vanilla

1

Bucataras
incepator

arad

Bucataras din 29.06.2010

RETETE27
PRIETENI16
Retete

Cherry thumprints

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Se freaca untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga apoi oul si faina! Trebuie sa rezulte un aluat destul de tare! Se pune la rece ptr juma` de ora, timp in care se preincalzeste cuptorul! Dupa juma de ora se formeaza mici bile din alut, care se "trustesc cu degetul" sau cu coada...

Budinca de orez

In Dulciuri la 10 Ian 2011

Am pus laptele la fiert si cand a dat in clocot am adaugat si orezul ! Am lasat sa fiarba cam 5min, iar apaoi am luat oala de pe flacara! Am adaugat stafidele, cele doua tipuri de zahar si oul, amestecand energic! Am umplut forme de savarina cu compozitia astfel optinuta! le-am pus...

Brownies bon-bons

In Dulciuri la 7 Ian 2011

Se topeste ciocolata in bain-marie impreuna cu untul! Se omogenizaza apoi cu telul, se adauga, zaharul,ouale, zaharul vanita si cacao. Dupa ce s-a amestecat bine cu telul sau mixrul se dauga faina si praful de copt! Se pun in forme de muffins si se dau la cuptorul bine incalzit dinainte!...

Blackberry Pie

In Prajituri la 7 Ian 2011

Se freaca untul cu oul si zaharul pana se gace o spuma! Se adauga faina si se framanta bine-bine, pana se desprinde de pe marginea bolului. Daca aluatul e prea vartos se adauga 1-2 lg de lapte. La mine asa s-a intamplat! Se intinde cu sucitorul, si se tapeteaza fundul unui vas rotund cu foaia de...

Salata de andive

In Salate la 7 Ian 2011

Se indeparteaza cotorul andivelor si se taie fidelute (ca la salata de varza). Se marineaza pret de 20 de minute in sucul de la o lamaie. Intre timp se taie piept de pui cubulete. Se amesteca cu andivele , maioneza si condimente. Et voila! Bon appetit!!!

Empanadillas de atun

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

se toarna faina intr-un bol, si se face un vulcan. Se toarna vinul, uleiul de masline, sarea si bicarbonatul, Se framanta bine si se formeaza o bila de aluat. Se lasa la dospit circa 30 min. Pentru umblutura se amesteca tonul, cu rosii se oul, pana se face o pasta moale. Se intinde aluatul...

Huevos Rellenos de sardinas

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

se fierb ouale , se decojesc, se taie in jumatati si se indeparteaza galbenusul! Sardinele si doua galbenusuri, impreuna cu condimentele se paseaza cu blenderul.Pentru a umple jumatatile de ou, se foloseste o punga de ornat!

Bocaditos de Platano

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

Se descojesc bananele si se taie in bucatele de aproximativ 4 cm lungime. se indeparteaza crusta bacon-ului si se invelesc cu el bucatelele de banane. Se fixeaza cu jumatati de scobitoare. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc bocaditos de platano pana ce devin aurii!!! 

Country Style Doughnuts

In Dulciuri la 10 Noi 2010

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consitenţa aluatului de pâine,...

Chec cu zmeura

In Prajituri la 26 Oct 2010

Ouale si zaharul se bat spuma cu mixeul la viteza medie. Se adauga apoi uleiul si se mixeaza pana ce se incorporeaza. Se repeta aceiasi operatiune si cu laptele si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se pune peste amestecul de oua. Se pune faina treptat si in tot acest...

Polenta Peanbutter Cookies

In Dulciuri la 26 Oct 2010

Untul moale(amble tipuri) le freci cu zahar, oua si esenta. Cand se face o spuma atunci adaugi si malaiul si faina. La mine sincer a fost nevoie de vreo 4 linguri mari . Cantitatea de faina pe care trebuie sa o adaugi difera de cat de mari sunt ouale. Ale mele au fost gigant…si asta ptr ca...

Tiramisu reţetă adaptata

In Torturi la 26 Oct 2010

 Tiramisu reţetă adaptata Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas`  trebuie sa faci sosul zabaglione... Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione.... Apoi dizolvi gelatina...

Pui in sare

In Pui la 26 Oct 2010

Asta e din ciclu „mini-ferma de pui” de la tara... Incepem prin  a face untul aromat. Se pune in mojar untul, usturoiul pisat, sare si piper si frecam totul pana cand obtinem o pasta  usor cremoasa. Dupa ce am spalat si decongelat puiul, il masam pana la epuizare cu...

Turtite de malai

In Prajituri la 14 Aug 2010

Se face o maia mai moale din ingredientele de mai sus. Se rup cu lingura(ca la galuste) mici turtite care se prajesc in ulei incins.

