Întotdeauna românii au fost ingenioși și deși au trecut prin perioade grele de-a lungul timpului au reușit să se descurce și din ingrediente putine să gateasca mai multe feluri de mâncare și să pună pe masă bucate gustoase și hrănitoare. Rețeta mea românească este clasica supică de pasare și mâncărica de cartofi.
reteta romaneasca
Spalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la congelator), curățăm ceapa și tocăm mărunt 3, una o lăsăm întreagă. Tocăm ardeii și tulpina apio cubulețe, curățăm cartofii și îi tăiem cuburi mai mari. Spumuim bine supa si lasam sa fiarba un pic carnea dupa care o scoatem din supa si adaugam circa 200-300 g morcovi (un morcov mare sau 2 mai mici), o ceapa intreaga și sare după gust.
Intre timp fierbem pastele separat și când sunt fierte, le trecem prin jet de apa rece. Când sunt fierte legumele, scoatem ceapa, adaugăm pastele și lăsăm să dea într-un clocot, oprim focul și aruncăm o legătură de pătrunjel tocat. După ce s-a răcorit carnea, o scoatem de pe oase și o tăiem fâșii sau bucăti nici prea mici, nici prea mari
Încingem puțin ulei și punem cele 3 cepe tocate la călit. După câteva minute, adăugam ardeii, apoi apio și carnea. Amestecam des, adăugăm și morcovii rămași tăiați cubulețe și apoi cartofii. Acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă.
După ce au fiert cartofii, potrivim gustul de sare și piper, adăugam roșiile pasate și lăsăm să mai dea câteva clocote. Oprim focul, adăugăm cealaltă legătură de pătrunjel și servim cu murături sau cu salată de ardei copți.
Poftă bună!