Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte.
Asezam vasul ceramic in slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital si punem in el merele scobite. Umplem fiecare mar cu...
Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete.
Punem uleiul in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l . Adaugam feliile de...
Taiem morcovii in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem usturoiul in rondele subtiri. Taiem tulpinile de telina in bucatele.
Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l , punem in el supa de pui, berea, rondelele de morcovi, bucatile de apio, ceapa si usturoiul. Turnam sosul...
Taiem cartofii in felii subtiri (sau in cubulete). Taiem tulpinile de telina in bucati. Taiem ardeiul in fasii. Tocam marunt ceapa.
Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ulul Crock-Pot Digital 4,7 l si punem in el feliile de cartofi, bucatile de apio si pe cele de ardei si ceapa. Turnam...
Tocam marunt usturoiul. Scoatem semintele ardeiului iute si il taiem in fasii (verificam inainte cat de iute este, iar dupa ce terminam de taiat ne spalam foarte bine pe maini!).Taiem ceapa in feliute.
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Adaugam muschiuletul de porc si il lasam...
Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu sare si amestecam bine toate ingredientele uscate. Taiem perele in jumatati, le scoatem casuta cu seminte, iar apoi le taiem in felii groase de 2-3 cm (sau in...
Incalzim cuptorul.
Aranjam 6 felii de bacon una langa alta, usor suprapuse. Punem deasupra baconului un pastrav. Condimentam pestele cu sare si piper macinat in interior si pe exterior. Infasuram pastravul in feliile de bacon. Condimentam si imbracam in felii de bacon toti cei 4 pesti....
Incalzim cuptorul.
Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda.
Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram deasupra cele 100 g de zahar si introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade pana cand zaharul...
Taiem ceapa solzisori.
Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost puternica, castravetii trebuie tinuti in apa rece cateva ore (sau ii fierbem 5 minute), pentru ca...
Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam bine.
Pregatim aragazul si o cratita in care punem o lingura (cu varf) cu zahar. Amestecam si lasam sa se topeasca la foc mediu. Cand zaharul devine maroniu inchis, turnam cu atentie cei 125...
Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti.
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le intoarcem si pe cealalata parte si le mai prajim 3-4 minute. Scoatem carnea de porc rumenita pe o...
Taiem morcovul in cubulete mici. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cubulete. Taiem prazul in rondele. Tocam marunt menta si patrunjelul.
Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam pulpele de pui si le prajim usor, cat sa isi...
Taiem carnea de porc in felii subtiri.
Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele.
Pregatim aragazul si tigaie in care punem un cub de unt. Peste untul topit adaugam ceapa, amestecam si o calim pana...
Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa il desfacem, cu atentie sa nu-l rupem. Apoi il intoarcem cu pieptul in sus si il apasam pentru a-l...
Pregatim dressingul – punem mierea, mustarul, uleiul din samburi de struguri, zeama de lamaie, sare si piper macinat si amestecam bine.
Taiem boabele de strugure in jumatati si le scoatem samburii (sau folosim struguri fara samburi).
Taiem perele in jumatati si le scoatem semintele,...
Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam bine.
Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam zaharul si zaharul brun si batem cu mixerul, la viteza mare, pana cand sunt bine amestecate. Adaugam ouale si continuam sa mixam pana cand...
Condimentam carnea de pui cu sare, piper macinat si praf de nucsoara, pe ambele parti.
Pregatim o tigaie in care punem untul. Cand untul s-a topit, adaugam bucatile de file de piept de pui. Le prajim 2-3 minute, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 2 minute
Turnam sampania si lasam...
Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul.
Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul.
Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 3 minute.
Punem spanacul, amestecam si calim 2 minute. Turnam supa de legume (sau de pui) si laptele. Condimentam cu sare si piper...
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.
Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi.
Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata...
Taiem dovleacul in cubulete mici.
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline.
Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie putin si se caramelizeaza usor.
Punem ciupercile si ghimbirul. Amestecam si calim timp de 3-4...
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba.
Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand conopida este moale, dar nu sfaramicioasa, practic sa putem musca cu usurinta din ea.Pregatim o...
Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin.
Incalzim cuptorul.
Pregatim un bol in care punem ouale si zaharul si mixam pana cand zaharul se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios (aproximativ...
Radem morcovii si telina pe razatoarea mare.
Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute.
Turnam in oala 2 Litri de apa, amestecam si lasam sa fiarba 15-20 de minute
Adaugam apoi buchetelele de conoipda. Condimentam cu...
Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina.
Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la...
Taiem vanata, necuratata de coaja, in felii cu grosimea de 1 cm.
