Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora.
Pulpele se aseaza in...
Se curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca in aburi, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Carnea trebuie verificata sa fie...
Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.
Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul....
Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.
Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o...
Ceapa se da prin razatoarea mica si se amesteca cu carnea, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste, mai adaugati miez de paine faramitat sau pesmet. Se formeaza chiftele la marimea si forma dorita si se prajesc la foc mic intr-o tigaie...
Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute.
Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai...
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina.
Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data...
Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si...
Se amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le lasam putin sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Amestecam carnea tocata cu ceapa data prin...
Se spala vinetele, se usuca cu un prosop, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se coc in cuptorul incins la 200 grade.
Carnea eu prefer sa o pregatesc la oala sub presiune pentru ca se gateste mai repede si ii da un gust mai bun.
Taiem ceapa cubulete, punem oala pe foc, adaugam...
Tandir kebabi de pui
Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora. Pulpele se aseaza in...
Tocana de ceapa
Se curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca in aburi, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Carnea trebuie verificata sa fie...
Islim kebabi
Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei. Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul....
Rubbeni
Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji. Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o...
Köfte
Ceapa se da prin razatoarea mica si se amesteca cu carnea, se adauga restul ingredientelor si se framanta bine pana nu se mai lipeste de maini. Daca se lipeste, mai adaugati miez de paine faramitat sau pesmet. Se formeaza chiftele la marimea si forma dorita si se prajesc la foc mic intr-o tigaie...
Vinete cu carne la cuptor
Se curata vinetele de coaja in fasii, se taie cubulete (mai mari) si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Carnea taiata cubulete se caleste in putin ulei pana isi lasa zeama. Punem capacul si lasam carnea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand controlam carnea, daca i-a scazut zeama mai...
Cantik
Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Coca trebuie sa fie ca un aluat de paine, cantitatea de faina poate varia in functie de calitatea acesteia; nu masor cantitatea de faina dar dupa ochi aluatul inghite cam 500 g de faina. Condimentam carnea si o amestecam cu ceapa tocata marunt sau data...
Şuberec (Çiğ Börek)
Se framanta coca pana obtinem un aluat tare. Se imparte aluatul in bilute (mie mi-au iesit 17 buc) pe care le intindem cu sucitorul. Foile trebuie sa fie putin mai goase ca sa nu se rupa cand le prajim. Carnea tocata o amestecam cu ceapa data prin razatoarea mica, adaugam condimentele si...
Mantî
Se amesteca ingredientele pt aluat, faina se adauga treptat pana se obtine o coca putin mai tare care nu se lipeste de maini. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se formeaza bile pe care le lasam putin sa se odihneasca pana pregatim umplutura. Amestecam carnea tocata cu ceapa data prin...
Hünkar beğendi (Mancarea preferata a sultanului)
Se spala vinetele, se usuca cu un prosop, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se coc in cuptorul incins la 200 grade. Carnea eu prefer sa o pregatesc la oala sub presiune pentru ca se gateste mai repede si ii da un gust mai bun. Taiem ceapa cubulete, punem oala pe foc, adaugam...