se...
Se taie ceapa si se pune la prajit alaturi de ardei si ciuperci.
Se pune si cascavalul rupt in bucati.
Oaule se bat cu un praf de sare si se adauga peste legume.
Se acopera tigaia cu un capac si se continua coacerea pana omleta este bine legata.
Se serveste calda.
Se curata cartofii si se spala.
Se taie in felii sau bastonase.
Se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie.
Se adauga cartofii, se stropesc cu ulei si se condimenteaza.
Se pun la copt pentru 30 de minute la o temperatura de 180 grade. (se poate regla in functie de cat de copti...
Paste cu branza
Pastele se fierb în apă cu sare. Opţional se poate adăuga o linguriţă cu busuioc uscat. Separat, amestecăm ouăle cu smântâna. Într-o tigaie de teflon, punem sosul format să fiarbă la foc potrivit, amestecând ocazional. Presărăm busuioc verde....
Crap cu sos de rosii
Se cresteaza pestele din loc in loc, se condimenteaza cu sare si piper, se persara busuiocul si printre crestaturi se adauga cateii de usturoi feliati. Se unge uniform cu suc de rosii si se aduaga in tava, pe langa crap, rondele de ceapa rosie. Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 160 de...
Caras cu cimbru (la cuptor)
Se curata si se spala pestele. Se asaza intr-o tava, se unge cu ulei si se condimenteaza uniform cu sare si piper. Se presara cimbrul si se da tava la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minte. Pofta buna!
Fursecuri cu nuca
Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei). Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta. Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la...
Pizza cu salam uscat
Se framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza) Se imparte in doua parti egale si se intind in foi de jumatate de centimetru grosime. Se asaza in tavi (unse in prealabil) si se...
Omleta cu ardei si ciuperci
Se taie ceapa si se pune la prajit alaturi de ardei si ciuperci. Se pune si cascavalul rupt in bucati. Oaule se bat cu un praf de sare si se adauga peste legume. Se acopera tigaia cu un capac si se continua coacerea pana omleta este bine legata. Se serveste calda.
Cartofi prajiti la cuptor
Se curata cartofii si se spala. Se taie in felii sau bastonase. Se asaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie. Se adauga cartofii, se stropesc cu ulei si se condimenteaza. Se pun la copt pentru 30 de minute la o temperatura de 180 grade. (se poate regla in functie de cat de copti...