Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Cand s-a racit bine pisam conopida, adaugam usturoiul pisat, maioneza, iaurtul si mararul tocat fin, asezonam cu sare si piper si omogenizam totul . Se serveste pe...
Legumele se spala si se curata.Telina si merele se stropesc cu zeama de lamiae sa nu oxideze,apoi radem legumele pe razatoare cu gauri mari.Eu le-am facut la robot.Se amesteca legumele cu maioneza,smantana si condimentam dupa gust.
Este o salata gustoasa si aromata.Eu una o prefer simpla...
Ciupercile se spala,se taie felii si se fierb intr-un litru de apa cu o lingura zeama de lamiae,timp de 15-20 de minute.Se pun intr-o strecuratoare la scurs sa se raceasca.Intre timp pregatim maioneza.Cand sunt reci se amesteca cu maioneza,iaurtul si catetii de usturoi pisati bine.
Cine...
Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine.
Cat timp se...
Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla.rasucindu-le pe toate partile. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Se taie cotorul, apoi vanata se taie pe lungime si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs 2-3...
Pasta de conopida by Lia
Curatam conopida de frunze si o punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs. Cand s-a racit bine pisam conopida, adaugam usturoiul pisat, maioneza, iaurtul si mararul tocat fin, asezonam cu sare si piper si omogenizam totul . Se serveste pe...
Salata de cruditati cu maioneza
Legumele se spala si se curata.Telina si merele se stropesc cu zeama de lamiae sa nu oxideze,apoi radem legumele pe razatoare cu gauri mari.Eu le-am facut la robot.Se amesteca legumele cu maioneza,smantana si condimentam dupa gust. Este o salata gustoasa si aromata.Eu una o prefer simpla...
Salata de ciuperci cu maioneza
Ciupercile se spala,se taie felii si se fierb intr-un litru de apa cu o lingura zeama de lamiae,timp de 15-20 de minute.Se pun intr-o strecuratoare la scurs sa se raceasca.Intre timp pregatim maioneza.Cand sunt reci se amesteca cu maioneza,iaurtul si catetii de usturoi pisati bine. Cine...
Salata libaneza Tabouleh
Inainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa sa se umfle 5 minte acoperit cu un capac.Apoi se lasa sa se raceasca bine. Cat timp se...
Salata de vinete
Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla.rasucindu-le pe toate partile. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Se taie cotorul, apoi vanata se taie pe lungime si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs 2-3...