publicat la 18.04.2016
publicat la 17.04.2016
publicat la 17.04.2016
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Supă cremă de brânză
Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică. Când...
Supă cremă de legume
După cum am spus și mai sus, această supă se prepară foarte ușor. Fierbem legumele în apă fără sare. Când sunt fierte le strecurăm, le punem într-un castron, adăugăm sarea și rozmarinul și le tocăm cu ajutorul blender-ului de mână. Peste pasta obținută...
Supă cremă de broccoli, un deliciu plin de vitamine
Cum se prepara Supă cremă de broccoli, un deliciu plin de vitamine: Fierbeți o supa de legume din pastarnac, morcov , țelina și cartof ( nu uitați sa adaugați un praf de sare , altfel legumele vor avea un gust fad ). Scoateți legumele fierte intr-un castron incapator....
Supă acrișoară cu praz și ciuperci de pădure
Într-o oală am pus la fiert orezul și aproximativ 3 litri și jumătate de apă. Orezul pe care l-am folosit fierbe cam în 20 de minute, deci dacă folosiți alt tip de orez fierbeți-l după instrucțiunile de pe ambalaj, astfel încât să nu fie prea fiert și...
Supă acrișoară de urzici
Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic. Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o...
Ciorbă de crap
Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ). Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea...
Supă cremă de ciuperci ( de post )
Legumele, mai puțin ciupercile și ceapa, se curăță, se taie și se pun la fiert într-un litru de apă cu sare. Între timp, ceapa se călește împreună cu ciupercile în uleiul de arahide. Odată fierte, legumele se scot din apă cu o spatulă și se toacă cu...
Supă cremă de cartofi
Începem prin a curăța legumele, după care într-o cratiță punem la fiert ceapa, prazul și morcovii tăiați felii. Când au fiert pe jumătate, adăugăm cartofii tăiați cubulețe și foaia de dafin. Într-o tigaie, prăjim puțin costița tăiată fâșii....
Ciorba radauteana
Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se strecoară zeama. Se taie carnea fâșii iar legumele se rad pe răzătoarea mare ( mai puțin ceapa, pe care o aruncăm ), apoi se adaugă în zeama...
Supă de linte roșie
Într-o tigaie, în cele două linguri cu ulei călim ceapa, usturoiul și ardeiul tăiate mărunt. Treptat adăugăm câte puțină apă. Separat, lintea spălată bine o fierbem într-o oală mică în care am pus 1 l apă și puțină sare. Lintea...