Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile...
Usturoiul tocat marunt se caleste in lingurita de unt impreuna cu branza topita,se sezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga cele 2 feluri de smatana.Se lasa pe foc mic pana ce s-au topit cuburile de branza.Separat se inabusa crevetii asa congelati intr-o lingurita de unt timp de 5 minute,apoi se...
Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute,...
Scoici in sos de vin
Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile...
Creveti cu sos de smantana
Usturoiul tocat marunt se caleste in lingurita de unt impreuna cu branza topita,se sezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga cele 2 feluri de smatana.Se lasa pe foc mic pana ce s-au topit cuburile de branza.Separat se inabusa crevetii asa congelati intr-o lingurita de unt timp de 5 minute,apoi se...
Orez cu fructe de mare
Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva secunde sa iasa culoarea. Se adauga ardeiul si se gateste 3 minute, amestecand frecvent pana ce incepe sa se rumeneasca. Se adauga bucatelele de calamar,caracatita si surimi si se gatesc 5 minute,...