Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin.
Punem pasta de caise intr-o oala. Adaugam zaharul. Fierbem gemul la foc mic, pana cand compozitia scade...
Mod de preparare aluat:
Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul framantarii, trebuie sa obtinem un aluat fraged, omogen si nelipicios. Il impartim in doua bucati pe care le...
Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii.
Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la...
Intr-un bol, punem zaharul si cele 4 oua. Adaugam praful de sare si zaharul vanilat. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Compozitia este gata atunci cand pica de pe mixer si lasa urme vizibile.
Cernem faina. Adaugam cate o lingura in...
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara si o lasam la foc mic pana se topeste zaharul.
Intr-un bol, punem faina, oul, untul topit,...
Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine.
Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de capsuni. Asezam oala pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa adunam spuma ce se formeaza la...
Caramel:
Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si amestecam la foc mic, pana obtinem un caramel omogen (8-9 minute). Turnam imediat caramelul intr-un...
Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul s-a dublat, il scoatem pe masa de lucru. Impartim aluatul in 8 bucati. Intindem...
Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic.
Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Dupa ce untul s-a topit, trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce a...
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete.
Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de...
Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura.
Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala...
Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.
Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam.
Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la...
Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul.
Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate operatiunile de pregatire a cremei. Incepand de la caramelizarea zaharului, pana la ungerea peretiilor...
Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin...
Pentru inceput, trebuie sa fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.
Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este...
Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta.
Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de zeama.
Curatam ceapa si usturoiul. Le taiem in bucati potrivite.
Dam pe razatoare cascavalul....
Pregatim ingredientele. Taiem feliutele de castravete verde, castravete murat, ardei si ceapa. Taiem bagheta pe jumatate. Incingem o tigaie, apoi rumenim bagheta, la foc mic.
Intre timp, pregatim sosul. Intr-un bol, punem o lingura de maioneza impreuna cu o lingura de crema de branza....
Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat.
Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam la foc mic, pana untul se topeste. Scoatem legumele din apa, atunci cand s-au fiert suficient. Pasam...
Punem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si feliutele de salam. Le scoatem pe servetele absorbante. Taiem feliile de bacon prajit in bucati potrivite,...
Rupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie.
Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin aluatul. Taiem aluatul in triunghiuri isoscele.
Cu o pensula, intindem ciocolata topita pe fiecare...
Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie.
Intr-un bol, punem cele 6 oua. Le batem bine cu o furculita sau cu un tel. Adaugam sare si piper dupa gust. Le amestecam bine. Adaugam laptele...
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare.
Punem compozitia in forme de briose si le coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru...
Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am descurcat si cu mixerul.
Intr-o craticioara, punem laptele, 30 g de unt si esenta de vanilie. Lasam...
Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit.
Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt.
Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se...
Spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasii. Il mai batem putin cu un ciocan pe ambele parti.
Amestecam ouale cu condimentele alese de voi. Eu am folosit condimente pentru carne de pui, boia dulce, usturoi, sare si piper. Amestecam ouale cu un tel sau cu o furculita.
Punem fulgii de porumb...
Punem apa la fiert in care vom adauga oul. Curatam toate legumele si le spalam bine.
Rosia, ridichile, castravetele, ardeiul rosu, ardeiul verde si ceapa verde trebuie taiate in cubulete potrivite.
Rupem salata verde in fasii. Morcovul trebuie dat pe razatoare.
Le punem apoi intr-un bol...
Punem faina intr-un vas incapator, apoi adaugam ouale, sarea, 1 lingura esenta de vanilie, uleiul si putin lapte. Mixam. Adaugam treptat laptele, pana il incorporam pe tot in amestecul de faina. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte, iar daca este prea subtire, mai adaugati...
Blat:
Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si...
Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud....
Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin.
Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul...
Gem de caise
Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin. Punem pasta de caise intr-o oala. Adaugam zaharul. Fierbem gemul la foc mic, pana cand compozitia scade...
Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere
Mod de preparare aluat: Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul framantarii, trebuie sa obtinem un aluat fraged, omogen si nelipicios. Il impartim in doua bucati pe care le...
Dulceata de visine
Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii. Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la...
Desert pandispan simplu
Intr-un bol, punem zaharul si cele 4 oua. Adaugam praful de sare si zaharul vanilat. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Compozitia este gata atunci cand pica de pe mixer si lasa urme vizibile. Cernem faina. Adaugam cate o lingura in...
Desert gogosi cu ciocolata
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte. Amestecam usor pana dizovam drojdia in lapte. Punem restul de lapte impreuna cu zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara si o lasam la foc mic pana se topeste zaharul. Intr-un bol, punem faina, oul, untul topit,...
Gem de capsuni
Rupem coditele la capsuni, apoi le spalam foarte bine. Intr-o oala mare, punem un strat de capsuni si un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam toata cantitatea de zahar si de capsuni. Asezam oala pe foc mic. Cand incepe sa fiarba, trebuie sa adunam spuma ce se formeaza la...
Desert prajitura rasturnata cu banane si caramel
Caramel: Intr-o tigaie antiaderenta, punem untul. Il lasam sa se topeasca la foc mic. Intre timp, curatam bananele de coaja si le taiem in rondele. Dupa ce untul s-a topit, adaugam zaharul si amestecam la foc mic, pana obtinem un caramel omogen (8-9 minute). Turnam imediat caramelul intr-un...
