publicat la 09.05.2019
publicat la 19.03.2019
publicat la 11.03.2019
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
O nebunie de salata
Se spala toate legumele. Salata se rupe cu mana, se adauga morcovul si telina date pe razatoarea cu gauri mari. Urmeaza castravetele si rosiile felii. Apoi ceapa rosie si cea verde si mararul tocat. Potrivim de sare si adaugam zeama de lamaie. O amestecam sa se inglobeze...
Salata de fasole galbena
Fasolea se curata de capete, se spala bine si se rupe in doua sau in trei. Se pune la fiert la abur in jur de 15 minute, nu mai mult, astfel incat sa nu-si piarda din vitamine si sa nu se inmoaie prea tare. Se pune apoi intr-un castron in care am pus cuburi de gheata si putin apa rece si...
Salata raw
Reteta pentru maioneza o gasiti aici : http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-de-avocado-43415.html Legumele se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari. Se dau cu sare si se amesteca cu maioneza pregatita mai inainte. Se pot folosi si alte legume.
Salata de icre cu somon fumee
Se pun icrele intr-un castron si incepem sa adaugam cate putin ulei, amestecand continuu. Adaugam felia de paine inmuiata in prealabil in apa, apoi stoarsa. Adaugam apoi zeama de lamaie si uleiul pana se termina. Ca sa iasa mai pufoase, adaugam si doua linguri de apa minerala. Tocam ceapa...
Salata de iarna cu sos de mustar
Punem la fiert intr-o cratita apa, otetul, zaharul si sarea pana clocoteste de cateva ori. Morcovul si telina se rad pe razatoarea cu gauri mari. Gogonelele, gogosarii, ardeiul gras si conopida se taie cubulete, mai mari sau mai mici, dupa preferinta., iar ceapa se taie fideluta. Se oparesc...
Salata de cruditati cu cartof copt
Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Ultima data radem marul, caci se oxideaza cel mai repede. Stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam sare si amestecam bine. Lasam deoparte si preparam maioneza. Amestecam cele doua galbenusuri si incepem sa turnam ulei...