chiar dacă această ruladă nu a mâncat-o ea, soţul s-a gândit când a savurat-o...
o dedic ei pentru că mâine, 16 decembrie, împlineşte frumoasa vârstă de 22 de anişori...
aş vrea să spun că este una dintre cele mai sulfetiste persoane pe care o cunosc...
deşi ne-am găsit într-un târziu, spun găsit pentru că eram mai distante înainte, am recuperat toţi anii pierduţi şi avem o frumoasă prietenie... nu aş spune prietenie, este mult mai mult decât atât...
Roxana este sora pe care mi-am dorit-o toată viaţa, eu am un frate, şi este sufletul meu pereche...
Poate sună ciudat, dar ne completăm perfect una pe cealaltă şi ştim exact ce simte cealaltă în momentele de tristeţe dar şi în cele de bucurie...
Nu este zi în care să nu vorbim, ştim totul una despre cealaltă....
Este o soră frumoasă, deşteaptă, cuminte, cu frica de Dumnezeu, un suflet bun, un suflet cald şi as putea continua până mâine cu multe complimente la adresa ei...
în ultima perioadă prima persoană la care mă gândesc dimineaţa este ea, şi o spun cu mâna pe inimă... mă gândesc şi mă rog să fi trecut cu bine noaptea şi sper să nu mai fie tristă... ştiu că trece printr-o perioadă mai tristă şi mi-aş dori să pot face mai multe pentru a-i aduce zâmbetul pe buze...
Roxana, eşti una dintre cele mai importante persoane din viaţa mea şi-mi doresc să rămânem mereu la fel de unite, indiferent de ce ne va rezerva viaţa... Îmi doresc să te am mereu în viaţa mea pentru că persoane atât de bune şi de frumoase la interior sunt puţine în lumea asta...
Te iubesc enorm de mult surioara mea dragă!
E nevoie de o Roxănică frumoasă... aici o găsiţi: http://www.bucataras.ro/rocsi_1612/
Începem prin a face aluatul.
Facem maiaua din laptele călduţ cu puţin zahăr şi drojdie. Se presară puţină făină şi se lasă la dospit preţ de 30 de minute.
Făina o cernem, o punem într-un vas mare, facem o gaură în mijlocul ei, turnăm zahărul, punem maiaua, punem untul topit şi zahărul vanilat.
Amestecăm luând dinspre margini spre interior şi frâmântăm bine până când iese un aluat uşor de modelat şi nelipicios.
Se acoperă vasul cu un prosop şi se dă la dospit într-un loc cald, timp de 50 de minute.
Între timp pregătim merele:
Dăm merele pe răzătoare, pe ochiurile mari, şi le amestecăm cu zahăr după gust.
După ce aluatul a crescut, începem asamblarea ruladelor.
Împărţim aluatul în 3 părţi egale şi la fel facem şi cu umplutura.
Se întinde fiecare foaie pe rând (în formă de dreptunghi), se pune umplutură cu mere şi se rulează. Repetăm procedeul şi cu celelalte ouă rulade.
Se aşează înr-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Peste rulade punem cubuleţe cu unt şi presărăm zahăr.
Se coc la foc mic, în partea de sus a cuptorului, până când se rumenesc frumos.
Se taie după ce s-au răcit puţin.
Poftă bună!
1
merele nu se călesc....
2
merele se scurg de zeamă înainte de a le întinde pe foi...