Presaram sare pe feliile de vanata, pe ambele parti si le lasam sa-si lase apa, maxim 30 de minute.
Tocam marunt busuiocul si oregano.
Dupa 30 de minute stergem bine feliile de vanata de apa lasata, cu prosoape din hartie....
Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam scortisoara si amestecam bine toate ingredientele uscate.
Curatam merele de coaja si le taiem in...
Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate.
Punem laptele batut (sau iaurtul de baut) peste ulei. Adaugam ouale si amestecam bine cu un tel.
Turnam amestecul de ingrediente lichide peste cel de ingrediente uscate si amestecam...
Taiem dovleceii in rondele cat mai subtiri. Taiem ceapa in felii si ardeiul gras in fasii fine. Feliem maslinele. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele.
Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasa sa fiarba.
Cand apa clocoteste adaugam...
Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de copt, pe care o ungem cu cubul de unt.
Incalzim cuptorul.
Pregatim un bol in care punem albusurile. Adaugam sare si batem bine cu ajutorul mixerului pana cand obtinem o spuma ferma, ce nu mai cade de pe...
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem nautul. Amestecam si il lasam sa se incalzeasca bine, apoi inchidem aragazul.
Taiem ceapa rosie solzisori si o desfacem in feliute. Taiem rosiile in cubulete.
Punem intr-un bol ceapa rosie si cuburile de rosie.
Turnam zeama de lamaie si...
Mere umplute cu fulgi de ovaz, stafide si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Intr-un bol punem untul, zaharul brun, fulgii de ovaz, stafidele si scortisoara si amestecam pana cand se omogenizeaza. Curatam merele de cotor si de casuta cu seminte. Asezam vasul ceramic in slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital si punem in el merele scobite. Umplem fiecare mar cu...
Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete. Punem uleiul in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l . Adaugam feliile de...
Supa crema de branzeturi si bere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Taiem morcovii in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem usturoiul in rondele subtiri. Taiem tulpinile de telina in bucatele. Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l , punem in el supa de pui, berea, rondelele de morcovi, bucatile de apio, ceapa si usturoiul. Turnam sosul...
Salata Germana de Cartofi cu Bacon la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Taiem cartofii in felii subtiri (sau in cubulete). Taiem tulpinile de telina in bucati. Taiem ardeiul in fasii. Tocam marunt ceapa. Asezam vasul ceramic in Slow Cooker-ulul Crock-Pot Digital 4,7 l si punem in el feliile de cartofi, bucatile de apio si pe cele de ardei si ceapa. Turnam...
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video
Tocam marunt usturoiul. Scoatem semintele ardeiului iute si il taiem in fasii (verificam inainte cat de iute este, iar dupa ce terminam de taiat ne spalam foarte bine pe maini!).Taiem ceapa in feliute. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul. Adaugam muschiuletul de porc si il lasam...
Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)
Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu sare si amestecam bine toate ingredientele uscate. Taiem perele in jumatati, le scoatem casuta cu seminte, iar apoi le taiem in felii groase de 2-3 cm (sau in...
Pastrav cu Bacon (Reteta Video numarul 100)
Incalzim cuptorul. Aranjam 6 felii de bacon una langa alta, usor suprapuse. Punem deasupra baconului un pastrav. Condimentam pestele cu sare si piper macinat in interior si pe exterior. Infasuram pastravul in feliile de bacon. Condimentam si imbracam in felii de bacon toti cei 4 pesti....
Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)
Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim o tava cu diametrul de 26 cm, in care aranjam feliile de portocala. Presaram deasupra cele 100 g de zahar si introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade pana cand zaharul...
Mancare de Castraveti Murati cu Carne (Reteta Video)
Taiem ceapa solzisori. Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost puternica, castravetii trebuie tinuti in apa rece cateva ore (sau ii fierbem 5 minute), pentru ca...
Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)
Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam bine. Pregatim aragazul si o cratita in care punem o lingura (cu varf) cu zahar. Amestecam si lasam sa se topeasca la foc mediu. Cand zaharul devine maroniu inchis, turnam cu atentie cei 125...
Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)
Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul. Punem cotletele de porc in untul topit si le prajim 3-5 minute. Le intoarcem si pe cealalata parte si le mai prajim 3-4 minute. Scoatem carnea de porc rumenita pe o...
Pui cu Praz si Conopida (Reteta Video)
Taiem morcovul in cubulete mici. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Taiem rosiile in cubulete. Taiem prazul in rondele. Tocam marunt menta si patrunjelul. Pregatim aragazul si o cratita in care punem uleiul. Adaugam pulpele de pui si le prajim usor, cat sa isi...
