Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o...
Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o...
Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi...
Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le rupem in jumatati. Le punem intr-o oala de tuci, turnam zaharul. Dam la frigider pentru circa doua...
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm,...
Incepem cu ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa...
Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat.
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf...
Untul ( de la temperatura camerei) il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Ciocolata neagra si cea cu lapte, o rupem bucati, o maruntim in blender. Incorporam ciocolata maruntita si nuca in mixul cu unt. Adaugam vanilia, praful de sare, apoi faina cernuta, treptat. Incorporam...
Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem. Dam deoparte si lasam sa se raceasca...
Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare. Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie o...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam...
Intr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le punem pe un servetel pentru a absorbi apa. Pregatim patru pahare. Punem cate doi biscuiti rupti...
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.
Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute...
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele.
Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu...
Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare.
Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa.
Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul.
Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie....
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam...
Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos.
In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de...
Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste...
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina....
Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat.
Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem...
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat.
La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in...
Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai...
Aluatul:
Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam...
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta,...
Mai intai facem siropul : Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca.
Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma....
Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam...
Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam...
Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata.
Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si...
Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de copt, ness-ul, sarea. Cernem faina, o punem treptat, amestecam cu o paleta pana se intareaste putin...
Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam. Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Luam niste...
Prajitura cu crema de vanilie si frisca
Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o...
Rasturnata cu visine si crema de lime
Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o...
Placinta cu branza si visine
Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi...
Gem de caise
Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le rupem in jumatati. Le punem intr-o oala de tuci, turnam zaharul. Dam la frigider pentru circa doua...
Tort cu crema de vanilie, visine si piersici
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam untul topit si racorit. Punem praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de galbenusuri. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 20 cm,...
Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine
Incepem cu ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa...
Prajitura cu caise
Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat. Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta. Albusurile le batem spuma cu un praf...
Cookies cu ciocolata
Untul ( de la temperatura camerei) il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Ciocolata neagra si cea cu lapte, o rupem bucati, o maruntim in blender. Incorporam ciocolata maruntita si nuca in mixul cu unt. Adaugam vanilia, praful de sare, apoi faina cernuta, treptat. Incorporam...
Prajitura cu visine, nuca si mascarpone
Prajitura: Spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Intr-un vas punem laptele, untul si ciocolata amaruie. Le trasferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana untul si ciocolata sunt bine topite, dar nu le fierbem. Dam deoparte si lasam sa se raceasca...
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca
Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem faina, o adaugam peste galbenusuri. Albusurile le batem cu praful de sare pana devin o spuma tare. Cu o spatula incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri. Aceasta compozitie o...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam...
Cheesecake cu fragute si dulceata de mure la pahar
Intr-un bol mixam mascarponele cu smanatana. Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie. Spalam fragutele, le punem pe un servetel pentru a absorbi apa. Pregatim patru pahare. Punem cate doi biscuiti rupti...
Prajitura cu cirese si crema de branza
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama. Aluatul: Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute...
Desert prajitura pufoasa cu capsuni
Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam uleiul in fir subtire, apoi laptele. Cernem faina, o incorporam in compozitia de mai sus impreuna cu...
Lapte cu orez si sos de capsuni
Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la fiert cu indulcitorul. Cand da in clocot, dam focul la mic, punem orezul si coaja rasa de lamaie....
Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas
Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam...
Chec cu nuca de cocos
Intr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul, apoi iaurtul. Cernem faina, o adaugam treptat in compozitia de...
Briose cu frisca si piure de visine
Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri. Luam niste...
Chec cu vanilie si ciocolata
Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca. Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie. Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina....
Prajitura cu branza si piersici
Aluatul: Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul. Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom. La final incorporam faina, treptat. Crema: Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem...
Cremsnit
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul. Punem amidonul, cateva linguri de lapte si amestecam pana amidonul este complet dizolvat. La final adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc, intr-o cratita mai groasa, eu mereu fac aceste creme in tuci. Cand da in...
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai...
Pascute cu branza
Aluatul: Scoateti de seara toate ingredientele la temperatura camerei. Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la dizolvare. Oul il batem spuma impreuna cu galbenusurile si praful de sare. Intr-un bol cernem faina, punem zaharul, drojdia, ouale batute. Amestecam cu mana, apoi incorporam...
Placinte cu mere, de post
Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar pana se dizolva, apoi o lasam la odihnit 15 minute, la loc caldut. Apa o punem intr-un ibric, o transferam pe foc pana devine calduta. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, zaharul, amestecam cu o lingura. Turnam drojdia, apa minerala calduta,...
Prajitura Bounty
Mai intai facem siropul : Intr-un ibric caramelizam zaharul. Punem laptele (atentie la aburi) si lasam pe foc pana se dizolva complet zaharul. In acest timp amestecam in el. Il dam deoparte sa se raceasca. Blatul: Mixam untul, de la temperatura camerei, cu zaharul pana devine spuma....
Negresa cu branza de vaci
Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam...
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam...
Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti
Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si...
Biscuiti cu ness si crema de alune
Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de copt, ness-ul, sarea. Cernem faina, o punem treptat, amestecam cu o paleta pana se intareaste putin...
Briose cu ciocolata si crema mascarpone
Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam. Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Luam niste...