Wild beries squares

In Prajituri la 19 Iul 2010

Incepi prin a spuma bine-bine zaharul cu untul iar apoi adaugi ouale. cand se incorporeaza, adaugi laptele, faina si praful de copt si iata ca blatul e gata. Folositi mixerul nu telul pentru a obtine un produs finit mai bun... Fructele de padure se dau intai prin faina. Se pune aluatul...

Panna cotta

In Dulciuri la 19 Iul 2010

Procedura e una ffff simpla Se pune frisca la incalzit, iar gelatina la inmoiat in lapte. Cand frisca ajunge la punctul de fierbere se toarna laptele si se mai amesteca pret de 1 min. se toarna in forme si se lasa la rece pentru 4 ore. Pentru sosul de zmeura , am folosit blenderul, cu...

Simple Shortbread

In Prajituri la 30 Iun 2010

Cu mixeul se spumeaza untul cu zaharul macinat fin,oul si praful de sare. Se aduga apoi in ploaie faina, pana cand se obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.Se face o bila de aluat,se acopera cu folie de plastic si se lasa la rece timp de 20-25 de minute. Duca ce s-a racit, aluatul se...

Tarta de primavara

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2010

Aluatul: Se freaca branza, cu untul, sarea si oul, pana devine moale, se adauga apoi faina framantand aluatul tot timpul. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece 45 de minute. Umplutura: Se desface brocoli buchetele, se toaca ceapa, macroul, si ardeiul in bucatele...

American doughnots

In Dulciuri la 30 Iun 2010

Faina se pune intr-un castron mai maricel, si in mijloc se face o adancitura. Intre timp se face o maia din drojdie, lapte, zahar si ulei. Se lasa maiaua la crescut dupa care se pune in scobitura din faina impreuna cu oul, si uleiul, se framanta aluatul. Se mai aduga la nevoie si apa calduta,...

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 30 Iun 2010

Se freaca bine untul cu zaharul si sarea pana se fac spuma. Se adauga putin cate putin faina, si se framanta pana se obtine un aluat mai tare. Se face din aluat o bila se impacheteaza in folie de plastic si se lasa 30 de min sau chiar mai mult la rece. Intre timp se face crema de lemon curd...

Orange cheesecake

In Prajituri la 30 Iun 2010

Blat : Se bat albusurile spuma tare. In ploaie se adauga zaharul si se bate in continuare. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se amesteca usor cu spuma de ou.Se pune amestecul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se coace 15-25 de min in cuptorul preincalzit. Crema:...

Supa crema de brocolli

In Supe la 30 Iun 2010

Se fierb buchetele de brocolli cu ceapa si cartoful in apa cu sare. Dupa ce au fiert bine-bine se fac "terci" cu blenderul sau mixerul si se pun impreuna cu laptele la fiert. Cand au dat un clocot se aduga smantana, sare daca mai are nevoie, si piper. Daca are un gust prea laptos atunci...

Covrigei

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si galbenusul si se framanta bine. Va rezulta un aluat relativ moale.Se adauga apoi restul de faina si se...

Spring Rolls

In Aperitive / Garnituri la 29 Iun 2010

Se taie dovlecelul si morcovul julien si se pun la calit in putin unt topit. Intre timp se taie tot julien si ciupercutele si se pun si se ele la calit. Cand legumele sunt bine facute se pun si restul legumelor. Se mai lasa pe foc mic 4-5 min. Iar apoi se pune si pieptul de pui fiert. Se...

Cherry Pie

In Dulciuri la 29 Iun 2010

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie. Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai adauga 2-3 lg de faina. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 30 de minute. Intre timp...

Potage Veloute Aux Champignons (Cream of Mushroom Soup) Supa crema de ciuperci

In Supe la 29 Iun 2010

Se topeste o lingura de unt. Se lasa la calit bine: ceapa tocata fin si ciupercile, taiate in prealabil julien style. Dupa ce ciupercile nu mai sunt crude, se iau de pe foc si se piseaza cu blenderul. Pasta obtinuta se pune din nou la foc. Se toarna zeama de legume si faina sarea si piperul si se...

Wild Pavlova

In Torturi la 29 Iun 2010

Se bat albusurile spuma tare , iar la final se se adauga amidonul si zaharul pudra. Se pune intr-o tava unsa cu ulei o bucata de hartie cerata, pe care se formeaza din bezea o forma rotunda ( similara cu blatul de tort ). Se coace in cuptorul la temperature medie, pentru 30-40 de minute....

Afisate 1 - 27 din 27 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]