Pentru servire:
Încingem cuptorul de 180 grade C. Ungem cu unt o formă rotundă cu gaură în mijloc și o tapetăm cu făină. Separăm ouăle. Albușul se separă mai bine de gălbenuș când oul este rece. Avem nevoie de 3 castroane. Spargem ușor oul deasupra unui castron (primul castron), gălbenușul se trece ușor între cojile oului lăsând albușul să cadă. Gălbenușul se pune în alt castron (al doilea castron). Și albușul se răstoarnă în alt castron (al treilea). De primul castron ne folosim doar pentru a evita ajungerea vreunui firișor de gălbenuș în albuș. Dacă se întâmplă acest lucru, nu eliminăm decât un ou, nu stricăm toată cantitatea de albușuri.
Albușul nu se va bate bine dacă va avea vreun firișor de gălbenuș. Într-un castron cernem făina cu 1 cană zahăr pudră, sarea și praful de copt - chiar de 2 ori dacă se poate pentru a se aera mai bine. În alt castron cernem 1/4 cană zahăr pudră. Batem albușurile cu un mixer electric la care am atașat telul la viteză medie până albușurile devin spumoase. Adăugăm 1/4 cană de zahăr pudră și batem până albușurile se întăresc. Adăugăm sucul proaspăt de lămâie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Adăugăm 1/3 din amestecul de făină și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatulă. Adăugăm iar 1/3 din amestecul de făină și amestecăm ușor și în continuare până la terminarea făinii. Turnăm amestecul în tava pregătită din timp și dăm la cuptor pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească întorcând forma cu fundul în sus. După ce s-a răcit se desfac marginile cu un cuțit - atenție și la cele din interior. Pentru servire folosiți dulceață de zmeură sau afine și pudrați cu zahăr.
Dacă aveți fructe proaspete, acestea se pot pune pe foc cu puțin zahăr - la 300 g fructe folosiți 150 grame zahăr. Se lasă la foc mic până se leagă siropul.