Cu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta telina, asa ca n-am pus. Am preferat insa sa "arunc" cateva boabe de mazare, pt ca ajuta mult la...
Intr-un vas de iena uns bine cu o lingura de ulei (de preferinta, ulei de masline) asezam frumos ghebele, aliniate in functie de varsta, marime si culoare .:))))) Pulpele si pieptul de pui se maseaza bine cu cealalta lingura de ulei, se condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa placul fiecaruia...
Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad...
Blatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi punem 15 lg faina (un ou=o lingura faina). Totul se da la cuptor si se lasa, vorba Oanei, pana trece...
Sa incepem treba, ce mai stati?!?
Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile.
Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il...
La treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:)
Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa si, in final, faina. E indicat sa folosim un tel in forma de para si sa amestecam continuu in timp ce...
Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare....
Pregatim legumele, le curatam, spalam si la fierbem. Deoarece eu am avut rosii la congelator (din gradina mamei mele, o minune, nu alta!), am preferat sa fierb si rosiile pt sos o data cu legumele, pt. ca numai calite nu s-ar fi facut. Daca folositi rosii la cutie, nu cred ca mai e necesar sa...
Fasolea fiarta bine -eu prefer s-o fierb la oala sub presiune si sa-i scurg zeama, pt ca niciodata nu reusesc sa ma hotaresc seara ce mancare voi face a doua zi :) ( In mod normal, fasolea se lase o noapte intr-o oala cu apa rece, care se scurge a doua zi, apoi se fierbe) se mixeaza bine, cu...
Ciorba de perisoare
Cu privire la legumele amintite in lista de mai sus, pot spune doar atat: fiecare poate adauga/ scoate ce legume stie ca prefera/nu prefera copilul. Fetita mea, spre exemplu, inca nu accepta telina, asa ca n-am pus. Am preferat insa sa "arunc" cateva boabe de mazare, pt ca ajuta mult la...
Spaghete cu pui& ghebe
Intr-un vas de iena uns bine cu o lingura de ulei (de preferinta, ulei de masline) asezam frumos ghebele, aliniate in functie de varsta, marime si culoare .:))))) Pulpele si pieptul de pui se maseaza bine cu cealalta lingura de ulei, se condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa placul fiecaruia...
Ciuperci cu sos de smântână a la Flori
Se spala bine ciupercile si se lasa cu tot cu cozi. Se taie ciupercile pe verticala. Se pune untul/uleiul in tigaie. Se adauga ciupercile si se lasa pe ochi, la foc potrivit. Sa nu va faceti probleme daca par prea multe si tigaia e prea mica, in cateva minute ciupercile isi lasa zeama si scad...
Tort floricică
Blatul: separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 15 lg zahar ( un albus-o lingura zahar), galbenusurile le amestecam cu 7 lg. zahar. La final le amestecam intre ele si apoi punem 15 lg faina (un ou=o lingura faina). Totul se da la cuptor si se lasa, vorba Oanei, pana trece...
Piure de urzici cu mămăliguţă
Sa incepem treba, ce mai stati?!? Spalam bine, bine de tot urzicile, cu apa rece din belsug (spun asta pt. ca, de regula, cam au pamant prin ele). Intr-o oala punem apa la fiert si, cand clocoteste, punem urzicile. Cat dau urzicile intr-un clocot, pregatim morcovul si ceapa. Morcovul il...
Clătite cu stafide, brânză de vaci şi multă voie bună
La treaba, dragii mei! Si nu uitati sa zambiti, ca altfel se lipesc clatitele!:) Incepem cu clatitele: Batem ouale cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare, 2-3 min., apoi adaugam apa si, in final, faina. E indicat sa folosim un tel in forma de para si sa amestecam continuu in timp ce...
Pui cu orez cu legume şi ciuperci
Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare....
Spaghete bolognese
Pregatim legumele, le curatam, spalam si la fierbem. Deoarece eu am avut rosii la congelator (din gradina mamei mele, o minune, nu alta!), am preferat sa fierb si rosiile pt sos o data cu legumele, pt. ca numai calite nu s-ar fi facut. Daca folositi rosii la cutie, nu cred ca mai e necesar sa...
Fasole bătută
Fasolea fiarta bine -eu prefer s-o fierb la oala sub presiune si sa-i scurg zeama, pt ca niciodata nu reusesc sa ma hotaresc seara ce mancare voi face a doua zi :) ( In mod normal, fasolea se lase o noapte intr-o oala cu apa rece, care se scurge a doua zi, apoi se fierbe) se mixeaza bine, cu...