De fiecare dată când fac o supă de rasol, îmi iese și felul principal, o mâncare dietetică, consistentă și foarte gustoasă. De această dată, în afară de untul cu care am stropit carnea fiartă pentru supă, am servit mâncarea cu un mujdei de usturoi, "îmblânzit" cu o lingură încărcată de smântână grasă, ceea ce a făcut dejunul absolut irezistibil...
Pentru prepararea rasolului cu legume, se procedează ca la supa de rasol, conform rețetei:
https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vitel-cu-galuste-de-gris-87590.html
În timp ce carnea fierbe, se prepară mujdeiul de usturoi din ingredientele de mai sus și se pregătește pătrunjelul tocat.
După ce carnea a fiert (se verifică dacă furculița intră ușor în ea) se strecoară supa printr-o sită deasă prevăzută cu un tifon. Se recuperează legumele și carnea, iar felul principal poate fi servit deja.
Untul se feliază subțire și se pune pe carnea fierbinte, scoasă din supă, sau se topește și se stropește cu el atât carnea, cât și legumele.
Se presară pătrunjel tocat peste legume și carne. Se servește cald, cu mujdei de usturoi. Opțional, în funcție de gustul fiecăruia, se poate servi rasolul cald, cu cașcaval răzuit deasupra, sau cu telemea. Nu mai este nevoie de pâine, sau de alte garnituri.
1
Este bine să cumpărați carne de vițel, care este mai fragedă și fierbe mai ușor. Carnea de vită fierbe mai greu și este mai câlțoasă.
2
Ca garnitură la rasol folosiți legumele fierte în supă, care au un gust bun.
3
Folosiți cartofi roz care fierb bine și nu se sfărâmă prea ușor.
4
Nu fierbeți prea mult legumele în supă, ca să nu se terciuiască. Ele trebuie să-și păstreze forma inițială.
5
Aruncați ceapa și ustoroiul care au fiert în supă.
6
Puteți asocia și alte legume la rasolul de vițel (conopidă, broccoli...) dar acestea trebuie preparate separat, nu în supă, pentru că fierb foarte repede.
7
Rasolul trebuie servit fierbinte, pentru ca untul pus deasupra să se topească.
8
Puteți servi rasolul de vițel cu cașcaval răzuit deasupra (sau cu telemea).