publicat la 13.03.2017
publicat la 13.03.2017
publicat la 28.11.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Lasagna
Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama....
Reginette cu sos de rosii si ciuperci
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul. Cand acestora le scade zeama se adauga ciupercile si apoi sosul de rosii. Adaugati peste...
Salata de penne cu sos pesto
Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Maslinele se taie rondele. Rosiile cherry se taie in 4. Ardeiul se taie cubulete. Cand pastele s-au fiert se amesteca bine cu sosoul pesto, in asa fel incat sa se "inverzeasca"...
Tagliatelle cu chifteluțe in sos
Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure. Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele. Din amestecul de carne...
Penne cu ton la cuptor
Pennele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Se fierb cam 10 minute. Cand sunt fierte pastele, se scurg de apa si se aseaza 3/4 din cantitate intr-o tava de yenna unsa cu ulei. Apoi asezati tonul, scurs de suc. Rosiile se amesteca cu putina apa si cu condimentele...
Paste cu ciuperci și sos bechamel
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa ambalaj. Ciupercile se clatesc si se scurg bine de apa. Se pun la calit in ulei. Se calesc bine si apoi se adauga untul. Cand untul s-a topit si se omogenizeaza cu ciupercile adaugati cele 2 linguri de faina si...
Salata de fusilli cu legume
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele le taiati cubulete. Pastele fierte si racite se amesteca cu legumele. Potriviti cu sare si adaugati cele 2 linguri de ulei de masline. Omogenizati foarte bine. Se serveste cu parmezan ras deasupra sau, dupa preferinta, cu 1...
Taitei de orez cu pui in sos picant
Taiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc impreuna vreo 3-4 minute. Adaugati apoi cele 4 linguri de bulion de ardei si 1/2 pahar de apa si...