Tocanita de Porc cu Bere si Legume (Reteta Video)
Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si tigaie in care punem un cub de unt. Peste untul topit adaugam ceapa, amestecam si o calim pana...
Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)
Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa il desfacem, cu atentie sa nu-l rupem. Apoi il intoarcem cu pieptul in sus si il apasam pentru a-l...
Salata cu Pere, Struguri, Nuci si Branza (Reteta Video)
Pregatim dressingul – punem mierea, mustarul, uleiul din samburi de struguri, zeama de lamaie, sare si piper macinat si amestecam bine. Taiem boabele de strugure in jumatati si le scoatem samburii (sau folosim struguri fara samburi). Taiem perele in jumatati si le scoatem semintele,...
Prajitura cu Sfecla Rosie si Nuci (Reteta Video)
Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam bine. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam zaharul si zaharul brun si batem cu mixerul, la viteza mare, pana cand sunt bine amestecate. Adaugam ouale si continuam sa mixam pana cand...
Pui cu Struguri si Sampanie (Reteta Video)
Condimentam carnea de pui cu sare, piper macinat si praf de nucsoara, pe ambele parti. Pregatim o tigaie in care punem untul. Cand untul s-a topit, adaugam bucatile de file de piept de pui. Le prajim 2-3 minute, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 2 minute Turnam sampania si lasam...
Supa Crema de Spanac si Lapte (Reteta Video)
Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp de 3 minute. Punem spanacul, amestecam si calim 2 minute. Turnam supa de legume (sau de pui) si laptele. Condimentam cu sare si piper...
Pateu de Conopida (Reteta Video)
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 15-20 de minute, pana cand devin moi. Pregatim o strecuratoare si scurgem conopida fiarta foarte bine, astfel incat sa scoatem toata...
Ardei Umpluti cu Ciuperci si Dovleac (Reteta Video)
Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie putin si se caramelizeaza usor. Punem ciupercile si ghimbirul. Amestecam si calim timp de 3-4...
Conopida Pane (Reteta Video)
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand conopida este moale, dar nu sfaramicioasa, practic sa putem musca cu usurinta din ea.Pregatim o...
Chec cu struguri (Reteta Video)
Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin. Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale si zaharul si mixam pana cand zaharul se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios (aproximativ...
Ciorba de conopida (Reteta Video)
Radem morcovii si telina pe razatoarea mare. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute. Turnam in oala 2 Litri de apa, amestecam si lasam sa fiarba 15-20 de minute Adaugam apoi buchetelele de conoipda. Condimentam cu...
Tarta cu Smochine si Mascarpone (Reteta Video)
Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o crema fina. Adaugam extractul de vanilie, coaja rasa de portocala si fulgii de cocos sau faina de migdale si amestecam cu o spatula, pana la...
Pizza cu Vinete (Reteta Video)
Taiem vanata, necuratata de coaja, in felii cu grosimea de 1 cm. Presaram sare pe feliile de vanata, pe ambele parti si le lasam sa-si lase apa, maxim 30 de minute. Tocam marunt busuiocul si oregano. Dupa 30 de minute stergem bine feliile de vanata de apa lasata, cu prosoape din hartie....
Briose cu Mere si Scortisoara (Reteta Video)
Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam scortisoara si amestecam bine toate ingredientele uscate. Curatam merele de coaja si le taiem in...
Briose cu Malai si Afine (Reteta Video)
Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate. Punem laptele batut (sau iaurtul de baut) peste ulei. Adaugam ouale si amestecam bine cu un tel. Turnam amestecul de ingrediente lichide peste cel de ingrediente uscate si amestecam...
Salata de dovlecei si rosii (Reteta Video)
Taiem dovleceii in rondele cat mai subtiri. Taiem ceapa in felii si ardeiul gras in fasii fine. Feliem maslinele. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si o craticioara in care punem apa, pe care o lasa sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam...
Prajitura Desteapta (Reteta Video)
Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de copt, pe care o ungem cu cubul de unt. Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem albusurile. Adaugam sare si batem bine cu ajutorul mixerului pana cand obtinem o spuma ferma, ce nu mai cade de pe...
Salata de Naut (Reteta Video)
Pregatim aragazul si o tigaie in care punem nautul. Amestecam si il lasam sa se incalzeasca bine, apoi inchidem aragazul. Taiem ceapa rosie solzisori si o desfacem in feliute. Taiem rosiile in cubulete. Punem intr-un bol ceapa rosie si cuburile de rosie. Turnam zeama de lamaie si...