Desert batoane cu miere
Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul s-a dublat, il scoatem pe masa de lucru. Impartim aluatul in 8 bucati. Intindem...
Desert cake pops
Taiem untul in cubulete mici si il punem intr-o craticioara. Il topim la foc mic. Intr-un bol, trebuie sa punem ouale si zaharul. Le mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam esenta de vanilie si mixam. Dupa ce untul s-a topit, trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce a...
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt
Salam de biscuiţi, reţetă cu unt Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete. Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de...
Desert mere coapte
Spalam merele. Taiem capacelul merelor, apoi le scoatem cotoarele. Eu am folosit o lingura pentru a scoate cotoarele si o parte din pulpa merelor. Sa nu aruncati pulpa merelor, deoarece o sa folosim o parte din ea pentru umplutura. Intr-un bol, punem semintele si fulgii de ovaz, portocala...
Desert friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise
Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat. Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar apoi, le rulam. Intr-un bol, punem oul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam cu un tel pana la...
Desert crema de zahar ars
Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul. Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate operatiunile de pregatire a cremei. Incepand de la caramelizarea zaharului, pana la ungerea peretiilor...
Desert gris cu lapte si capsuni
Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin...
Desert gris cu dulceata de mure si cacao
Pentru inceput, trebuie sa fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este...
Chiftele de pui la cuptor
Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta. Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de zeama. Curatam ceapa si usturoiul. Le taiem in bucati potrivite. Dam pe razatoare cascavalul....
Sandvis cu pastrama de vita
Pregatim ingredientele. Taiem feliutele de castravete verde, castravete murat, ardei si ceapa. Taiem bagheta pe jumatate. Incingem o tigaie, apoi rumenim bagheta, la foc mic. Intre timp, pregatim sosul. Intr-un bol, punem o lingura de maioneza impreuna cu o lingura de crema de branza....
Piure in trei culori
Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat. Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam la foc mic, pana untul se topeste. Scoatem legumele din apa, atunci cand s-au fiert suficient. Pasam...
Penne cu sos de rosii si bacon
Punem apa pentru paste la fiert. Adaugam pastele cand apa clocoteste. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie, punem putin ulei, apoi prajim feliile de bacon si feliutele de salam. Le scoatem pe servetele absorbante. Taiem feliile de bacon prajit in bucati potrivite,...
Desert mini croissante cu ciocolata
Rupem ciocolata in bucatele mici, apoi o topim la bain-marie. Aluatul de foietaj se decongeleaza, iar apoi se asaza pe masa de lucru pe care am presarat-o cu putina faina. Intindem putin aluatul. Taiem aluatul in triunghiuri isoscele. Cu o pensula, intindem ciocolata topita pe fiecare...
Aperitiv cuburi cu legume
Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua. Le batem bine cu o furculita sau cu un tel. Adaugam sare si piper dupa gust. Le amestecam bine. Adaugam laptele...
Desert cupcakes cu capsuni
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, apoi o cernem. Punem cate 1-2 linguri si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare. Punem compozitia in forme de briose si le coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru...
Desert croissante cu unt
Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am descurcat si cu mixerul. Intr-o craticioara, punem laptele, 30 g de unt si esenta de vanilie. Lasam...
Supa mexicana de rosii
Umplem o oala cu apa si o fierbem la foc potrivit. Curatam ceapa si apoi, o taiem rondele sau cubulete. Usturoiul trebuie taiat si el cat mai marunt. Punem ulei intr-o tigaie. Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, porumbul si ardeiul iute tocat marunt. Le calim putin cat sa se...
Crispy Strips
Spalam pieptul de pui, apoi il taiem fasii. Il mai batem putin cu un ciocan pe ambele parti. Amestecam ouale cu condimentele alese de voi. Eu am folosit condimente pentru carne de pui, boia dulce, usturoi, sare si piper. Amestecam ouale cu un tel sau cu o furculita. Punem fulgii de porumb...
Salata Primavara
Punem apa la fiert in care vom adauga oul. Curatam toate legumele si le spalam bine. Rosia, ridichile, castravetele, ardeiul rosu, ardeiul verde si ceapa verde trebuie taiate in cubulete potrivite. Rupem salata verde in fasii. Morcovul trebuie dat pe razatoare. Le punem apoi intr-un bol...
Desert clatite cu capsuni si ciocolata
Punem faina intr-un vas incapator, apoi adaugam ouale, sarea, 1 lingura esenta de vanilie, uleiul si putin lapte. Mixam. Adaugam treptat laptele, pana il incorporam pe tot in amestecul de faina. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte, iar daca este prea subtire, mai adaugati...
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine
Blat: Mixam ouale cu zaharul, pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaua, iar apoi o cernem. Punem cate doua linguri si amestecam usor de jos in sus, pana la omogenizare. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (tava mea avea in jur de 43 cm lungime) si...
Desert minitarte cu ciocolata
Rupem biscuitii in bucatele potrivite si ii adaugam in chopper ca sa ii maruntim. La final, trebuie sa avem o pudra fina de biscuiti. Intr-o craticioara, punem untul si il topim, iar apoi il adaugam peste biscuitii macinati. Amestecam cu o lingura. O sa obtinem o pasta asemanatoare nisipului ud....
Gulas unguresc
Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin. Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul...