Aluatul:
1. Se amesteca faina cu putina sare si rozmarin. Se toarna intr-un vas iar in mijlocul ei punem untul la temperatura camerei ( eu m-am apucat tarziu de ea asa ca am incalzit putin untul in cuptorul cu microunde) si framantam bine pana cand aluatul nu se lipeste pe maini.
2. Il...
1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron.
2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios.
3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o...
1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si...
1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare.
2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile....
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc...
1. Cand blatul este dezghetat se aseaza in tava de la cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt.
2. Se unge bine blatul cu sos de rosii, se aseaza cascavalul ras prin razatoarea mare, cabanosii taiati felii, pastrama de pui, pastrama de porc si ceapa taiata solzisori.
3. Punem in...
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea.
2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine.
3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut...
Pizza cu vinete, muschi tiganesc si pui
Aluatul: 1. Se amesteca faina cu putina sare si rozmarin. Se toarna intr-un vas iar in mijlocul ei punem untul la temperatura camerei ( eu m-am apucat tarziu de ea asa ca am incalzit putin untul in cuptorul cu microunde) si framantam bine pana cand aluatul nu se lipeste pe maini. 2. Il...
Paine fara drojdie cu iaurt si smantana
1.Amestecam faina cu praful de copt si o cernem intr-un castron. 2. Batem bine oul cu sarea, zaharul, smantana si iaurtul si le punem in mijlocul fainii. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen si un pic lipicios. 3. Punem aluatul intr-o tava de paine tapetata cu hartie de copt si o...
Tarta rustica cu ceapa verde, in aluat cu vin
1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute. 2. Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si...
Pasca cu aluat de cozonac
1. Galbenusurile se freaca bine cu putina sare pana isi maresc putin volumul. Se adauga laptele caldut ( sub 40 C), esenta, coaja de portocala si cea de lamaie, untul si se mixeaza in continuare. 2. Amestecam bine faina cu drojdia si deasupra ei turnam compozitia cu galbenusurile....
Miel din paine
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia, sarea, ceapa i ustruroil taiate marunt 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine. 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc...
Pizza Vlad
1. Cand blatul este dezghetat se aseaza in tava de la cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt. 2. Se unge bine blatul cu sos de rosii, se aseaza cascavalul ras prin razatoarea mare, cabanosii taiati felii, pastrama de pui, pastrama de porc si ceapa taiata solzisori. 3. Punem in...
Paine umpluta cu carnaciori si telemea
1. Faina cernuta se pune intr-un vas inalt si se amesteca cu drojdia si sarea. 2. Se adauga laptele caldut (sa nu fie mai mult de 40 C) si se framanta bine. 3. Se adauga apoi uleiul. Dupa ce aluatul este uns bine cu ulei se lasa la dospit acoperit, intr-un loc caldut...