Punem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc.
Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care adaugam zaharul si cel vanilat si drojdia. Cand compozitia este calduta dam deoparte, nu trebuie sa fie fierbinte...
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiu si se freaca pana se incorporeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul precedat alterand cu laptele.
Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Se curata...
Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si...
Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie...
Amestecati toate ingredientele cu laptele caldut si framantati un aluat nici prea tare nici prea moale pe care il lasati la dospit o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 5 bucati egale iar din fiecare bucata intindeti o foaie rotunda pe care o impartiti in 8-12...
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate si le amestecam cu telul.In alt bol batem bine oul dupa care adaugam laptele si uleiul iar la final inglobam ingredientele uscate.Intr-o tava de chec punem hartie de copt si turnam compozitia pe care o coacem 25-30...
Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un...
Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.
O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea.Intr-un alt vas batem oul adaugand laptele si uleiul, iar peste acestea adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.Acoperim cu hartiute o tava pentru briose sau formele pt...
Branzoiace bune de tot
Punem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc. Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care adaugam zaharul si cel vanilat si drojdia. Cand compozitia este calduta dam deoparte, nu trebuie sa fie fierbinte...
Prajitura rapida cu mere
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiu si se freaca pana se incorporeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul precedat alterand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se curata...
Cornulete in doua culori
Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul impreuna cu drojdia pe care le vom lasa sa stea cam 10 minute. Adaugam in faina oul si sarea si...
Gogosi pufoase
Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie...
Cornulete insiropate
Amestecati toate ingredientele cu laptele caldut si framantati un aluat nici prea tare nici prea moale pe care il lasati la dospit o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Impartiti aluatul in 5 bucati egale iar din fiecare bucata intindeti o foaie rotunda pe care o impartiti in 8-12...
Malai dulce
Preincalziti cuptorul la 180 grade. Punem intr-un bol toate ingredientele uscate si le amestecam cu telul.In alt bol batem bine oul dupa care adaugam laptele si uleiul iar la final inglobam ingredientele uscate.Intr-o tava de chec punem hartie de copt si turnam compozitia pe care o coacem 25-30...
Savarine cu pesmet
Incalzim cuptorul la 180 grade iar intre timp separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine iar cand sunt bine batute adaugam o lingura de zahar. Galbanusurile le mixam cu restul de zahar plus cel vanilat pana isi schimpa usor culoarea apoi adaugam esenta de rom. Separat intr-un...
Savarine
Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia. O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza...
Briose cu scortisoara
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,scortisoara si sarea.Intr-un alt vas batem oul adaugand laptele si uleiul, iar peste acestea adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se omogenizeaza.Acoperim cu hartiute o tava pentru briose sau formele pt...