Se rup codiţele măcrişului, se curăţă cartofii şi ceapa.
Se taie ceapa şi se căleşte 1 minut în unt, apoi se adaugă măcrişul şi se căleşte până se schimbă culoarea. Se pun cartofii tăiaţi felii subţiri şi se călesc puţin. Se sărează, se piperează. se...
Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat.
Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele.
Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb...
Se curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare.
Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se adaugă borşul care a fost fiert separat înainte.
Se stinge focul după ce mai dă...
Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.
Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.
Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara.
Se poate consuma aşa sau adăugaţi...
Supă cremă de măcriş
Se rup codiţele măcrişului, se curăţă cartofii şi ceapa. Se taie ceapa şi se căleşte 1 minut în unt, apoi se adaugă măcrişul şi se căleşte până se schimbă culoarea. Se pun cartofii tăiaţi felii subţiri şi se călesc puţin. Se sărează, se piperează. se...
Supă de conopidă şi praz, varianta exotică
Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat. Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele. Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb...
Ciorbă de fasole verde(de post)
Se curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se adaugă borşul care a fost fiert separat înainte. Se stinge focul după ce mai dă...
Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de "Velouté"
Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea. Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara. Se poate consuma aşa sau adăugaţi...